Július 12, Kedd

8.2K 197 26
                                    


Július 12,Kedd

Reggel nagyon nyúzottan ébredtem, aminek két oka is volt. Az egyik, hogy a tegnapi események után egyszerűen élni sem nagyon volt kedvem, a második pedig még ennél is szimplább, Cortez nem volt mellettem. Őszintén megvallva ezen Inez érkezését tudva nem is nagyon csodálkoztam, de nagyon nagy gombóc keletkezett a torkomban ennek ellenére is. Én örülök neki, hogy Corteznek vannak barátai (sőt, rengeteg barátja van) de róla miért nem tudtam? És egyáltalán miért viselkedik így, amióta megérkezett ez a lány? Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltam féltékeny. Az igazság az, hogy bízom Cortezben, de ezzel a viselkedésével kissé elbizonytalanított. 

Miután összeszedtem magam, sminkeltem, reggeliztem, felöltöztem és megcsináltam a hajam, kimentem a hotel aulájába, ahol Gábor és Jacques éppen barchkobáztak. Egy ideig beszálltam, de mivel nagyon nem ment a koncentrálás, inkább kettesben hagytam őket. Zsoltit éppen edzés közben találtam (hajnali 9kor ?), és amint meglátott, mosolyogva ledobta a súlyzót a földre, amibe enyhén beleremegett az egész épület.

- Miújság, Reni? Nem láttad Cortezt és Ricsit? - kérdezte tőlem.

- Kérdezd erről Inezt. - vontam meg a vállam gyerekesen.

- Na, igen. Inez. Épp róla akartam beszélni velük, de a te véleményed is érdekel. Emlékszel, amikor sokat segítettél Kingával kapcsolatban még annó?

- Persze. De Kinga más volt. Őt ismertem, amíg ezt a lányt egyszerűen.. - akadtam meg egy pillanatra.

- Reni, ugye nem vagy féltékeny? - tátotta el a száját Zsolti. - Cortez szeret téged, meglep, hogy ezt feltételezed róla. 

- Nem az, csak annyit van vele, amióta idejött. Meg ők régen jártak, és ez zavar. Nem úgy jött le nekem, hogy azért váltak volna el, mert már kiszerettek egymásból, hanem mert Cortez Amerikába ment suliba. - mondtam bizonytalanul, de a választ már nem várhattam meg, ugyanis éles nevetés ütötte meg a fülemet. Elnéztem a hang irányába, és akkor megláttam, amit talán soha nem szerettem volna. Inez, Cortez, és Ricsi vidáman, önfeledten üldögéltek a kanapén. Inez egy-egy viccesebb megszólalásnál egyből megérintette Cortezt, amitől a szívem szinte összetört. Tudtam, hogy nem kéne hagynom magam, hogy oda kéne mennem közéjük, megmutatnom, hogy Cortez mégpedig az "enyém", de erre egyszerűen képtelen voltam abban a helyzetben. 

Már álltam egy pár perce lefagyva, azt sem vettem észre, hogy közben Zsolti odament hozzájuk, mikor Virág is megjelent. Vidáman odaugrált hozzám, majd miután konstatálta a helyzetet, kicsit ő is elkomorodott.

- Oan furi ez a helyzet! - rágta a szája szélét hippi barátnőm. - Mit akar Ricsitől ez a lány?

- Szerintem Ricsitől semmit Virág. - mosolyogtam rá kedvesen. - Corteztől azonban már annál inkább. - vágtam rá.

- Istenem, de szánalmasan festetek! Le kéne fényképezni! - vigyorgott gonoszul Kinga. - Nem is csodálnám, ha leépítenének titeket a fiúk. Azt hiszitek ezzel a viselkedéssel nyertesek lesztek? - jött egyre közelebb, minek következtében ösztönösen hátrálni kezdtünk. - Had válaszoljam meg a fejetekben körvonalazódott kérdést. NEM! - üvöltötte az arcunkba.

- Ajj már. - sivította Virág. - Te könnyen beszélsz! Dave még a közelébe se megy.

- Mert nem hagyom neki. - vonta meg a vállát Kinga. - Ha megfigyeltétek, Dave tart tőlem, ami jó, mert ezzel kordában tudom tartani. Tudja, hogy kell viselkednie egy kapcsolatban. Ezzel szemben Cortez, aki jelen esetben inkább  irányítja az esetlen Renátát, vagy Ricsi, akinek annyi esze sincs, hogy tudja mi a normális egy kapcsolatban, teljesen más. 

1 évvel a Szent Johanna Gimi utánWhere stories live. Discover now