16.

2.3K 135 1
                                    



„To je marný." Povzdechl Tony a zakroutil hlavou. „Vydáte nám Barnese a půjdete s námi a hned! Buď ho dáte nám, nebo přijdou speciální jednotky, který se s váma takhle mazat nebudou." Chvíli bylo ticho, než ho prolomil Emily hlas. „Ne." Všichni se podívali jejím směrem. „Emily ty se do toho nepleť." Řekl vážným hlasem Tony a podíval se na ní. „Tony, jsem dospělá a tohle je moje rozhodnutí." Podívala se na něj. „Ne. Já si nepřeju, abys..."

„Abych co, Tony?!" Zeptala se zvýšeným hlasem a popošla k němu blíž. Tony se podíval do země. „Abych toho nebyla součástí? Opravdu sis myslel, že mě dokážeš ochránit napořád? Myslel sis, že když mě vynecháš a nebudeš zatahovat do toho vašeho týmu tak zvaných „Avengerů", že mě to ochrání? No, sám dobře víš, jak to nakonec dopadlo. Ale já tě z toho neviním. Nemohl jsi to vědět. To nikdo. A teď tu stojím a prosím tě, ne jako tvůj nepřítel, ale jako tvá sestra...Prosím, nech Buckyho na pokoji a nech nás odejít. On s tím neměl nic společného." Obou sourozencům se třpytily oči a dívali se na sebe. Než ji Tony mohl odpovědět, ozval se Samovo hlas. „Našli jsme ho." Steve s Emily ho mohly slyšet ze sluchátka. „Jejich Quinjet je v hangáru 5 u severní ranveje." Steve zvedl ruce do vzduchu a Clint po něm vystřelil svým šípem, kterým ho vysvobodil z těch pavučin. „Na něj Langu." Řekl Steve a Scott se v tom okamžiku zvětšil a praštil Petera do obličeje a z rukou mu vzal Stevovo štít. „Tohle bude Vaše, Kapitáne." Řekl a podal Stevovi jeho štít.

„No bezva. Dva z nich jsou na parkovišti. Jeden z nich je Maximovová. Letím pro ni. Rhodey vem si Kapitána." Řekl Tony ostatním a rozletěl se za ní. „Dva jsou v hale. Wilson a Barnes." Informoval Rhodey, když je zaměřil díky svému železnému obleku. „Barnes je můj!" Vykřikl T'challa a rozběhl se k hale. „Ne! Sakra." Vykřikla Emily a rozběhla se za ním. „Já si beru jeho, ty si vezmi Rhodeyho." Křikla na Steve, než T'challovi skočila na záda a nakonec ho odhodila na stranu. „Ustupte, slečno Stark. Po druhé Vás, už žádat nebudu." Řekl a zvedl se ze země. Chvíli bylo ticho, než spolu začali bojovat. Scott mezitím bojoval s Natashou. Spiderman se vydal k Buckymu a Samovi. Tony se pokoušel zastavit Wandu s Clintem. Emily se prala zuby nehty a snažila se T'challu udržet od Buckyho co nejdál. Po chvíli ji na pomoc přiběhl Steve.

„Wando, ranilas Visionovi city." Řekl Tony, když doletěl ke Clintovi s Wandou. „Zavřel si mě v pokoji." Probodla ho pohledem. „Za prvý přeháníš a za druhý jsem tě chtěl chránit. Čau Clinte."

„Ahoj."

„Penze ti evidentně neprospívá. Přestal tě bavit golf?"

„Osmnáct odpalů, osmnáct jamek. Nedaří se mi minout." Jakmile to dořekl, vystřelil Tonyho směrem jeden ze svých šípů, který Tony zničil. „I mistr tesař se někdy utne."

„Myslíš?" Clint nadzvedl obočí a podíval se na něj a v tu chvíli na Tonyho Wandu začala házet auta.

Všichni věděli, že to byl teprve jen začátek a právě teď oba dva týmy stály před sebou a čekali.

„Co budeme dělat?" Zeptal se Sam a všichni se na sebe dívali.

„Bojovat." Řekl Steve a to bylo jediné slovo, které potřebovali slyšet.

„Tohle neskončí dobře." Povzdechla Natasha a oba týmy se rozešli naproti sobě.

„Nezastavují!" Vykřikl Peter.

„My taky ne." Řekl Tony a spolu s jeho týmem se rozběhl naproti Stevovo týmu. A tak začala opravdová válka mezi dvěma týmy. Mezi přáteli. Mezi sourozenci.

Byl to velký souboj. Zatím co Tonyho tým měl za úkol zastavit Steva a ostatní, Stevovo tým měl jen jeden úkol, a to aby se mohl spolu s Buckym dostat k Quinjetu a zastavit Zema.

Všichni už byli po hodině bojování docela unavení, otrávení a někteří i zranění. Emily se zrovna opírala o jednu z beden a snažila se pobrat dech. Sice ji v žilách kolovalo super-sérum, ale cítila, jak už začíná být unavená a některá lehká zranění ji už začaly dělat potíže. Nikdy se neprala a nebojovala. Před tím vším neměla ani ponětí, jak se ubránit, ale teď měla pocit, jako by byla profík. Všechno se tak moc změnilo, až to bylo matoucí. Měla pocit, jako by to bylo včera, kdy ještě byla obyčejná dívka...No obyčejná zrovna asi ne, když byla sestra Tonyho Starka. Ale pořád stála nohama pevně na zemi. Věděla, co je správné a co je špatné. To byla ta Emily, kterou si Tony pamatoval. Ta Emily, která by se nikdy neplela do bitvy, která nebyla ani její. Jenže nová Emily je taková, jaká je. Zamilovala se a nedělá to, protože by byla zaslepená. Ne, dělá to, protože věří v to, že je to to správné rozhodnutí. A taky protože chce být zase volná. Do teď si tisíce lidí myslelo, že je stále pohřešovaná anebo dokonce mrtvá. Mrzelo ji, co se dělo. Mrzelo ji, že si se svým bratrem nemohla v klidu promluvit. Aby ji vyslechl a poslechl si její příběh. Z jejího přemýšlení ji vyrušilo cinknutí kovu o asfalt. Otočila se a podívala se na toho dotyčného. „Ještě stále si to můžeš rozmyslet, Em. Nikdo se nedozví o tom, co si chtěla udělat." Snažil se ji přemluvit Rhodey. „Vím, že to znovu shledání bylo za špatných podmínek. Ale to stále nic nemění na tom, že si zpět a v pořádku. Ani nevíš, jak je Tony rád. Všichni jsme si mysleli, že..."

„Že jsem mrtvá. Ano, já vím. Četla jsem o tom v novinách." Řekla a podívala se na něj. „Věř mi, že kdyby to bylo za jiných podmínek, taky bych byla ráda." Pokračovala. „Vždycky jsem bojovala anebo se alespoň snažila bojovat o to, co bylo správné a, co by mělo být správné. A to se nezměnilo, Rhodey. Tak mi odpusť, ale já se nevzdám. Nenechám je v tom a Buckyho už vůbec ne. Tony si možná myslí a věří, že to udělal, a že je Bucky špatný člověk, ale tak to není. Znám ho a vím, co dělám."

„Jak vidím, tak tě asi vážně nepřemluvím." Povzdechl a podíval se na ní. „Je mi to líto." Řekla smutně a podívala se na něj. „Emily, potřebuju tě tu!" Zakřičel ji do sluchátka Steve. „Ráda jsem tě zase viděla, Rhodey." Usmála se na něj, než se rozběhla za Stevem.

Steovovi, Buckymu a Emily se podařilo dostat k Qunijetu, ale Natasha tam na ně čekala. „Nezastavíš se, viď?" Zeptala se Steva. „Víš, že nemůžu." Podíval se na ní. Povzdechla. „Tohohle budu litovat." Řekla a namířila ruku se svým elektrickým paralyzérem někam za Steva a vystřelila. Všichni se podívali tím směrem. Byl to T'challa na koho vystřelila. „Běžte." Steve se na ni podíval a přikývl, než se s Buckym rozběhli k Quinjetu. „Počkej." Zvolala Natasha na Emily a chytila ji za ruku. „Možná to budeš potřebovat." Řekla s poloúsměvem na tváři a podala ji náramek, který patřil k jejímu starému obleku, který pro ni Tony kdysi vyrobil. „Jsem ráda, že jsi zpátky." Usmála se na ni a Emily ji vtáhla do objetí. „Děkuju." Zašeptala ji Emily do ucha, než se od ní odtáhla a rozběhla za Buckym a Stevem. 

Zvrácený život Emily Stark ✓Where stories live. Discover now