Când îngerii trăiesc

16 3 0
                                    

           Cei doi veniră la locul faptei.Mă văzură pe mine, lângă Brianna, zvârcolindu-se pe pământ.Se priviră malefic unul pe celălalt și se înțeleseseră telepatic pentru următoarea acțiune.Așa că Ben fugi spre casa din care ieșiseră și se întoarse numaidecât cu un aparat foto.Mi-am dat seama ce voia să facă, dar nu mai aveam timp să fug.Mă prinse în cadru cu prietena mea și câinele care o mușcase...Se înțelegea foarte clar din poză că EU fusesem făptașa, că eu am împins-o în fața "fiarei".

             -Ne va asigura viitorul!exclamă cu ochii însetați de trufie, mama.Ziarele, gazetele, televiziunea: o fata orfană de 12 ani a împins-o din gelozie pe fiica renumitului polițist Michal Wallys, salvatorul dreptății și al legilor englezești, în fața unui câine pitbull foarte agresiv, ținut în lesă de stăpânii săi!Șoc, șoc, șoc!

                -Oh, scumpete, ești un geniu!Doi iepuri dintr-un foc: te răzbuni pe neghiobul de Michael, pentru mine, și pe...se opri deoarece Amanda își îndreptă degetul spre mine, spunându-i încet:

                -Ea nu trebuie să știe! după aceea mormăi ceva și dădu din cap afirmativ.

                Dar știam ca eu eram următoarea pe lista răzbunărilor.

                Între timp am încercat să o trezesc pe victimă, dar fără vreun folos...Bri era încă vie?Această rasă de câine e aproape fatală...Însă, desigur, doar piciorul era afectat.Dar dacă...Și atunci sirena ambulanței, urmată de cea a poliției, îmi întrerupse firul gândurilor.Hemoragia ei era groaznică, învățasesm câteva tehnici de prim ajutor la școală, dar eram împietrită, și in același timp liberă să plec...Oare, de ce nu m-am mișcat, să pot dispărea din ochii tuturor!?

                  Recunoscusem și mașina tatălui ei.Alerga zdruncinat către fata lui, aproape fără suflu, și o luă șocat în brațe.O găsise, dar nu și-ar fi dorit așa.Nu putea zâmbi, nu putea râde.Nu putea nici măcar să plângă.Putea doar să urle..În câteva clipe, se cree o panică infernală.

                   -Stoop!interveni un alt polițist.Vreau să știu cine e implicat în asta!Dar mai întâi, duceți persoana vătămată în ambulanță!

                     -Ea e!Wendy...strigă vocea crudă a nedreptății...Avem dovada:poza.

                      -E adevărat?...O fetiță?

                      -Of, credeți-mă, e un demon cu chip de înger, ca să spunem așa.Nu-i dați nici un răgaz!Poate fugi oricând, spuse Ben.Îi cunosc pe părinții ei, și regretă enorm ce a devenit...de aceea vă îngăduie să îi dați o lecție despre comportamentul civilizat, în speranța că...într-o zi bună se-se va îndrepta, adăuga cu lacrimi false în ochi...Căci, a-ți împinge propia prietenă în ghearele unui câine înfometat...nu e opțiune!

                        -Bine, domnule, dar unde îi sunt părinții?Nu putem reține un copil, dacă într-adevăr prietena ei e grav rănită, îi vom audia pe ei!Există atâtea reguli aici, și motivul acesta, vătămarea creată din pură gelozie, sunt absolut penibile, simplul suport psihologic ar fi o măsură extremă.E nevoie de mult mai mult decât furia unei fete.Ne credeți atât de proști și ușor de manipulat!?se enervă un alt polițist, foarte tânăr.

                         -Ben, prietene, nu te supăra, are 20 de ani, e cel mai nou angajat.E primul lui caz, e încă amator, nu știe cum stau treburile pe-aici...Că în viață nu e la fel cum cărțile de la academia militară spun! râse isteric șeful.Acum, unde sunt banii pe care mi i-ai promis pe copilă?șopti cu o expresie căutătoare, dar în același timp, super serioasă.

Wendy, o viata invaluita in misterWhere stories live. Discover now