Chapter 63- Trust nobody

205 44 1
                                    

- Изглеждаш добре. – Хари ми направи комплимент докато оправях сакото си. Бях нервен, а той изобщо не ми помагаше. Стоеше си спокойно на леглото ми и безсрамно ме оглеждаше. Благодарен бях, че родителите му излязоха рано тази сутрин.

- Благодаря, предполагам. – промърморих. – По дяволите, нервен съм.

- Днес е първият ти работен ден, скъпи. – опитваше се да ме успокои. Явно. Трябваше да се отбия в управлението, за да разговарям относно работата ми. Утре пък Адам ме очакваше във фирмата си, за да ми обясни какво място ще заемам и там. Изглежда, че Хари не е доволен от това, че ще продължа случая, но на по-високо ниво. Опитваше се да прикрива раздразнителността си, но не се получаваше. Знам, че е ядосан, но това е мечтаната ми професия. Не искам да работя за баща му, но това е единствения шанс да остана в Лийдс. А колкото до образованието ми... все някога ще се дипломирам. Остават ми два изпита до вземането на диплома. Не е голяма работа, но да остана в една къща с Хари е истинско предизвикателство. Все още се опитвам да избягвам споровете, за да не нараня чувствата му, но той изобщо не се старае. Подхвърля глупави шеги, които ме изваждат от релсите, не може да контролира избухливостта си и това ме подлудява.

- Няма ли да ходиш в гимназията? – смених темата.

- Може би след час. – повдигна рамене.

- Знаеш, че не одобрявам това, което правиш.

- Какво толкова? Не си ми майка, а и ще ходя когато си искам. – сопна се. Хубаво. Явно не може да разбере колко важно е това за него. Все пак е просто тийнейджър, който е свикнал да не се подчинява.

- Хайде, ще те закарам до там. – започнах отново. Всъщност не ми пукаше дали ще ходи, или не. Бях решил да се срещна с онзи негов приятел Зейн, а вече наближаваше два. Хари явно разбра, че няма да се измъкне толкова лесно затова стана от леглото ми и отиде да си вземе нещата.

През целият път не си казвахме нищо, а аз бях дори по-нервен. Не ми се искаше да знам какво би могъл да ми каже този Зейн, но трябваше и да знам истината. Дали изобщо ще е честен с мен? Знам, че приятелите на Хари не ме одобряват. Не ми се иска да разбирам какво му говорят против мен. Сигурно го убеждават как това е лудост и че не трябва да има връзка с мъж по-голям от него. Противно на очакванията ми обаче Хари остана с мен въпреки всичко.

Sexy overloadWhere stories live. Discover now