~14~Analairel~

23 1 0
                                    

48 uur


Zeer geachte mevr. Analairel, 

Er is onderzoek gedaan naar uw afkomst en het feit dat u eventueel de verloren prinses bent jl. Namens Hare Majesteit de Koningin moet  ik u helaas mededelen dat u dat niet bent, ook mevr. Minueleiel niet, maar we weten waarschijnlijk wel waardoor de kroon paars oplichtte. We hebben namelijk uit de onderzoeken ontdekt dat uw nicht Finhaiwen, die thans op aarde woont, wèl de verloren prinses is. Ik verzoek u vriendelijk dit weekeinde naar het paleis te komen voor verdere informatie.

Ik bied u mijn welgemeende verontschuldigingen aan voor dit ongemak. 

Uw medewerking is erg op de prijs gesteld. 

Met gevoelens van de meeste hoogachting, 

Algemeen secretaris van Hare Majesteit de Koningin. 


Moet ik hier opgelucht over zijn? Ik bedoel, ik zit nu niet meer in spanning, ik weet dat ik echt de tweelingzus ben van Fay, mijn ouders zijn mijn echte ouders, ik ben zeg maar gewoon wie ik ben. Maar ergens vind ik heb best jammer, het lijkt me stiekem toch wel leuk om een prinses te zijn. Zeg nou zelf, dat is toch ieder meisjes droom? 

Maar dingen zijn zoals ze zijn, en prinses zijn is dus niet bestemd voor mij. Maar ik moest in het weekend naar het paleis komen, maar er stond niet wanneer precies... Zal ik nu maar even gaan? Nu heb ik niets te doen. 

Ik sluit mijn habitat af, en loop naar buiten, waarna ik verder vlieg. Als ik aankom bij het paleis word ik natuurlijk eerst ondervraagt wie ik ben. 

'Ik ben Analairel, ik moest naar het paleis komen voor verdere informatie over de verloren prinses.' vertel ik. De mannen kijken elkaar aan, en knikken plechtig. Ze maken de weg vrij door hun speren omhoog te doen, en ik loop door naar binnen. 

Er komt een klein mannetje naar me toe lopen, als ik door de gangen van het paleis loop. 

'U bent Analairel, toch? Loop maar met me mee, dan breng ik u naar de koningin.' ik knik en loop achter hem aan. We komen aan bij een kamer, waar de koningin achter een bureau zit. Er staan ook een paar bewakers bij, en ik denk elfen die de onderzoeken hebben gedaan. Verder liggen er ook wat stapels papieren op het bureau. 

'Goedemorgen, Analairel, ga zitten.' begroet de koningin me. Ik knik beleeft en neem plaats aan een zijdezachte stoel. 'Hoe is het? Beetje bijgekomen van het nieuws? Het is wel schokkend, hè?' zegt ze. Ik knik. 

'Ja, het gaat wel goed. Nou, ik weet eerlijk gezegd nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kant ben ik opgelucht. Maar aan de andere kant zou het me ook best leuk lijken. Ik weet het niet meer allemaal. Ik laat het maar even rusten.' antwoord ik. De koningin wenkt de elfen in de kamer. Ze fluistert wat in hun oor, en ze lopen allemaal de deur uit. 

'Ik vind het niet erg fijn om te praten met iemand als iedereen erbij staat.' legt ze uit. 

'Zo, dus je nicht is prinses. Ik vond het persoonlijk nog best schokkend nieuws, ik had dit niet verwacht. Maar jij weet dus nog niet wat je ervan vindt. Nouja, dat komt waarschijnlijk nog wel. Nu waarvoor ik je heb laten komen. Jij hebt dus je nicht op aarde. Jij woonde ook ooit op aarde. Ik had dus bedacht om jou naar aarde te sturen. Jij kan met haar gaan praten, en vragen of ze weer terug wilt komen. Ik word natuurlijk ook weer een dagje ouder, en zij is kroonprinses. Zij zou mij moeten opvolgen over een tijdje. Je mag één iemand meenemen naar aarde.' ik denk gelijk aan Cildan. Maar dat mag natuurlijk niet, hij is een Vuurelf. Dan maar An, denk ik. Ik ga sowieso geen Caelaldolion meenemen, dat is wel duidelijk. Verder heb ik niet echt andere vrienden, dus dan wordt het Anesdiriel. 

Became A Fairy TaleWhere stories live. Discover now