Κεφάλαιο 3

198 35 4
                                    

Βγήκαμε έξω από το σπίτι με την μικρή για να περιμένουμε το σχολικό της. Έτσι όπως την είχα στην αγκαλιά μου άρχισε και μου έδινε μικρά φιλάκια στα μάγουλα μου.
"Μανούλα μου σε λατρεύω!"
"Ψυχή μου όμορφη, λατρεία μου και εγώ σε λατρεύω είσαι ο άγγελος μου.
"Μαμά να σε ρωτήσω κάτι?"
"Πες μου μωρό μου"
"Ο μπαμπάς μου που είναι?"
Εγώ σάστισα δεν ήξερα τι να της πω. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα με ρωτούσε, διότι το βρίσκω πολύ φυσιολογικό να της λείπει η πατρική αγάπη και στοργή. Από την μια μεριά ναι μεν με βοήθησε ο Νίκος και του χρωστάω τα πάντα αλλά, άλλο πράγμα είναι η αγάπη του πατέρα. Εγώ τουλάχιστον πρόλαβα να γευτώ την αγάπη του πατέρα μου και της μητέρας μου και από τότε που πέθαναν κατάλαβα ότι διαλύθηκε όλος μου ο κόσμος. Οι μόνοι που κατάφεραν να με βγάλουν από αυτήν την μαύρη τρύπα που ζούσα ήταν ο αδελφός μου και φυσικά η μικρή, η πριγκίπισσα μου, η πρασινομάτα  μου όπως την λέω, διότι πήρε τα μάτια αυτού του ανεθαματισμένου του πατέρα της. Ωστόσο,τι να της έλεγα δηλαδή ότι δεν ήταν το παιδί ενός έρωτα αλλά το παιδί μιας βραδιάς που με στιγμάτισε;
"Ψυχή μου ο μπαμπάς σου έχει πάει ένα πολύ μακρινό ταξίδι."
"Και πότε δηλαδή θα τον δω; Θέλω να του πω πόσο τον αγαπώ και φυσικά να του πω να μην σε αφήσει ποτέ. Γιατί μανούλα μου κάθε βράδυ κλαις; Μην νομίζεις πως δεν σε ακούω η δεν σε βλέπω με αυτά τα κατακόκκινα ματάκια σου μανούλα μου.

Δεύτερο σοκ μα είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό κοριτσάκι να καταλαβαίνει τόσα πράγματα? Καλά λένε πως τα παιδιά καταλαβαίνουν αυτά που νιώθουν και αισθάνονται οι μεγάλοι.
Κάθε βράδυ όταν βρίσκομαι στο δωμάτιο μου κλαίω χωρίς σταματημό, μου έρχονται στο μυαλό όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που εξαιτίας εκείνου του άνδρα έχασα το μυαλό μου. Το μόνο πράγμα που με κάνει να ζω και να παίρνω δύναμη και παρηγοριά είναι η πρασινομάτα μου, ο άγγελος μου. Εκείνη την ώρα από τις σκέψεις μου με διακόπτει το σχολικό της μικρής την αφήνω από την αγκαλιά μου και τρέχει στο σχολικό. Με κοιτάει από το τζάμι και μου στέλνει ένα φιλάκι, με την σειρά μου της στέλνω και εγώ.
Όταν απομακρύνθηκε το σχολικό κατευθύνθηκα προς το σπίτι.

Ρία

Απαγορευμένος ΈρωταςWhere stories live. Discover now