🌸2.

2.9K 397 50
                                    


"Ora s-a terminat." Vocea profesoarei mă întrerupe din citit. Cu o mână ține una din căștile pe care le aveam în urechi, iar cu cealaltă bate în banca de lemn. Câteva cuvinte obscene se ivesc din când în când pe lemnul murdar, dar le ignor. "Citești o carte foarte interesantă, dar asta nu te poate scuti de ora mea."

Îmi iau căștile și ghiozdanul. Nu îmi place ora de literatură. Nu sunt pasionată de fluturi în stomac și speranțe false.

"Sierra." Mă întorc când îmi aud numele. Mă privește gânditoare, analizându-mă de sus în jos. Poate că vrea să-mi cer scuze. "Cred că ești perfectă. Perfectă pentru acest concurs. Trebuie doar să scrii ce simți în fiecare zi. Ca un jurnal, știi? Sigur ai mai avut jurnale. Doar că trebuie să pui mai mult suflet în el."

Un zâmbet jucăuș i se conturează pe față, entuziasmul parcă urlând din adâncul sufletului ei. Îmi feresc privirea de ochii verzi ce mă privesc și care îmi amintesc de un smarald.

Problema e că eu nu simt la fel. Îmi place să citesc, dar niciodată nu am știut să exprim ce gândesc. Și nu o să știu vreodată. Ceea ce nu e un lucru chiar atât de rău, având în vedere că nu am nici o intenție să fac asta și probabil că gura mi-ar lua-o pe dinainte de fiecare dată.

"Doar încearcă." Continuă, împingându-mă de la spate. Ghiozdanul îmi cade pe braț și mă strâmb când mâna profesoarei indică spre catedră. "Acolo este formularul de înscriere."

Mă uit nesigură la foile ce parcă mă așteaptă. Îmi simt mâinile transpirate și cartea pe care o țin aproape îmi scapă printre degete. Inima îmi bate foarte tare, parcă valul de sentimente mă copleșește.

Ce sentimente? E doar o foaie și știu deja răspunsul la rugămintea profesoarei.

"Eu sunt doar urâtă." Spun, ieșind cât de repede pot din încăpere. Nu vreau să insiste cu asta.

"Hei-" Începe Felix, ieșind de după ușă. Îmi dau ochii peste cap. A stat și a ascultat tot? Se uită la mine, apoi arată spre cartea mea. Vrea să spună ceva, dar îl ignor și merg mai departe.

***

A/N: Am mai editat unele capitole, deci dacă am timp și dispoziția necesară, poate o să termin cartea destul de repede. Poate.

Ugly Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum