οικογενειακό δενδρο

590 47 11
                                    

                                                       ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Στα 17 παντρεύτηκε έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της τον  Πέτρο .Ποτέ δεν τον αγάπησε και έκανε μαζί του δύο παιδιά.Την Αγγελική και τον Νίκο .Η τύχη της αγνοείται από την καταστροφή της Σμύρνης και ύστερα. Παθητική και άβουλη στο  μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου και μόνο στην επιλογή συζύγου της Αγγελικής ορθώνει το ανάστημα της.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σύζυγος της Μαργαρίτας και πατέρας της Αγγελικής και του Νίκου .Στην αρχή του βιβλίου είναι γλυκός, ευγενικός και τρελά ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα .Όταν καταλαβαίνει ότι αυτή δεν θα νιώσει ποτέ το ίδιο γίνεται σκληρός .Αυτή η σκληρότητα αναδεικνύεται στον ξυλοδαρμό της Αγγελικής στο 7'.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΣ

Αδερφός της Αγγελικής .Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου άβουλος και σχεδόν ανύπαρκτος .Μόνο όταν ''ετοιμάζει'' την Αγγελική την ημέρα της καταστροφής γίνεται πιο δυναμικός και καταλαβαίνει πως αγαπά την αδερφή του.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολόκληρο το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της οπότε δεν μπορώ να τα συνοψίσω εύκολα μέσα σε δύο σειρές αλλά θα προσπαθήσω. Η αδιαφορία των γωνιών της όταν ήταν μικρή την έχει κάνει αυτό που είναι σήμερα : μια γυναίκα που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να σκύβει το κεφάλι .Επίσης οι συνθήκες της εποχής οι οποίες δεν ευνόησαν την καλλιέργεια του δυναμισμού στις γυναίκες σε συνδυασμό με τον αυστηρό πατέρα της την έχει κάνει κλαράκι στον άνεμο .Αυτός  ο άνεμος που λέγεται ζωή την παρασέρνει και την πάει όπου θέλει χωρίς καμία αντίσταση.

Ο ρομαντισμός και υπερευαισθησία είναι κυρίαρχα στοιχεία του χαρακτήρα της.Επίσης θα μπορούσε να υποθει ότι η Αγγελική έχει τάσεις αυτοκτονίας και γέρνει προς την κατάθλιψη .

Η υπέροχη φωνή της ,η ομορφιά της και το κάψιμο στην πλάτη της θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στη συνέχεια του βιβλίου .

                                                ΑΛΙ /ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 

Ο τέως Αλί και νυν Άρης είναι το αντίθετο της Αγγελικής και εσωτερικά και εξωτερικά. Αισιόδοξος, τολμηρός και πολύ ερωτευμένος με την Αγγελική . Τόσο παρορμητικός  που αποφασίζει να αλλάξει θρησκεία εν μια νυκτί .

Με την Αγγελική του ενώνουν η ίδια ημέρα γέννησης ,τα παιδικά χρόνια και μια αγάπη που ίσως υπάρχει από τη μέρα που γεννήθηκαν. Επίσης έχει κάνει κάποιες σπουδές ιατρικής που διακόπηκαν με την καταστροφή .Επειδή το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή πληθυσμών ήταν η θρησκεία καταφεύγει στην Ελλάδα.

ΦΑΤΜΑ

Στα δεκαέξι γεννά τον Αλί/Άρη   ενώ έχει  έντεκα μήνες παντρεμένη με το Μεμέτ . Μετά την απόφαση του γιου της να αλλάξει θρησκεία την με παρότρυνση της Κόρης την της ΑΪσε φεύγουν σε έναν από του αδερφούς της στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΕΜΕΤ

Δεν εμφανίζεται ποτέ στο βιβλίο και στο όνομα του γίνονται δυο μικρές αναφορές .Πεθαίνει κατά τη διάρκεια του α παγκοσμίου πολέμου.

ΑϊΣΕ

Αδερφή του Αλί / Άρη πολύ πιστή μουσουλμάνα. Δεν συμφωνεί με την απόφαση του αδερφού της να αλλάξει θρησκεία και να παντρευτεί την Αγγλική όμως τον βοηθάει όταν έχει την ανάγκη της .

                                                                     ΑΛΛΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 

ΛΟΥΙΖΑ

Επιστήθια φίλη της Αγγελικής με ιταλικές ρίζες  .Είναι η πρώτη που μαθαίνει για την σχέση Αγγελικής Άρη/Αλί και παρολίγον κουμπάρα τους.Έχει δυο αδερφούς .Έναν μεγαλύτερο και έναν πιο μικρό το Γιωργάκη τον οποίο  θα γνωρίσουμε στη συνέχεια .

ΚΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 

Προστάτιδα της Αγγελικής το διάστημα που βρίσκεται στη Χίο .Αυτή της βρίσκει δουλεία στο σπίτι των Δροσόπουλων όπου δουλεύει η ξαδέρφη της Μάρθα.

ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ 

Γειτόνισά του Άρη και Σωτήρη στο νέο τους σπίτι στον Πειραιά. Ο σύζυγος της έχει πεθάνει και αυτή μένει μόνη της με τις 4 κόρες της . Οι μικρές είναι παιδάκια του δημοτικού και οι δύο μεγάλες Η Τάσα και η Μαρία είναι λίγο μικρότερες από τον Άρη και τον Σωτήρη .Η Τάσα είναι ερωτευμένη με τον Άρη και του Σωτήρη του αρέσει λιγάκι η Μαρία .

ΣΩΤΗΡΗΣ

Δεν ξέρουμε πολλά για τη ζωή του.Είναι μικρασιάτης και φίλος του Άρη από τότε που ήρθαν στην Ελλάδα .Γλεντζές και πλακατζής.

                                                ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 

                   (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Κώστα του σοφέρ τους)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

Θεσσαλονικιός .Παντρεύτηκε την Αμαλία μόνο για τα λεφτά της.

ΑΜΑΛΙΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Ξινή και κακία. Ίδια η κόρη της Ελισάβετ.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Παντρεμένη με τον Αλέξανδρο. Ξινή και άτεκνη .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το κλασικό ρεμάλι.Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο έκτος από την καλοπέραση του και το χρήμα.

ΕΛΠΙΖΩ ΟΣΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΥΣΑ . ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ

Από Α αρχίζει η αγάπηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα