16

580 61 13
                                    

                                                                        3 οκτόμβρη 1923

Η Αγγελική σκυμμένη στη σκάφη έτριβε με μανία τα ξεραμένα αίματα από το πουκάμισο του Γρηγόρη ,μα το πράσινο σαπούνι δεν έκανε και ιδιαίτερη δουλειά .Θα έκανε ότι μπορούσε μα ήταν σχεδόν σίγουρη ότι το κιτρινιασμένο από την πολύ χρήση πουκάμισο  είχε αχρηστευτεί .

Μια μάχη με μαχαίρια με τα καλόπαιδα του αντίπαλου μαγαζιού έστειλε δύο στο νοσοκομείο και αχρήστευσε αρκετά πουκάμισα .Δεν ανησυχούσε μην πάρει τον Γρηγόρη η αστυνομία.Είχε πια μάθει πως ένας από τους άγραφους νόμους του υποκόσμου είναι ότι ότι και αν συμβεί καθαρίζουμε μόνοι μας .Η αστυνομία δεν είχε θέση στο Πειραιά.

Κοίταξε  μέσα από το παράθυρο το μωρό που κοιμόταν αμέριμνο στο ντιβάνακι .Σε λίγους μήνες θα έκλεινε ενός έτους ...ένα χρόνο ζούσε μέσα στη βρομιά ..τουλάχιστον ήταν αγνό και ανίδεο..πόσο το ζήλευε .

Σήκωσε τα μάτια της και είδε το Γιωργάκη να διασχίζει ως σίφουνας το χωματόδρομο και να μπαίνει μέσα στην αυλή τους .Αδιαφορώντας για τα βρεγμένα της χέρια τον έσφιξε στην αγκαλιά της και εκείνος της έδωσε ένα φιλί.Αν δεν έκανε ποτέ παιδιά τουλάχιστον θα ένιωθε τη μητρότητα με αυτά τα δύο παιδιά .

<<τι πλένεις και είναι κόκκινο ;>>

Η Αγγελική ταραγμένη έβαλε το πουκάμισο κάτω από το νερό. Είχε βάλει στόχο να κρατήσει να παιδιά καθαρά από τη βρομιά που τα περιέβαλε .

<<ο θείος Γρηγόρης λερώθηκε με σάλτσα και δεν βγαίνει >>

<<για να δω..>>

Είπε ο μικρός και τη στιγμή που πήγε να βάλει το χέρι του στη σκάφη η Αγγελική τον σταμάτησε .

<<άντε βρε ολόκληρος άνδρας θα βάλεις χέρι στη μπουγάδα..μα για πες μου τι είναι αυτό που κρατάς ;>>

<<αα δεν ξέρω κάτω το βρήκα >>

Η Αγγελική πήρε τις λιγοστές σελίδες από τα χέρια του και ένα μειδίαμα νοσταλγίας ξεπήδησε στα χείλια τις .

<<τι λέει ;>>

Το χέρι της πέρασε με τριφερότητα στο κεφαλάκι του .

<<είναι μερικές σελίδες από ένα βιβλίο .. Ήταν το αγαπημένο της αδερφής σου ..>>

''Αγγελική θέλω και εγω να με ερωτευτεί κάποιος ''

''βρε κάτσε να διαβάσεις κάνα μάθημα που διαβάζεις από το πρωί για έρωτες και αρραβώνες..αν σε πιάσει η κυρία των θρησκευτικών θα σου μαυρίσει τις παλάμες με το βούρδουλα''

Από Α αρχίζει η αγάπηWhere stories live. Discover now