luku 18

63 3 0
                                    

Joku tökki Keskitassua ensimmäinen reaktio oli että Keskitassu läpsäisi tökkiää. "Ai, sinuula on kaamean kova isku!" Joku mölähti. Keskitassu avasi silmänsä raolleen ja huomasi Mustatassun joka piti tassuaan kohdassa johon Keskitassu oli läimäissyt. Yötassu, Aamutassu, Pisaratassu ja Tuulitassu ulvoivat naurusta. "Tuo oli hyvä." Tuulitassu nauroi. "Mahtava" Yötassu ylisti nauraessaan. Keskitassu katsoi Mustatassua ja alkoi hänkin nauraa.

"Mitä täällä mekastetaan?" Virtaturkin ääni kuului oppilaiden pesän suulta. Mustatassu läimäytti Keskitassua. "Hei!" Keskitassu sanoi. Keskitassu ajoi Mustatassun pihalle Virtaturkin edestä. Keskitassu ajoi Mustatssua takka mutta törmäsi kesken kaiken Tulikynteen joka kaatui. "Hui, mitä ihmettä?" Tulikynsi sanoi hämmentyneenä.

Aamutassu, Yötassu ja Tuulitassu nauroivat vielä enemmään kun Tulikynsi huomasi Keskitassun. "Mitä ihmettä te teette?" Tulikynsi kysyi. Mustatassu loikkasi Tulikynnen yli Keskitassun päälle. "Ahaa" Tulikynsi naurahti kun Keskitassu ja Mustatassu kierivät läpsien toisiaan. Sitten Yötassu hyppäsi heitä päin ja he erkanivat. "Keskitassu! Yötassu! Mustatassu!" Kuului Jokitähden ääni. Kolmikko lopetti ja istahti siistiin riviin, hännät käpälien päällä samalla puolella ja katsoivat päällikköä.

"Kaksi teistä saa luvan mennä Paatsamatassun kanssa puuklaaniin hakemaan yrttejä." Hän sanoi ja lähti. "Kuka jää tänne?" Keskitassu kysyi. "Minä voin jäädä." Mustatassu sanoi hiukan alakuloisena. "Kiitos." Keskitassu sanoi ja nuolaisi kollia poskeen kun lähti paatsamatassun luo. "Noniin lähdetään." Paatsamatassu sanoi. Ja he lähtivät.

"Miksi me lähdemme eikä Tuhkakarva?" Yötassu kysyi. "Hän halusi että oppilaatkin käyvät muiden klaanien leirissä ennen kuin heistä tulee sotureita." Paatsamatassu sanoi. "Mitä me menemme hakemaan?" Yötassu kysyi. "Hän tarvitsee nokkosta tai pietaryrttiä." Paatsamatassu sanoi. "Eikö meidän reviirillämme sitten ole sitä?" Yötassu kysyi. "Ei, ei tähän aikaan ei ole edes hanhikkia." Paatsamatassu sanoi.

Keskitassu ei kuunnellut, häntä pelotti mitä hän sanoisi Lehvätuulelle, siskolleen? He tulivat joen törmälle ja astelivat veteen ja uivat toiselle puolelle. Keskitassu kavahti maan kamaralle kun kala ui hänen vatsaansa pitkin. "Hyi!" Hän älähti kun tunsi sen. "Mitä nyt?" Paatsamatassu kysyi. "Kala vain ui vatsani ali." Keskitassu vastasi. "Ai" Paatsamatassu sanoi. He jatkoivat joen toisella puolella he ylittivät rajan ja haistelivat löytyisikö partiota.

"Täällä, menivät vähän aika sitten." Yötassu sanoi. He lähtivät juoksemaan hajujäljen perässä. Pian he huomasivat edessään kolmen kissan selät. Paatsamatassu naukaisi. Ja kissat kääntyivät. "Mitä teette reviirillämme?" Kysyi partion johtaja. "Me tulimme kysymään sammeko yhtää tai paria yrttiä." Paatsamatassu vastasi. "Aa, seuratkaa." Puuklaanilainen sanoi ja lähti kävälemän metsän keskustaa.

"Keitä nuo kissat ovat?" Keskitassu kuiskasi. "Siinä on Jalavasydän, Kastekuono ja Punatassu." Yötassu sanoi. "Hei minä olen punatassu, oletko sinä se Keskitassu josta kaikki puhuu? miksi tulit tänne? milloin lähdet? vai lähdetkö? ja miten koulutukseski edistyy?" Punatassu kysyi. "Minä tuota olen Keskitassu, en kerro miksi tulin, en lähde ainakaan todennäköisesti ja koulutukseni edistyy hyvin." Keskitassu vastasi."Punatassu, älä kysele." Kastekuono sanoi. Punatassu vaikeni eikä puhunut enää.

He lähestyivät korkeaa puuta joka oli leiri sisään käynti. He menivät koloon joka oli puun jurakossa. "Siisti" Yötassu sanoi. Keskitassu oli samaa mieltä juuria oli katkottu ja liikuteltu niin etteivät ne olleet tiellä ja se oli tarpeeksi syvä ettei tarvinnut ryömiä kauheasti. He tulivat leiriin joka oli pienessä vajoamassa. Sen reunalla oli saniaisia ja pari puuta. Leirissä oli sotureita puhelemassa, oppilaita syömässä ja pentuja leikkimässä.

Punatassu oli lähtenyt muiden oppilaiden luo ja sanoi heille jotain. Puuklaanin päällikkö tuli heidän luokseen. "Mitä te oppilaat teette täällä?" Mäntytähti kysyi. "Me tulimme kysymään Lehvätuulelta saisimmeko pietaryrttiä tai nokkosta." Paatsmatassu sanoi. "Hyvä on, hänen pesänsä on tuolla, hänen pitäisi olla siellä." Mäntytähti sanoi ja osoitti hännällään leirin taaimpaan reunaan.

Paatsamatassu kiitti ja kolmikko meni sinne. Sisällä kuului rahinaa ja toistelua. "Missä se on, missäs se on..." "Hei Lehvätuuli." Paatsamatassu sanoi. Kuului muksahdus ja "Aih!" Ja he kurkistivat sisään jossa Lehvätuuli hieroi päätään. "Hei, kuka siellä?" Lehvätuuli kysyi. "Paatsamatassu, Keskitassu ja Yötassu." Yötassu vastasi. "Mitäs te haluatte?" Lehvätuuli kysyi. "Tulimme kysymään olisiko sinulla tarjota pietaryrttiä tai nokkosta?" Paatsamatassu kysyi.

"Eikö teillä ole hanhikkiakaan?" Lehvätuuli kysyi. "Ei ole tähän aikaan vielä." Paatsamatassu sanoi. "Hyvä on odottakaa hetki." Lehvätuuli sanoi ja meni pesänsä perälle. Hän tuli kohta takaisin suussaan nokkosia. Hän laski ne ja sanoi "saatte varret ja lehdet minulla on nokkosta enemmänkin." "Kiitos" Paatsamatassu sanoi. He ottivat kaikki nokkoset varovast ja lähtivät. Paatsamatassu nyökkäsi Mäntytähdelle mennessään ohi.

He menivät leiriin puska tunnelin läpi ja parantajan pesälle. "Sieltä te tulette, hyvä nokkosta." Tuhkakarva sanoi. Keskitassu ja Yötassu auttoivat Tuhkakarvaa ja Paatsamatassua laittamaan nokkodet talteen. "Keskitassu, Virtaturkilla on asiaa." Sanoi Ruohotassu ja Oppilaat lähtivät kolmistaan vaikka vain Keskitassu kutsuttiin.

"Mitä nyt?" Keskitassu kysyi. "No kohta se selviää." Mustatassu sanoi. He näkivät Virtaturkin luona Aamutassun ja Tuulitassun. Kollit jäivät syrjään kun Keskitassu meni varapäällikön luo. "Tänä yönä on kokoontuminen." Virtaturkki sanoi. "Te kolme pääsette kokoontumiseen tänään, joten levätkää hyvin." Hän sanoi ja lähti.

"Pääsen kokoontumiseen!" Aamutassu hihkaisi. Hmph "minun olisi pitänyt päästä." Kuusitassu sanoi kun tallusti heidän luokseen. "Eikä tuon erakon joka pääsee AINA." kuusitassu sanoi. Keskitassu jännitti lihaksensa suuttumuksesta. Mustatassu huomasi sen ja kiiruhti väliin. "Mitäs väliä sillä on? hänellä voi olla vain hyvää tuuria." Keskitassu, Mustatassu ja Yötassu lähtivät kohti oppilaiden pesää. "Menisi valittamaan päälikölle eikä minulle." Keskitassu sihisi. Mustatassu ja Yötassu pysyivät hiljaa.

"Pitäisikö minun hyökätä hänen kimppuunsa kun hän nukkuu?" Keskitassu kysyi puoli leikillään. "Ehkei kuitenkaan." Mustatassu sanoi. Keskitassu murahti ja mulkoili vihaisesti Mustatassua. Kun he pääsivät pesäänsä Keskitassu asettui pedilleen mahalleen ja painoi leukansa sammale petiin. Hän mökötti siinä niin kauan kunnes Aamutassu, Tuulitassu ja Kuusitassu tulivat.

"Mitäs sinä teet?" Aamutassu kysyi kummissaan Keskitassulta. "Hän murjottaa." Mustatassu kuiskasi ihan hiljaa. Keskitassu nousi salamana pediltään. Hänen niskakarvansa alkoivat kohota. Tuulitassu, Aamutassu, Yötassu ja Mustatassu pinkaisivat ulos ennen kuin tapahtuisi mitään kauheaa. Kuusitassu ei perääntynyt mutta näytti epäröivältä.

Tilanteen pelasti Lehtisilmä joka huusi Kuusitassua. Keskitassu rauhoittui hitusen mutta vaahtosi Kuusitassusta yhä mielessään. Kohta Mustatassu tuli varovasti. "Hei, minä sanoin Lehtisilmälle että hän kiusasi sinua kokoontumisen takia." Mustatassu sanoi varovaisesti. "Joo, Lehtisilmä höyryää hänelle että hänen pitää olla kunnolla." Aamutassu nauroi tullessaan. "Hyvä että joku tekee sen." Keskitassu sanoi.

Oppilaat nauroivat yhdessä iltaan asti. Kuusitassu oli tullut kesken naurun ja näytti jurolta. "Hei, onko hauskaa?" Virtaturkki kysyi pesän suulta. "On" Mustatassu sanoi. "Hyvä no Keskitassu, Aamutassu, Tuulitassu menään kohta valmistautukaa tulkaa sitten leirin suulle." Virtaturkki sanoi ja lähti. Tuulitassu, Keskitassu ja Aamutassu peseytyivät ja menivät leirin sisäänkäynnille.

Soturikissat: Keskiyön tarina [DROPPED]Where stories live. Discover now