Július 10, Vasárnap

9.3K 229 12
                                    


Július 10 , vasárnap

Reggel arra ébredtem, hogy Cortez nincs mellettem , így azonnal hisztérikus aggodalommal kezdtem a napom, éljen. Hiába hívtam, ki volt kapcsolva, és mivel még senki nem volt az ebédlőben reggelizni, sejthető volt,hogy csak én vagyok fent reggel 7kor. Na mindegy. Mivel hiába nyugtatgattam magam , sehol nem találtam, tárcsáztam Ricsi számát, hátha tud róla valamit. Már majdnem letettem, amikor nyúzott hangon beleszólt.

- Ren , minek hívsz...hajnali hétkor?! Emó hallucinálok, vagy komolyan hajnali 7 van?- kérdezte meg a háttérben szintén nyöszörgő Virágtól.

- Ne haragudj Ricsi. Csak Cortez eltűnt innen,és azt hittem esetleg veled van.

- Ja , itt aludt az éjjel mellettem. Kitúrtuk Emót. Fú, de ***** volt.- röhögött a fülembe.

- Nem vicces. Komolyan. - próbáltam erélyesebb lenni. Nem ment.

- Nem tudom hol van Ren. Ne izgulj már. Biztos ott lesz valahol. - mondta már már félig elaludva , így inkább kinyomtam a telefont , felvettem egy pulcsit (hűvös nyári reggelek) majd a partra igyekeztem.Nem igazán lepődtem meg , amikor Kingát pillantottam meg futócipőben , fejpánttal a fején, bár azért tegyük hozzá, nem mindennapi látvány nyaralás közben negyed 8kor egy parton futkározó eszelős tekintetű lányt látni, aki rohan mint az őrült.

- Jó reggelt! 10 perc, szép! - nézett elismerően az órájára.- Mi a frászt keresel itt a kétségbeesett fejeddel már megint Renáta? Elhagytad a könyved vagy mi van? - köszöntött illendően.

- Neked is verőfényes szép reggelt.- vigyorogtam rá, majd elkomorodtam. - Nem találom Cortezt.

- Mi az hogy nem találod? Én az edzéstervemet nem szoktam találni, nem a barátomat! Biztos elment valahova. - osztott ki.

-Hidd el , ez nekem is eljutott a tudatomig , de mégis hova? Már hívtam is, de ki van kapcsolva.

- Biztos másnapos! Így jár aki felelőtlen. Biztos végighányta az éjszakát! - undorodott el Kinga, valószínűleg elképzelve a jelenetet.

- Dehogyis. Végig ott volt mellettem, csak reggel nem. - dörzsöltem meg az arcom.

-Renáta figyelj ide. Ne keltsd a pánikot feleslegesen.Egy 21 éves felnőtt emberről van szó, nem a pénzedről. Nem veszett el, fogd már fel!- üvöltött rám.- De most vigyázz, még le kell futnom pár km-t mielőtt reggelizni megyek. - került ki, majd őrült módjára tovább rohant.

Hát sokat segített. Na mindegy. Ő már csak ilyen.

Hirtelen ölelő karokat éreztem meg magamon amitől kishíján frászt kaptam, de az ismerős illatot megismerve mosolyogva fordultam meg,és csókoltam meg Cortezt.

-Hol voltál? Aggódtam!- fúrtam be a tekintetem az övébe.

- A konyhában. Reggelit csináltam neked, de mire a szobába léptem, te sehol nem voltál.Sejtettem, hogy egyből pánikba esel,így inkább megkerestelek, mielőtt még szívrohamot kapsz.- rántott a vállán lazán, majd adott egy puszit a homlokomra.Ez azért elég menő. Mindenesetre megnyugodtam, hihi.:)

Miután megreggeliztünk, lementünk a partra így mindannyian egy kicsit.

-Öcsém. Kivagyok. Mi történt tegnap?- fogta a fejét Andris.

- Ne akarjátok tudni,barmok. Minek kellett annyit inni?- ripakodott rá Kinga.

- Ízi van. Fáj a fejem,ne ordíts!- nyöszörgött Ricsi, aki épp Virág kezét szorongatta.

-Magatoknak köszönhetitek!

-C te hogy bírod? - nézett Cortezre Ricsi.

-Ez volt tegnap a legkevesebb gondom. Ráadásul reggel sem volt időm sajnálni magam mert a bepánikolt barátnőmet kerestem.- vigyorgott vissza.

- Mi történt? - pislogott Virág.

- Renáta pánikrohamot kapott mert Cortez nem abban a szobában állt, ahol ő számított volna rá.- forgatta a szemét Kinga.- Lépjünk tovább. Te!- nézett szúrósan Zsoltira.- Mégis mit képzeltél magadról tegnap?

Mivel egyikünk se tudta miről van szó, összenéztünk, majd Zsoltin állapodott meg a szemünk.

-Jó-jó.Csitu van.- csitította a fiú legjobb barátját.

- Nincs "csitu"! - csattant fel Kinga. - Valld csak be a többieknek mit műveltél te hímsoviniszta állat!

Zsolti kelletlenül körbenézett, sóhajtott egyet, majd elkezdte.

- Na , tegnap este nagyon ki voltam, ezt ugye mindenki vágja- nézett ránk , mi pedig bólintottunk. - Találkoztam a folyosón egy lánnyal.- folytatta.- Segítőkésznek tűnt, így megkértem , hogy főzzön nekem egy teát, ágyazzon el, és tegyen rendet a szobában, hogy mire Kinga jön "részegvizitre" azt higgye , itt minden rendben. - vihogott össze Macuval, aki szintén részese volt a sztorinak.

-Csakhogy nem úgy sült el, ahogy Zsolti eltervezte. - vágott közbe az előbb említett.-Mikor a lány kilépett a szobából, egy dühös tekintetű Kingával találta szembe magát. Mivel Kinga egyből arra gondolt, hogy Zsolti hatalmas ballépést követ el, berontott a szobába. Ahogy meglátta a rendet, máris levágta a szitut , és visszakézből lekevert egyet a gyereknek. - vihogott Macu, mikor befejezte a történetet.

- Még szép! Így kihasználni a nőket! Majd meglátjátok kiket lehet így lealázni! - vihogott baljósan Kinga.

-Na **** meg, ezt jól megkaptátok!- fetrengett a röhögéstől Robi.

-Hogy mondod, Róbert? - meredt a fiúra Kinga gyilkos szemekkel.

- A teljes neveden szólít, futás! - mosolyogtam Robira, majd inkább én is Cortez mellé iszkoltam mielőtt a Bestia engem is megtalál.:)

Kinga ezt egy morgással díjazta, majd adott egy gyors puszit Davenek, és elkezdett olvasni. A rockerek üvöltették a Metallica- Nothing else metters-ét, és pogóztak rá, Jacques keresztrejtvényt fejtett, Gábor telefonált , Ricsi és Cortez valamit pusmogtak,Dave twitteren posztolt , amiben ez állt : " Ezek megőrültek, LOL " , Zsolti teljes kiőrlésű rozskenyeret evett , Macu pedig unottan böngészett a neten. Én éppen Virággal beszélgettem , amikor valaki hirtelen ölbe kapott és elkezdett a víz felé cipelni. Torkom szakadtából sikítani kezdtem ( ugyanis utcai ruhában voltam) , amikor Cortez belepuszilt a nyakamba, és nem hogy meghatotta volna a rimánkódásom, lazán beledobott a vízbe , majd utánam ugrott. Aha. Szóval erről ment a diskurálás Ricsivel. Rendben. Ha harc hát legyen harc alapon próbáltam ráfröcskölni a vizet, de mivel elég szerencsétlen típus vagyok, mind a szemembe ment. Abban a pillanatban Virág landolt mellettem, akit Ricsi hajított a hullámok közé, majd odaúszott Cortezhez és összepacsiztak.

Virágot teljesen elkeserítette, hogy vizes lett az új , neonzöld színű pólója, így sírva fakadt , Ricsi pedig riadtan odament hozzá.

-Emó, ez csak víz. A napon hamar megszárad- adott a homlokára egy puszit, Virágot ez pedig egyből meg is nyugtatta.

-Ez nem volt szép.-néztem tettetett sértődötten Cortezre, akinek szeme sarkában összefutottak a nevetőráncok.

-Dehogynem. Kihagyhatatlan volt.- vigyorgott rám, én pedig megcsókoltam. Képtelenség haragudni rá.:)

A parton utána még egészen sokáig voltunk, és nagyon jól éreztem magam így, velük. Mindannyiójukkal.

1 évvel a Szent Johanna Gimi utánOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz