De droom

2 1 0
                                    

Die nacht droomde ik over Newt, Gally, minho en de rest. Ik zag water bakken. Er zaten mensen in. Ik keek aandachtig naar de mensen en besefte ineens dat Newt in een van die bakken zat. Ik rende er naar toe en legde mijn hand op het glas. Er ging een gevoel door mijn lichaam een soort scheut van angst. Op dat moment voelde ik ook een hand op mijn schouder. Liz kom mee zei een stem nu is het jouw beurt. Ik werd meegesleurd weg van Newt, en voor ik het wist werd ik ook in een bak met water gegooid. Ik kreeg geen adem en raakte een beetje in paniek. Toen verscheen Newt doorweekt voor me. Hij liep voor mijn neus de andere kant op. Niet veel later zag ik Gally aan komen lopen. Hij was nog droog. Zal dit beteken dat hij nu ook aan de beurt is? Dacht ik. Ik moet weten wat hier gaande is. Ik wilde hier uit. Uit het water. In paniek begon ik op het glas te slaan. Toen er ineens een vrouw stond, ze had blonden haren en een dokters jas aan. Toen ze wat op schreef werd ik uit het water gehaald. Ik hapte hevig naar adem.

*op mijn kamer*

Eenmaal droge kleren aan, ging ik op onderzoek uit.  Op zoek naar mijn vrienden. Er moet toch iets van aanwezigen zijn. Ik liep verschillende kamers in. Toen ik een kamer in liep zag ik Newt staan en nog een meisje dat ik niet kende Of ja niet meer herinner.  Verward keek ik toe hoe Newt zich omdraaide en zei wie ben jij? Die worden kwamen hart aan. Ik dacht dat we vrienden en misschien wel meer, maar zo denk ik ineens dat ie helemaal miet van me moet weten. Dacht ik teleurgesteld. W-wat stotterde ik? Je hoorde me wel zei hij op een strenge toon. Toen hij dat zei kon ik me niet meer inhouden en rolde de tranen over mijn wanen maar beneden en rende zo snel als ik kon weg. Zo ver als ik kon en zo snel als ik kom. Toen ik opeens tegen Gally aanrende. Kijk uit je doppen zei hij kwaad. Oww Gally zei ik zacht het spijt me. Ik wilde me omdraaien en weer weg rennen. Alles leek erger en erger te worden, maar toen ik me omdraaide stond Newt daar. Hij lijk ook behoorlijk geïrriteerd. Alles begon te draaien het leek wel of ik maten kleiner werd en Gally en Newt een paar maten groter waren. Ik voelde me zo klein. Ik keek naar boven en zag ze boven mij rond draaien. Bang,verward en verdrietig begin ik me zelf klein te maken en te huilen. Toen ging plots mijn wekker.
Ik schrok me rot. Voelde de zweef druppels over mijn lijf naar beneden druppelen en schreeuwde het uit van angst. Wat was me zo juist overkomen. Was het een droom? Ineens vloog de deur open en Newt kwam binnen lopen. Is alles goed? Vroeg hij bezorgd. Newt? Newt ben jij het echt? Ben jij echt Newt? Ja, ja natuurlijk. Wie anders ik zie Ee toch niet uit als Alby? Zei hij met een scheven lach. Lachend leek ik hem aan en zei nee, natuurlijk niet.  Ik had gewoon een enge droom over jou Gally en de rest van de jongens hier., maar geen Gally. Ik was doods bang Newt ook voor jou. Zul je me ooit in de steek laten? Vroeg ik. Nee, hoe zo zou ik? Never een geweldige meid. Ik droomde van wel. En ik begon mijn droom uit te leggen.

* na het vertellen *

Het is al goed, dat is niet gebeurt en dat zal niet gebeuren. Niemand hier zal jou verlaten je bent een geweldige meid. Iedereen hier houd van je.  Zei hij troostend en pakte me stevig vast. Dankjewel Newt zei ik. Nou ga je douchen eten en kom dan maar werken ik vind het niet erg als je later bent. Ik zal de kok ook wel door geven dat je later komt eten. Het is niet zomaar iets wat je droomde. Je kan in de toekomst kijken of iets in het verleden dat je je kunt herinneren via een droom.  Zei hij. En Ow ja ik ga het hier ook met Alby over hebben misschien kunnen we zo hier uit komen. Ik heb vertrouwen in je. Zei hij. Dat is echt lief dankjewel Newt zei ik verlegen. Ga maar douchen tot zo Liz.

Maze runner.Where stories live. Discover now