Capitolul 21

4.5K 287 0
                                    

          John şi Robert ajunseră la restaurant și fură rugați să aștepte eliberarea unei mese la bar. Se așezară pe scaunele înalte,având fiecare câte o băutură în faţă.
          Lohn realiză că Robert era tăcut şi părea pierdut în propriile lui gânduri. Avea,de asemenea,o atitudine încordată,care se accentuase, parcă când se uitase la Kate.
          Şi cu Kate se petrecea ceva ciudat. De când se întoarse din Steamps,se schimbase. Încerca din răsputeri să pară că totul e bine,dar John nu era degeaba cel mai bun prieten al ei.totuşi,nu o întrebase nimic,sperând că atunci când va fi pregătită,îi va spune singură despre ce e vorba.
          Intuise că era vorba despre un bărbat,iar în seara asta când Robert intră în birou,ea devenise atât de palidă,încât lui John îi era frică că o să leşine. De aceea nu insistase să-i însoțească la restaurant.
          Acum,uitându-se la Robert,îi simţi încordarea corpului şi părea că încearcă să-i evite privirea şi în același timp dădea impresia că ar vrea sa-l întrebe ceva.
          Încercă de câteva ori să-l atragă într-o  conversație,dar nu reuși. Apoi,ca din întâmplare,pronunță numele lui Kate într-o propoziție. Brusc,Robert deveni interesat de ce avea el de spus. Bun! Deci intuiția lui era bună:ceva se întâmplase între cei doi,dar nu ştia exact ce. Ei bine,ca un bun prieten ce era,va încerca să ajute cum putea.
            -Îmi pare rău că nu am insistat să vină şk Kate cu noi. Atmosfera ar fi fost mai destinsă şi mai plăcută,zise John,ne fiind convins de acest lucru. Bineînțeles,când ieșim cu gașca,noastră de prietene,Kate e tot timpul o companie plăcută. Uneori regret că nu suntem decât cei mai buni prieteni. Bineînțeles,că la cât e de frumoasă ,nici prietenii mei nu mă cred când le spun asta. La început,am încercat să fiu mai mult decât atât,dar pe ea nu o interesează nici o relaţie. Nu lasă nici un bărbat să se apropie de ea. Cred că ceva sau cineva din trecutul ei a rănit-o foarte tare.
          John se uită la Robert,şi-l văzu pălind uşor.
            -Oricum,mai târziu am renunţat la această idee,pentru că prietenia care ne leagă e foarte importantă pentru mine şi nu aş vrea să o pierd.
          Se întrerupse pentru că Robert se ridică în picioare şi spuse:
             -Scuză-mă,John am uitat că am ceva de făcut în seara asta. Te superi dacă amânăm cina pentru altă dată?
             -Nu,deloc,spuse John,ridicând paharul la gură ca nu cumva Robert să observe zâmbetul pe care nu şi-l putea reține.
          Îşi strânseră mâinile,apoi Robert se îndreptă spre ieșire. Făcu câțiva pași apoi se întoarse spre John şi-l întrebă,puţin încurcat:
             -Apropo,vrei,te rog,să-mi dai adresa lui Kate? Ar fi mult mai simplu aşa.
          De data asta John nu îşi mai putu abţine şi râse cu toată gura,apoi îi scrise lui Robert adresa pe un șervețel.

PENTRU TOTDEAUNAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum