Hoofdstuk 4

621 11 1
                                    

Gabriella:

Langzaam word ik wakker en zie ik dat het al 12 uur is. Ik kijk om me heen en zie dat Rachel, Fenna en Sascha nog steeds slapen. Ik pak mijn mobiel om te kijken of ik nog een app heb. Bericht van jai of ik morgen dus vandaag iets wil doen. Ik antwoord meteen terug "ja leuk!, waar en hoelaat? xx" Nog geen 5 min later gaat mijn telefoon weer. Ik kijk op het scherm van mijn iPhone en zie dat het van jai is. "half 1 bij mijn huis en dan gaan we samen lunchen" Ik glimlach en stuur snel terug "oké tot straks X" Half 1...fack! Hoelaat is het nu..Kwart voor 12. Ik moet opschieten! "Fenna ik ga weg, ik heb een afspraak" roep ik naar haar "mjaa is cool" is alles wat ik hoor.

Snel trek ik een wit blousje aan met een zwart wijd rokje en zwarte hakken.  Ik stijl mijn haar snel doe een luchtje op en doe een beetje foundation en mascara op en loop dan snel het huis uit. Inmiddels is het al 12 uur. Het adres dat jai heeft gegeven is niet ver van hier, ik pak de eerste bus die hier langs komt. Na 5 minuten stap ik in en zoek een plekje. Ik staar naar buiten en denk na over gisteravond en jai. Waar zou Mandy uithangen!? Na 15 min stap ik uit en moet ik nog een klein stukje lopen naar jai's huis. 5 voor half 1, mooi ik ben nog optijd, zeg ik stralend tegen me telefoon als ik voor het huis sta.

Ik bel aan en na 2 min staat jai in deur opening. "Wauw" is het enigste wat hij kan uitbrengen. Ik voel dat ik rood word en glimlach lief. "Kom binnen" Ik geef jai een knuffel en loop naar binnen achter hem aan de trap op. Als we de woonkamer binnen komen kijk ik om me heen en ga dan op de bank zitten. "wil je wat drinken?" Doe maar cola" antwoord ik jai's vraag. "Woon je hier met meer?" Ja met mij" zegt een best kleine jongen met bruin haar en bruine ogen die de woonkamer in komt lopen en naast me op de bank neer ploft. Ik glimlach lief. "Dioni" Gabriella" En ik schud dioni's hand. Jai komt nu ook naast ons zitten. Dioni verdwijnd nu de keuken in.

Even is het stil als ik een meisjes lach in de badkamer hoor. Ik kijk op naar jai. "Dat is denk ik kaj en ze nieuwe chick" zeht hij met een grijns. De deur van de badkamer gaat open, uit nieuwsgierigheid draai ik me om en kijk ik met een verbaasde blik Mandy aan in een veelste groot shirt die hand in hand stijf naar mij blijft kijken naast kaj. "mandy!?" zeg ik. " wat doe jij hier nou" zegt ze tegen me. Ik loop maar haar toe en geef dr een knuffel, "ik ben blij dat je oké bent" Ja sorry, ik trok het niet meer" wat trok je niet?" J-jason" zegt ze kort. Ik besluit maar niks te zeggen en kijk kaj aan."maar wat doe jij hier" zegt Mandy dan. "ik uhh..ben hier voor jai" zeg ik grijnzend. We moeten lachen en samen lopen we naar de bank waar jai een beetje verbaasd naar ons zit te kijken.

Kaj:

"Mandy is 1 van mijn beste vriendinnen" begint Gabriella. "grappig, de wereld is echt klein" zeg ik lachend. Ik knipoog even naar Mandy waardoor ze moet blozen. "maar eh jij en kaj dus eh" plaagt Gabriella. Ik begin nu ook te blozen. "euhm achja". "Maar wij moeten nu echt gaan anders komen we te laat voor onze lunch" zegt jai.

Gabriella geeft Mandy en mij een knuffel "je moet wel even de rest van je laten horen want ze maken zich zorgen, waarom ging je weg" fluistert Gabriella, maar toch hoor ik wat ze zeggen "ik wou gwn naar kaj, zegt Mandy" als je op een feest bent?" ja" zegt Mandy weer kort. "wat is er toch met jou en Jason, het was toch voorbij?, hij heeft toch een ander?" met betraande ogen kijkt Mandy naar Gabriella, "sorry" zegt ze. "gaan jullie maar" zeg ik. "alles komt goed" Gabriella loopt jaar jai en hand in hand loopt ze met jai de kamer uit.

Gelijk is het stil. " leuk dat die 2 elkaar kennen en wij nu ook zo" Ja inderdaad, aan die jongen dacht ze dus " lacht Mandy. "maar wat ga je jou doen met die Jason?" Vergeten!" antwoord Mandy kort. "oké" Na een tijdje stilte komt dioni uit de keuken. "goeiemorgen " gaapt hij. Mandy kijk verschrikt achter zich. "oh sorry, ik wist niet dat" "oh nee er is niks" zeg ik. "mandy kijkt me met dromerige ogen aan"

Ik moest maar is gaan" zegt ze. Ze pakt vlug haar spullen en loopt het huis uit zonder me nog een knuffel of iets te geven en voor ik nog achter haat aan kon lopen hoor ik de scooter al weg rijden. "wat is er" Ik heb werkelijk geen idee, meisjes..ik snap ze niet hoor" zeg ik tegen dioni...en dioni kijkt een beetje pissig naar me.."wat?" Ik weet dat het een meisje is maar ze moet zich wel normaal gedragen" Je kent het verhaal niet" zeg ik chagrijnig terug.

Sascha:

Ik knipper met mijn ogen en kijk om me heen. Oh ja ik ben bij Fenna. Fenna en Rachel slapen nog. Ik stap uit bed, doe mijn haar in een slordige knot en loop naar beneden. Ik schenk een bakje vol met melk en zet het in de magnetron. Ik kijk er naar hoe dat ding de melk verwarmd.

Maar in mijn gedachten zit ik bij Mandy. Waar is ze en waarom gaat ze zomaar weg? De piep van de magnetron onderbreekt mijn gedachten weer. ik haal het bakje er uit en doe er cornflakes in. Ik ga op de bank zitten en zet de tv aan.

ineens hoor ik een klap in de gang ik zet mijn bakje weg en kijk snel achter me. Ook Fenna en Rachel staan met moeie ogen in de slaapkamer deur. Ik loop naar de gang en zie Mandy staan. "Mandy, wat is er" ze zakt op de grond neer met haar handen voor haar ogen en begint te huilen...

happy life ( b brave fanfiction )Where stories live. Discover now