Hoofdstuk 40: Haat?

481 30 2
                                    

Pov Zayn

Niall heeft de hele autorit niets gezegd. Ik ging met Louis en Niall mee terug in de auto. Ik heb geprobeerd met Niall te praten, maar hij staarde alleen maar uit het raam. Wat is er toch aan de hand met Niall. Ondertussen weet ik ook wel zeker dat Niall geen migraine had de afgelopen dagen, maar iets anders. Alleen waar hij dan wel last van had, weet ik niet.

Als we thuis zijn verwachten we dat we gewoon rustig op de bank gaan zitten, om te praten. Nou niet dus... Niall loopt meteen door naar boven en sluit zich op in zijn kamer. Louis en ik kijken elkaar even snel aan en lopen dan achter hem aan.

Hij heeft zijn deur op slot gedaan, dus we kloppen allebei op de deur. "Ni, doe nou open alsjeblieft." Smeek ik. Maar we krijgen geen antwoord. "Nialler, laten we even praten. Hier bereik je ook niets mee." Zegt Louis.

We blijven nog een aantal minuten op de deur kloppen, maar het werkt niet. We horen helemaal niets meer van Niall. "Zal ik de reservesleutel halen?" Vraag ik zachtjes, zodat Niall het niet hoort. Want als Niall het nu hoort kan hij altijd nog zijn kast voor de deur schuiven en dan kunnen we alsnog niet naar binnen. Louis knikt, dus ik ren naar beneden.

Binnen een minuut ben ik weer boven met de sleutel. Louis steekt zijn hand uit en zegt: "Laat mij maar eerst alleen gaan. Anders gaat hij sowieso niet praten. Ik zorg wel dat hij uiteindelijk naar beneden komt." Dus ik knik en geef hem de sleutel. Als iemand Niall uit zijn kamer weet te krijgen is dat Louis wel.

Dus ik loop terug. Liam en Harry zijn ondertussen ook thuis aangekomen. "Heeft hij zichzelf opgesloten in zijn kamer?" Vraagt Liam. Ik zucht en knik. We gaan met z'n drieën op de bank zitten. "Hebben jullie wel eens op Niall's twitter gekeken?" Vraagt Liam voorzichtig. Ik zucht opnieuw en knik weer. Harry knikt ook. "Hij krijgt echt de meeste haat. Misschien is dat het wel. Misschien dat hij dacht dat hij niet goed genoeg is voor One Direction en is hij daarom weggegaan." Zeg ik. Iedereen knikt instemmend.

Het zou heel goed kunnen dat die haat hem te veel geworden is. Ook wij vinden het altijd heftig om haat te krijgen, maar Niall krijgt echt de meeste haat. En hij is het gevoeligst van ons vijven. Ik kan die haat nog wel van mij afzetten, maar Niall neemt het persoonlijk. Daar hadden we eigenlijk wel beter op moeten letten. Zeker de afgelopen dagen. Hopelijk lukt het Louis echt om met Niall te praten en te zorgen dat hij blijft.


Home (1D Fanfiction)Where stories live. Discover now