Chapter 19

2.2K 291 128
                                    

(Ponovo mi je žao što nastavak malo kasni, ali barem je ovdje i to duplo duži, nadam se da će vam se dati čitati jer sam ja uživala :D ostavite glas/komentar na ovom, a i na ostalim partovima ako ste neki preskočili kao trag da ste bili ovjde. Hvala na velikoj brojci pregleda i svega, puno mi znači. Gramatiku ispravim poslije. Volim vas xx)

"Možeš ti to, hajde!" bodrim Holdena koji glumi borbu na život i smrt dok prelazi preko mojeg balkona. "Imaš još samo malo!"

Oboje se pokušavamo što tiše smijati, iako je u ovom trenutku to apsolutno neizbježno. "Moraš mi pomoći, ne mogu sam!" kaže kao u nekom filmu.

Otvorim prozor kako bih mu prišla bliže. Pružim mu ruku da se lakše popne, ali ta odluka gotovo i mene povuče u smrt. Da se nije spretnije izvukao, vjerojatno bismo oboje pali s prvog kata kuće. Uostalom, nije mi jasno kako je do sada mogao sam doći gore, a danas baš ne može.

U zadnjih je nekoliko dana čitavo vrijeme kod mene. Ujutro odem na posao i žurim se kući jedva čekajući da padne mrak kako bih ga vidjela, ali nisam ja jedina koja bude umorna. On je počeo raditi u automehaničkoj radionici kod nekog prijatelja jer mu želi pomoći budući da je Edward tek započeo s poslom.

Iako mi to ne kaže izravno, znam da mu i duša već spava od umora. Na poslu ga previše iskorištavaju zbog toga što je Holden zapravo naviknut raditi teške poslove u vojsci dok većina muškaraca danas nije za neke kompliciranije poslove.

Sada ne bih htjela previše prozivati Beccine dečke koji su uvijek bili toliko škrti da bi je izveli na kavu ili večeru, a ona bi platila račun. Preveslali su ju milijun puta oko novaca, ali moram priznati da je od svih njih jedino Tyler imao auto. I to dobar auto.

"Nedostajala si mi", prošapće zagrlivši me. "Donio sam ti nešto."

Iz džepa izvadi malenu čokoladicu nepoznatog imena. Zahvalno ju primim i shvatim da je od karamele koju sam mu baš neki dan spomenula. Obraća pozornost na sitnice, a napravi čudo od toga kao da je milijun dolara.

"Iz Engleske je, baka je rekla da moraš probati", kaže mi, a ja se sva raznježim jer obožavam njegovu baku, barem po pričama.

Zahvalim na daru i pustim ga unutra pa oprezno zatvorim balkonska vrata i spustim rolete kako nitko ne bi vidio svjetlo. Danas smo se dogovorili za gledanje filma koji mi je htio pokazati, a ja sam sve pripremila da se ne bi odjednom stvorili problemi.

"Jesi li zaključala vrata?" tiho upita i dobije pozitivan odgovor. "Dobro onda."

Oprezno skine tenisice stavljajući ih odmah do vrata, a zatim se dogega do mene. "Izvoli", preda mi CD s omotom filma High School Musical.

"Šališ se?" pogledam ga te se razveselim. "Ovo mi je najdraži film iz tog doba jer je izašao baš kada sam bila okorjela tinejdžerica i obožavam ga!"

"Po meni je taj film više za djevojke", kaže na što se pomalo razočaram. "Ali mi je Becca predložila da bi ti se mogao svidjeti pa... zašto ne?"

"Ti si stvarno nevjerojatan", svejedno ostanem oduševljena njegovim sposobnostima pronalaska filma u kojem ću uživati dok će on umirati od dosade i, ne razmišljajući, ostavim mu brzi poljubac na obrazu.

"Um..." stojeći ispred kreveta, neugodno se nasmiješim. "Oprosti zbog ovoga."

Zbunjujuća činjenica je bila ta da mi zapravo još uvijek nismo zajedno. Ja uopće i ne znam na čemu smo, a budući da smo se oboje složili da ne želimo brzati, ne znam ni kada ću to saznati. Glupo mi je pitati prva.

A želiš li biti njegova djevojka?

S Holdenom je sve toliko idilično da ne znam kako i što odgovoriti na to pitanje. Imam osjećaj kao da se ispod njegove maske krije Sotona koji me želi povući u pakao kada počinim grijeh jer je Holden jednostavno nestvaran. Svijet više nije dobro mjesto i ovakvi se muškarci teško nalaze, a kakva je slučajnost da je on naišao baš na mene?

Deeply yoursWhere stories live. Discover now