De nieuwe.

1 1 0
                                    

Ik stapte uit de douch en trok mijn kleren aan ik liep maar buiten toen een donkere man
met een broodje kwam aanlopen. Hier eet op en je zult je beter voelen zei hij. Dankjewel zei ik.  Ik at mijn broodje op en liep naar de tuinen waar Newt en een paar andere jongens al hart aan het werken waren.  Hey zei ik. Ow Hey en hij veegde wat zweetdruppels weg. Je mag me wel helpen met dit karweitje zei hij. Oké zal ik doen. Zei ik met een glimlach. Even later gingen er sirenes af. Ik schrok ervan ik had niet gedacht deze geluiden hier te horen. Geschrokken keek ik op. Wat is dat vroeg ik aan Newt. Onze voor raad en een nieuw persoon. Zei hij. En hij liep weg richting de box waar ik ook uit kwam. Snel liep ik achter hem aan. Ik was toch wel erg nieuwsgierig. Toen Gally de metalen deuren van de box opende en erin sprong hielp hij wel een jongen uit de box, hij had donker bruin tot zwart haar.  Al snel liep Alby naar de jongen toe stelde zich zelf voor al snel werd hij rond geleid door Alby zelf. Newt liep maar me toe en zei ga je mee weer terug aan het werk? Ik knikte instemmende mee. En liep terug naar de tuinen. Liz riep Newt haal jij wat water. Ja, ben al onderweg riep ik terug. Ik liep het bos in met twee emmers naar het riviertje dat daar ligt, wilde de emmers en liep half vallend de zware emmers mee terug. Ik voelde iemand een emmer uit mijn hand pakken en zei kan ik je helpen. Ik keek op en zag de nieuwe jongen voor me staan. Dankjewel zei ik. En we liepen verder. Eenmaal aangekomen bij de tuinen zetten we de emmers neer en begon ik de planten water te geven. Al snel riep Newt dat we klaar waren en we ons mochten gaan opfrissen voor het avond eten. Ik liep richting mijn hutje en trok me schone kleren aan en maakte mijn vlecht los. Snel liep ik maar buiten naar de tafels waar altijd het eten word opgediend. Hoi Newt hoi Gally zei ik terwijl ik tussen hun in op het bankje ging zitten. Zo zaten we eigenlijk altijd en Minho dan aan de andere kant van het tafeltje. Bedacht ik me. Niet veel later kwam de nieuwe jongen ook bij ons zitten.

*na het eten*

Er was een kampvuur, die is er nou altijd als er een nieuw iemand komt. Ik zat met mijn rug naar de rest toe. Ik zat nog steeds met allemaal vragen waarom ik als meisje hier tussen de jongen, of waarom zijn we überhaupt hier. Mijn gedachten gingen overal maar toe. Hey Liz kom erbij zitten zei Minho. Ik glimlachte naar hem en knikte. De nieuwe jongen kwam langs me zitten en zei ik heet Thomas. Hoi Thomas zei ik, ik heet Liz zei ik glimlachend. Ey nieuwe hoorde ik de stem van Gally roepen nu jij zei hij. Ik glimlachte en zij ga dan gaan we kijken of er nu wel iemand onze Gally aan kan. Thomas stond op en liep naar Gally toe. Ik stond ook op maar ik ging langs Ben en Minho zitten. Hey jongens zei ik. Hooi Liz zeiden bij de jongens in koor. En? Wat denken jullie? Zal hij winnen? Lachte ik. Uhm hij zou wel eens een kans kunnen maken zei Minho. Ik lachte. Wat nou zei Minho. Ik zei niemand kan onze Gally toch verslaan zelfs geen Griever grinnikte ik. Minho en Ben schoten in de lach. Daar heb je zeker gelijk in zei Ben. Ik keek ben aan en zei ja toch al mijn vrienden zijn goed op hun eigen manier. En Gally is dat met zijn kracht zei ik bemoedigend toen ik Ben's treurige gezicht zag. Jij bent ook ergens goed in echt wel jij bent bijvoorbeeld een goede renner en Gally niet zei ik glimlachend naar hem. Dank je Liz je weet me altijd weer op te vrolijke. Ha, daarom was ik hier dus nodig zei ik lachend. Ik hoorde Minho zeggen was je maar ergens nuttig voor, dat zei hij met een grijns op zijn gezicht. En op dat moment werd Thomas de ring uit gegooid. Ik stond op en liep maar Gally toe. Je bent onze held zei ik lachend en gaf hem een kus op zijn wang. Maar zei ik, durf je ook tegen een meisje? Natuurlijk wie had je ingedachte? Me zei ik. Newt sprong op en zei daar komt niets van in Liz heb ik te hart nodig bij de tuinen en bovendien laat ik Gally geen meisje slaan zei hij. Ik glimlachte en zei Dank je.

*een paar uur later*

Jongens ik ben moe en ga slapen, slaap wel en tot morgen. Droom ze riepen nog wat jongen me na. Maar het enige wat ik daar op reageerde was een opgestoken hand. Toen ik in mijn hutje was, trok ik me om in mijn pyama en stapte mijn bed in trok mijn dekens om me heen en ging slapen.

Naabot mo na ang dulo ng mga na-publish na parte.

⏰ Huling update: Sep 21, 2017 ⏰

Idagdag ang kuwentong ito sa iyong Library para ma-notify tungkol sa mga bagong parte!

Maze runner.Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon