БГ музиката на 21 век

257 50 21
                                    

Преди 2010 всичко беше чисто и невинно. Каризма се чудеха дали ще избягат, от който и да бягаха. Лили Иванова гонеше ветрове и детелини, а Роси Кирилова си вървеше боса по асфалта.
Изведнъж България реши, че ще е модернизирана, щом е влязла в Европейския Съюз и се роди БГ рапа. Започна се с Ъпсурт, а от челото на Ицо Хазарта, досущ като Атина от челото на Зевс, поникнаха Криско, Мишо Шамара и Устата.
С нарастването на американските гета, се разпространи и рап музиката. На Криско му се роди братче- 100 кила, и царската фамилия започна да нараства с имена като СкандаУ, F.O., и разни други (съжалявам за необразоваността ми, но не мога да запомня всички стотици имена.)
Мишо Шамара затихна, прекръсти се, родиха му се деца, и даже написа и книга.
Устата реши, че чист рап не му харесва и влезе в бурята на Софи Маринова, подписа с Пайнер, беше активен, затихна, пак стана активен. Новото влакче в Дисниленд трябва да го кръстят "Устата" и всяко спускане и надигане да е по-голямо от предходното.
И тогава дойде 2012. Маите бяха предсказали край на света, но всъщност света просто влезе в бесен пубертет. Много различни области на ежедневието цъфнаха като пъпки и се случиха прекалено много неща. Меметата станаха тренд, появи се нова музика, хората чуха рантовете за полове и сексуалности и като цяло света се преобърна. От български филми и сериали, българската телевизия превключи на чуждестранни платформи като "Х-фактор" и  "Гласът на България", където победителите имат открит потенциал да станат "певци".
И благодарение на такива формати "Всичко се връща.", казано от Руши Видинлиев се превърна в "Зъб плът дупче.", казано от Тита.
"Camino" стана "Moro Mou", а "Дупето ми събира жълти гларуси на ято." - "Яката дупара, яката дупара. Кой ша я бара, кой ша я бара?"
И тук има плот туист, и това се превръща в конспирация. "Кой 'Ша' я бара?". Биг Ша е новото име на Мишо Шамара, и е патент на фамилията му. Синът му- Лил Ша, а дъщеря му, е, не помня. Но имайки на предвид, че Мишо Шамара е единствения възрастен мъж в семейството, може би точно той бара дупарата. (Не казвам, че не може да е жена, но просто предполагам, че съпругата му е хетеро, щом се е оженила за БГ мутра.)

Отново повтарям, не искам да обидя никой с тази глава. Поне не и нарочно. Ако някой съм обидил, да се чувства обиден.

За завършек, аз почти не слушам българска музика (слушам, стига да ми харесва, все още не всичко е изгубено), ама #ТиКвоСлушаш?

#ТиКвоЗнаеш?Where stories live. Discover now