Κεφάλαιο 33: Απροσδόκητες εκπλήξεις

1.7K 171 104
                                    

Δε σ' αγαπώ σαν να 'σουν ρόδο αλατιού, τοπάζι,
σαΐτα από γαρούφαλα που τη φωτιά πληθαίνουν:
σ' αγαπώ ως αγαπιούνται κάποια πράγματα σκούρα,
μυστικά, μέσ' από την ψυχή και τον ίσκιο.
- Πάμπλο Νερούδα

----------

Με ξύπνησαν τα έντονα ποδοβολητά από τον διάδρομο. Σήκωσα το κεφάλι μου από το μαξιλάρι και κοίταξα ερωτηματικά τις υπόλοιπες κοπέλες στον χώρο οι οποίες είχαν ακριβώς το ίδιο βλέμμα με εμένα. Ύστερα τέντωσα τον κορμό μου και κοίταξα έξω από το παράθυρο, ακόμη δεν είχε ξημερώσει καλά- καλά και σκοτάδι τύλιγε τον χώρο. Πέταξα τα υποτυπώδη σκεπάσματα από πάνω μου και έκανα να σηκωθώ μόλις ένας στρατιώτης μπήκε μέσα στο χώρο και ακολούθησαν άλλοι τρεις από πίσω του. Γελούσαν έντονα και φαινόταν από το παραπάτημα και τις φωνές τους τους πως είχαν πιει.

Αμέσως το βλέμμα μου συνάντησε αυτό της Αμαλίας που προστατευτικά κράτησε το μωρό στην αγκαλιά της. Ευτυχώς κανένας δεν έκανε τον κόπο να την πλησιάσει, αλλά αντ' αυτού ένας στρατιώτης ήρθε στο ενδιάμεσο του κρεβατιού της Ζωής και του δικού μου και μας κοίταξε έντονα.

«Wer durch zwei Sein Jungfrau?»(1) Δίχως να περιμένει απάντηση σε αυτό που ρώτησε, ανασήκωσε τους ώμους του κι όρμησε στη Ζωή, η οποία τον κοιτούσε φοβισμένη, καθώς οι φίλοι του ακολούθησαν το παράδειγμα του με άλλες κοπέλες. Εγώ αμέσως έσπευσα να την προστατεύσω. Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και βρέθηκα στο δικό της, με τις γροθιές μου να χτυπούν τον Γερμανό στην πλάτη, ώστε να του αποσπάσω την προσοχή.

«Αθηνά, όχι!» Αναφώνησε εκείνη καθώς ο μελαχρινός άντρας με χαστούκισε και με άρπαξε από τα χέρια για να με πετάξει ξανά στο δικό μου κρεβάτι, αφήνοντας την Ζωή. Το μέτωπο μου χτύπησε με φόρα στο σίδερο του κρεβατιού κι εγώ ζαλισμένη και θολωμένη από τον πόνο, γλίστρησα στο στρώμα και ο στρατιώτης το εκμεταλλεύτηκε, ερχόμενος πίσω μου, τραβώντας με από τους γοφούς και εγκλωβίζωντας τον κορμό μου ανάμεσα στα πόδια του, δίνοντας ένα δυνατό χαστούκι στα οπίσθια μου.

«Άφησε με Arsch!(2)» Τον έβρισα στην γλώσσα του, μια λέξη που είχα ακούσει μια- δύο φορές από τον Ντίλαν και είχα καταλάβει τι σήμαινε, μιας και τη χρησιμοποιούσε συχνά για τον αδερφό του. Εκείνος γέλασε και σήκωσε το φόρεμα μου. Για να τον αποφύγω, κατάφερα και γύρισα με την πλάτη στο στρώμα και τον χτύπησα στο μάγουλο με την παλάμη μου και τα νύχια μου σχεδόν έσκισαν τη σάρκα του εκεί από την ορμή που το έκανα.

Ο,τι και να είμαιWhere stories live. Discover now