#12

28 3 0
                                    

Odama geldiğimde üstümü değişip rahat bişeler geçirdim ve kapımı kitleyip yatağıma uzandım.  Neye ağlıcamı şaşırmıştım gerçekten babamın geldiğinde sevinsem mi yoksa üzülsem mi?  Annemin yaptıklarına üzülsem mi sevinsem mi?  Sanırım kafayı yemek üzereydim.

Yataktan inip yere oturdum sırtımı yatağa yasladım.  Eski fotoğraf albümünü alıp eski resimlere baktım bunu hep yapardım.  Neden mi?  İnsan bazen eski bi fotoğrafa bakıp bile hasret giderebiliyor ama garip olan su ki babam yanımda olduğu halde ona sarılıp hasret gidermek yerine hala resimlerine bakıp hasret gideriyorum.

Uyandığımda komidinin üstünde ki saate baktım.  11.25 öğle olmuştu. 

Yataktan kalktım, lavaboya doğru ilerledim.  Elimi yüzümü yıkadıktan sonra ayna da kendıme baktım gözlerimin altı morarmış ve şişmişti.  Dolaptan çıkardığım havluyla yüzümü kuruladım. 

Odama geri döndüğümde annem yatagın üstünde oturuyordu.

Hiç bişey demeden gardrobun kapaklarını açtım kot şortumu çıkarttım üstüne de beyaz göbeği acık tişörtü mu çıkarttım.

Kıyafetlerimi hallederken anneme hiç bakmamıştım.  Tam giyineceğimi söyleyip annemi kibarca odadan kovacakken annem benden önce söze atıldı.

- hiç bişey demicek misin? Hep böyle susacak mısın kızım?  Özür dilerim ama babandan ayrılalı yıllar oldu bunun sende farkındasın.  Ve ben babanın hatalarına karşı onu sevmeye devam ettim.  Belki terkettiği gün ki gibi bir gün geri döner diye ama bi süreden sonra umudumu kestim.  Evet hayatımda birisi var ve ciddi düşünüyoruz,  emin ol bu şekilde öğrenmeni istemezdim zâten açıklamayı düşünüyordum ama doğru zamanı bulamadan sen öğrendin zaten. 

Annem bunları söylerken göz yaşlarıma hakim olamadım ve gözlerimden akıp gitmelerine izin verdim. 

Hiç bişey demeden anneme sarıldım.  Özlemiştim,  su an ne kızgınlık ne kırgınlık vardı içimde sadece özlem vardı. 

Birbirimizden ayrıldığımız da "haklısın anne,  babam gideli uzun zaman oldu ben bile umudumu kesmiştim. Tek başına büyüttün beni,  mutlu olmak senin de hakkın.  Senin mutluluğun benim mutluluğum." dediğimde bu sefer annemin ağladığını fark ettim, analı kızlı ağlamayı severdik. 

Annem; 
- kızım seninle tanışmak istiyor hem senden 2 yas büyük oğlu var sorun olmazsa bu akşam onlara yemeğe gideceğiz.

- peki anne sorun yok o zaman ben alışverişe çıkayım cünkü akşama giyecek bişeyim yok

Dediğimde annem eski haline dönmüş,  gardırobumda daha etiketi koparılmamıs kıyafetlerim olduğunu söyledi. Haklı olabilirdi ama onları böyle önemli bir yemekte giyemezdim.

Saçlarımı salık bıraktım ve düzleştirdikten sonra makyaj yapıp aşağı annemin yanına indim. 

Kredi kartını istediğimde bir kez daha limiti aşmamam gerektigini hatırlattı. Her ne kadar durumumuz cok cok iyi olmasada iyiydi. 

Evden çıktığımda çagırdıgım taksiye bindim.  Telefonumu çıkartıp selini aradım.  Müsait olduğunu öğrendikten sonra şoföre selinlerin ev adresini verdim. 

AVM ye geldiğimizde taksinin ücretini ödeyip indik.  Tabi gerçekten cok özlemiştim selini en yakın arkadaşımdı. 

Son 1 haftayı detayli anlatmamı söylerken bir yandan da ellerini sevinçli şekilde birbirine vuruyordu. 

Bu sıra da bir kafeye geçmiştik,  ve birer portakal suyu söyledik. Portakal sularımız gelene kadar konuşmaya başladık.

Herşeyi detayına kadar anlattıktan sonra selin ağzı açık beni dinliyordu

Selinin ağzından cıkan ilk cümle " Vay amına koyim" oldu dkxjsoxjsojzosjzos neden bu kadar şaşırdım derseniz çünkü selin hayatında küfür etmezdi ve nefret ederdi sadece cok sinirli oldugu zaman ve çok ama çok şaşırdığı zaman küfrederdi. 

En çok annemin bi ilişkisi olduğuna şaşırmıştı. Haklıydı bende en cok ona şaşırmıştım.  Ah tabi selim'i de unutmamak lazım onun da yeri var şaşışkınlıklarım arasında.

Alışverişe başladığımız yarım saat olmuştu ama ellerimiz torbalarla dolmuştu bile aradığım elbise haric birsürü sey almıştım. Akşam gene annem kızıcaktı dkdmdkdmkdjd ama resmen beni al beni birakma diye bağırırken almam ben gözüm kalıyor hem göz hakkı diye birşey var dimi ama sjdjsksjkxjs

Bir mağazaya girdiğimizde işte buu diye bağırdım.  Vitrine dogru koşup siyah omzu düşük elbiseye dokundum içimi büyük bir huzur kaplarken pis pis sırıtarak seline baktım sksksksksk ulan zafer kazanmış gibi sevindim.

Akşam oldugunda duş almıştım lavaboda saçlarımı kuruladım, kuruduklarına emin olduktan sonra saçlarımı masayla su dalgası şekline soktum ve spreyle kabarttıktan sonra artık saçlarım hazırdı.

Elbisemi de giydikten sonra ayağıma platform siyah süet topuklularımı da geçirdim.  Sadece makyajım kalmıstı. Abartmadan sade bir makyaj yaptım eyeliner,  rimel ve pembemsi kurumu sürdüm.  Fondöten kullanmama gerek yoktu suratım pürüzsüzdü.

Tam hazırım dediğim sıra da annem odama girdi gayet şık olmuştu. Eh nihayetinde müstakbel kocası sayılırdı. 

Annemle beraber cagırdığımız taksiyi beklerken yola çıkmıştık.  Konuşmamıstık,  annem bu sessizliği bozdu. 

- hazır mısın?  Eğer hazır degilsen gelmek zorunda değilsin anlayışla karşılar eminim. 

Dediğinde hayır gelmek istiyorum dedim,  hazırdım evet bu akşam için hazırdım.  Acaba adı ne? bunları düşünürken sorma gereksinimi duydum.

- adı ne peki en azından adını bilmeme hakkım vardır bunu senden öğrenmek isterim
Dediğimde kafasını öne eğerek "yavuz" dedi. Tebessüm ederek güzel isimmiş dedim. 

Ama aklımda bissürü soru vardı.  Babam nerde?  Yavuz denilen adamın oğlu kim?  Annemle bu adam evlenecek mi?  Selim nerde?  Selim!  Ah ben selim'i unuttum.  İçimden küfür savururken telefonumu çıkardım whatsapp'a girip selim'in son görülmesine baktım.  Çevrimiçi derken!!  Ya bu mal kimle konuşuyo.  Kendimi tutamayıp Selime mesaj attım işte gene yaptım selim'i merak ettim ya anlamadığım ben bu çocuktan nefret ederdim ne kadar da merak konum oldu böyle.

Evet işte gördü ve bekledigim sonuç dkdjkxxjosjxoz
Efendim mi?  Öküz ya öküz ne diyim ben başka. Ne desem acaba simdi ki ben? Aklıma gelen ilk soruyu yazdım
- selim
+ efendim
- nasılsın
+ iyiyim saol sen
- iyi bende.  Yarın işin yoksa buluşabilir miyiz? 
+ tamam olur yarın ben seni evden alırım şimdi çıkmam lazım görüşürüz.  Ayrıca o elbise çok kısa ve çok güzel bidaha giyme! 

"İyi de sen nerden görüyosun" dediğimde çoktan whatsapp'tan çıkmıştı.  Yoksa beni takip mi ediyor diye düşündüm olabilir yapar bu manyak.  O sıra da taksinin geldiğini fark etmedim bile annem bana seslendiğinde kendime geldim ve taksiye bindim.

Aşksın SenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin