19.BÖLÜM

1.5K 700 10
                                    


Herkese iyi okumalar . Oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.


Nisa öyle hıçkırıklara boğulurken Giray daha fazla dayanamaz ve telefonu bir anda kapatır. Nisa bir anda gerçekliğe dönünce kendini  hıçkırıklara boğulmuş şekilde ağlarken bulur.

Hemen kendini toplamaya çalışır ama pek başaramaz ağlayarak çizim tabletinin karşısına geçer ve yeni sayfaları çizmeye başlar. Nisa ilk olarak kendini hapishanede hücresinde çizerek başlar. Sonra tam konuyu devam ettirecek iken bir anda yine istemsiz bir şekilde yorgunluktan uykuya dalar.

Uykuya daldıktan sonra Nisa gözlerini tekrardan açtığında bir anda kendini diğer dünyada bulur. Şimdi artık ne olacağını onun çizdiği çizimlerle değil o an yaşanan kaderle  belirlenecekti.

Nisa gözlerini açar açmaz büyük bir heyecanla Serhat'ın avukatını beklemeye başlar. Avukat bir türlü gelmez ama Nisa tam ümidini kesip uyumak için yatacak iken bir anda hücrenin kapısına gardiyan gelir ve yüksek ses tonuyla şöyle der;

"Hemen kalk çabuk ziyaretçin var. Çabuk hızlı ol!"

Nisa bunu duyunca sevinçten eli ayağına dolaşır ve hemen üstüne bir şey alıp gardiyanla beraber avukatla konuşmak için görüşme yerine yürür.

Çok geçmeden Nisa yüzündeki gülümsemeyle avukatın karşısına gelir ve karşısına oturur ve avukat çok vakitleri olmadığı için hemen konuşmaya başlar.

"Bayan Dinç ben Serhat beyin avukatıyım sizinle konuşmam gereken bazı konular var."

"Buyurun sizi dinliyorum." der Nisa sanki hiç bir şeyden haberdar değilmiş gibi.

"Buradan çıkmanız için Serhat bey size yardımcı olmak istediğini söyledi. Bende bunu benden istediği zaman ona söylediklerimi size de söylüyorum iyi dinleyin beni lütfen. Çok fazla zamanımız yok."Deyip avukat anlatması gereken her şeyi teker teker Nisa'ya anlatmaya başlar.

"Bakın Bayan Dinç buradan çıkmanız için çok saygın biriyle evlenmeniz gerekiyor bu kişide tahmin ettiğiniz gibi Serhat bey. Serhat bey her şeyi kabul etti imzasını da attı tek gereken şey buradan çıkmanız için sizin imzanız."Der avukat ve Nisa çok zamanları olmadığı için avukata kabul ettiğini nereye imza atması gerektiğini sorar ve avukatın imza atması gerektiği yeri gösterir göstermez Nisa imzayı atar.

Tam Nisa hücreye dönmek için ayağa kalkacakken avukat bir anda tekrardan konuşmaya başlar.

"Durun daha bitmedi Bayan Dinç." der avukat ve Nisa o an soru dolu gözlerle avukata bakmaya başlar. Ve avukat gülerek sözlerine başlar.

"Serhat bey size bir soru sormam gerektiğini düşündü ve size bu soruyu iletmemi istedi."Der ve avukat yüzündeki kocaman gülümsemeyle konuşmaya devam eder.

"Serhat bey size üç  seçenek sundu size."der ve o an Nisa kalktığı masaya tekrar oturur ve "Ne seçeneği bu?"der avukata.Avukatta çok fazla uzatmaz ve şöyle açıklamaya başlar Nisa'ya.

"Siz formaliteden de olsa evlenecek ve aynı evde en az bir sene yaşamak zorunda kalacaksınız bayan Dinç. Onun için Serhat bey o bir sene içinde nasıl bir koca karakteri ile yaşamak istediğinizi öğrenmek istiyor." der ve Nisa "Bu ne saçmalık!" dermiş gibi avukata bakmaya başlar ve o an avukat teker teker üç seçeneği Nisa'ya söylemeye başlar.

"Birincisi romantik sevimli,ikincisi seksi ve olgun."Nisa bunu duyduğunda bir anda gözleri fal taşı gibi açılır ve yutkunur bir anda ve avukat son seçeneği söyler.

ESMER BELAMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin