Hoofdstuk 45: In het vliegtuig

438 35 11
                                    

Pov Zayn

Vrolijk loop ik naar beneden toe. "Wat ben jij ineens vrolijk." Zegt Harry lachend. Ik knik en zeg: "Ik heb goed nieuws." Liam en Harry kijken mij hoopvol aan. "Paul belde. Ook wij hebben de rest van de week vrij." Zeg ik. Liam en Harry beginnen meteen te juichen. "Dus ik dacht..." Begin ik. Meteen kijken ze mij weer nieuwsgierig aan. "Waarom gaan wij niet ook naar Ierland?" Zeg ik. Liam en Harry stemmen er meteen mee in. Dus we lopen allemaal naar boven om onze koffers te pakken. Liam gaat vliegtickets boeken en ik bel Louis en Niall om te vragen of ze het goed vinden als wij ook komen.

Natuurlijk vonden Louis en Niall het alleen maar leuk dat wij ook komen. Ze waren meteen enthousiast en Niall vertelde al aan de telefoon welke plekken hij ons allemaal wil laten zien. Niall klinkt al een stuk vrolijker als dat hij was. Louis en Niall zijn nu drie dagen in Ierland en die drie dagen was het echt veel te stil en rustig in huis. Maar het is wel fijn om te horen dat Niall weer gewoon vrolijk is.

We hadden geluk dat er nog tickets beschikbaar waren voor de eerste vlucht naar Ierland. Over drie uurtjes vertrekt ons vliegtuig. Ik ben nu eigenlijk wel blij dat Louis er niet bij is, want elke keer als we met het vliegtuig gaan, probeert hij mij bang te maken, omdat ik nog niet vaak gevlogen heb. En meestal lukt het hem uiteindelijk ook om mij te laten schrikken. Dus daar heb ik nu dan geen last van. Nu hebben we eindelijk een keer een rustige vlucht.

Damn... Misschien had ik dat niet moeten zeggen. We hebben ineens heel erg turbulentie en iedereen wordt in zijn of haar stoel geduwd door de stewardessen. We krijgen te horen dat we allemaal onze gordels weer om moeten doen. "Wat is er aan de hand?" Vraag ik een beetje in paniek aan Liam. Hij haalt zijn schouders op. Door het hele vliegtuig is nu paniek uitgebroken. Als het alleen turbulentie is, zal er toch niet zo veel paniek zijn? Is er dan iets ergers aan de hand? Ik raak nog meer in paniek als ik zie dat ook Liam in paniek is. Als Liam in paniek is, is er echt iets goed mis, want hij blijft altijd rustig.

Als er weer een stewardess langs gelopen komt roept Harry meteen: "Wat is er aan de hand?" Ik zie aan haar gezicht dat ze het eindelijk niet wil vertellen, maar Liam zegt: "We willen het weten." Dan zucht ze en zegt: "Een van de motoren is uitgevallen en de ander werkt ook niet helemaal goed meer." Mijn ogen worden groot. We gaan neerstorten... We gaan sowieso neerstorten. Dit overleven we niet. En dan gebeurd hetgeen waar iedereen bang voor was. De andere motor valt ook uit.

Opgedragen aan Gemini336 omdat zij geholpen heeft met dit idee. 

Home (1D Fanfiction)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu