Hoofdstuk 36: Meer?

489 33 15
                                    

Pov Harry

De hele dag hebben we Niall niet meer beneden gezien. Liam heeft twee keer gecheckt of alles goed ging, maar toen lag hij te slapen. Ondertussen gaan we bijna eten, dus ik loop naar boven. Misschien dat Niall wel naar beneden wil komen voor het eten.

"Ni, mag ik binnenkomen?" Vraag ik, terwijl ik op de deur klop. Als ik geen antwoord krijg doe ik de deur voorzichtig open. Niall ligt op zijn bed helemaal onder de dekens. Ik doe het licht niet aan, aangezien dat niet goed samen gaat met migraine. Ik loop naar Niall toe en ga op de rand van zijn bed zitten.

Nu pas hoor ik dat hij zachtjes aan het huilen is. Ik streel over zijn rug en vraag: "Ni, wat is er aan de hand? Waarom huil je?" Maar Niall geeft mij geen antwoord. "He maatje, vertel me alsjeblieft waarom je huilt." "Ik voel me gewoon klote." Mompelt Niall. Ik streel door zijn haar en zeg: "Kom even mee naar beneden, dan kun je wat pijnstillers innemen. Volgens mij hebben we zelfs nog medicijnen tegen migraine. En dan kun je ook wat eten." Niall schudt zijn hoofd en zegt: "Ik wil gewoon hier blijven liggen." "Kom even een half uurtje naar beneden. Je kunt gewoon op de bank gaan liggen, maar kom even naar beneden." Probeer ik nog een keer. Niall zucht nu en mompelt: "Oké." Waarschijnlijk gaat hij er alleen meer akkoord, omdat hij geen zin meer heeft in mijn gezeur.

Niall ziet er echt verschrikkelijk uit. Hij is lijkbleek en zijn ogen zijn helemaal rood. "You look like hell." Zeg ik tegen hem. Niall grinnikt nu en mompelt: "Thanks..." Ik leg mijn hand op mijn rug en samen lopen we naar beneden. "Li, dim de lichten een beetje en doe de gordijnen dicht, alsjeblieft." Zeg ik. Liam staat meteen op en doet wat ik gevraagd heb. Ik help Niall naar de bank. Hij gaat zitten en legt meteen zijn hoofd tegen Zayn's schouder. Zayn streelt door Niall's haar en vraagt: "Hoe voel je je?" "Klote." Antwoord Niall. We kijken hem allemaal vol medelijden aan.

Een half uurtje later heeft Niall een bord eten leeg en een paracetamol ingenomen. Hij legt zijn hoofd op Zayn's schoot en bijna onverstaanbaar mompelt hij: "Ik mis Louis." Wij missen Louis allemaal, maar Niall en Louis hebben de sterkste band. Dus het is wel logisch dat Niall Louis mist. "Hij is weer terug voordat je het weet." Zegt Liam. Maar Niall antwoord niet meer. Hij sluit zijn ogen en draait zich om. Zayn streelt door zijn haar. Volgens mij is er meer met Niall aan de hand dan dat hij alleen migraine heeft, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. En ik wil hem er nu ook niet mee lastig vallen.

Home (1D Fanfiction)Where stories live. Discover now