Upptäcka skolan

102 4 1
                                    

Hej igen, nu har en dag i skolan gått och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.."wow!"

Jag älskar den verkligen. Jag har pyntat om min loggbok med nya bilder på framsidan. Där har jag satt en bild på "josh hutchersson" som är en super bra skådis. En bild på en ballerina, en bild på mitt hus och mitt namn och klass på. Sedan lite smått och gott.

När jag sedan tagit bussen till skolan var jag super nervös. Jag visste inte vad jag skulle göra eller någonting om vart jag skulle gå. När jag kom till skolan efter en liten gång från stationen gick jag genom en gång i berget där flera andra gick.

Det stod några från min klass utanför och pratade och jag gick med snabba steg in. När jag kom in var det väldigt varmt och jag skyndade över till listan där det stog vilket skåp jag skulle ha.

"203" stod det under mitt namn. Det var skåpet längst ut närmast redaktionen där kafeterian och "rasten" fanns. De flesta hade rast inomhus om dem inte gick ut och spelade boll.

Jag tog upp mitt lås och satte det runt om "lås hållaren" eller vad det hette. Just då kom den glada killen Albin och Samuel in och ställde sig vid listan.

Jag satt ner och låtsades lägga saker i mitt skåp ihop om att dem inte skulle se mig. Då sa Albin "jag har skåp 202, du då?"

"Jag har nummer 167" "ja men då har du ju över mig!" Sa Albin och dem gjorde en highfive. Sedan satte han sig på huk och började från hållet längst bort från mig och gick närmare. Till slut hittade han sitt skåp, bredvid mig!

"Ånej!" Jag kände hur jag blev röd i ansiktet och började svamla ihop mina saker. Jag såg i ögonvrån hur Albin kollade på mig och på mina byxor. Jag hade knallrosa jeans och en vit topp med lite rosa text på mig.

Han skakade på huvudet med ett leende och började prata med sin kompis om en massa spel och sport. Jag blev genast lugn och låste skåpet och reste mig snabbt upp och skulle just gå när jag vänder mig om och nästan springer rakt in i Viktor.

Jag tappade min loggbok och han kollade förvirrat på mig.

"Åh herregud förlåt!" Sa jag och sökte genom honom för att se vad han kände.

"Nej, förlåt mig! Jag skulle sett mig för!" Sa han och plockade upp min loggbok. "Här, förresten ses vi på lektionen sen!" Sa han och blinkade med ena ögat.

Sedan skrattade han och gick till sitt skåp som var "mittemot mig" han hade ryggen mot mig och ett över skåp. Jag hade under skåp bredvid Albin längst ut så det var lätt att komma åt. Förutom det faktum att Albin var en retsticka och satte sig framför mitt skåp för att jag inte skulle kunna komma in.


Hur som helst sprang jag upp till klassrummet och satte mig på stolen jag satt bredvid Teresa på igår. Hon satt redan där och log mot mig. Sedan kollade jag på henne och hon på mig, vi båda var jätte spända. Sedan brast vi ut i ett totalt skrattanfall. Alla som var i klassrummet kollade förskräckt på oss och då skrattade vi bara mer!

Jag kände på mig att vi skulle bli goda vänner. Sedan kom Cornelia in och frågade vad vi gjorde. Vi båda satte oss rakt upp och försökte se oberörde ut. Det gick inte så bra för sedan kände vi allas blickar och började skratta igen.

Gud vad kul vi hade tills Anders kom in och sa att vi skulle få bestämda platser. Vi fick alla ställa oss längs väggen och sedan skulle han peka på en stol och säga vem som skulle sitta där. Jag och Tess stod där och skrattade åt varann tills han sa det första namnet

"Josephine, du ska sitta där!" Jag blev genast röd och sa "ja, ok, hm, ja!" Och gick med sänkt huvud till min stol längst fram närmast tavlan med allas ögon riktade mot mig.

Sedan satt Kalle bredvid mig och Cornelia mittemot. På sidan satt Albin och bredvid satt Samuel. Och jag kollade snett såg jag tavlan och om jag kollade rakt fram såg jag Alex och Nicke, och försåt Corre men hon var vid samma bord.

Kollade jag bort från tavlan kollade jag rakt in i Viktors bruna ögon. Det kunde jag göra en hel dag! Sedan visade han oss hur man skulle skriva schemat varje dag. Idag hade han gjort det åt oss för att förklara hur. Det var en ganska normal dag som slutade en timme efter lunch.

Här på skolan började vi halv nio och slutade två varje dag. Förutom en dag då vi hade som ett utvecklings samtal fast han delade in oss i en grupp på ca 6 personer. Det var en grupp varje dag förutom på fredagar. Jag var i gruppen på måndagen tillsammans med Albin, Samuel, en kille som heter Anton och Olivia.

Det verkade vara en bra blandning...






School of Love-Games ~on hold~Where stories live. Discover now