21.KAPITOLA

1.6K 105 2
                                    


Jess

Posadila ma na stoličku, priviazala ma a zaviazala mi oči. Ten strach, ktorý teraz prežívam sa nedá opísať. Kričím od strachu, plačem, ale ona nehovorí nič. Len sa smeje a ja neviem, kedy môže vystreliť a môj život skončí. Počuť z jej smiechu, že si to neskutočne užíva. Začnem kričať a prosiť, aby to už urobila, pretože tento pocit ma mučí. Nič nerobí. Len sa smeje. V tej chvíľu začujem obrovský rachot a smiech Layly náhle stíchne. Nerozumiem tomu, čo sa tu deje, pretože nič nevidím, ale počujem mužský hlas :

,,Čo má toto celé znamenať?" kričí a ja začnem tušiť, že je to Daniel, čo tu robí? Prišiel ma zachrániť? Alebo o tomto celý čas vedel?

,,Pusti tu zbraň, okamžite," zakričí znovu a ja začujem Laylyn úškrn.

,,Aj ja mám zbraň, zlatko. Je to kto z koho"

,,Ale on nie je sám," ozve sa druhý hlas, ktorý viem hneď identifikovať, to je Louis.

,,Ako ste ma našli, vy svine?" začne šialene hovoriť Layla, ako úplny psychopat. Z toho, že neviem, čo sa deje, sa začnem triasť ešte viac. Z ničoho nič mi niekto strhne šatku o očí a pred sebou uvidím Clare. Z očí sa mi spustia vodopády sĺz a srdce sa mi rozbuší dva krát silnejšie. Naozaj ma prišli zachrániť, je po všetkom. Teda ešte nie. Clare ma rýchlo odviaže a ja uvidím Laylu, ako mieri pištoľou na Daniela s Louisom a na druhej strane ich dvoch, ktorí robia to isté. Pri pohľade na Daniela sa mi slzy roztečú ešte viac. Prišiel ma naozaj zachrániť? Layla si to všetko vymýšľala? Neprekvapilo by ma to.

Daniel

Stojíme tam a mierime na seba. Pri pohľade na moju Jess mi srdce plače bolesťou. Čo by sa bolo stalo, keby sme sem nešli? Keby som neuveril tomu, že s tým má Layla niečo spoločné? Asi by už bola mrtva. Ako môže byť Layla taký psychopat? To ju tu držala celú dobu?

,,Okamžite pusti tu zbraň," rozkážem jej.

,,A ak nie?" opovážlivo povie.

,,Zastrelím ťa," vykríkne Louis.

,,Ja to ale môžem spraviť prvá."

,,Clare, Jess, okamžite ku mne," zakričí opäť Louis. Ony dve prebehnú k nám a schovajú sa za nás. Cítim sa teraz ako hrdina, ktorý zachraňuje svoju princeznú, ale ešte nie je po všetkom. Layla ustúpi o pár krokov do zadu a ja neviem, o čo jej ide. Správa sa ako šialená. 

,,Keby ste neprišli, už mohlo byť po tej šlapke a všetko by bolo v najlepšom poriadku," začne vykrikovať a mňa to natoľko rozzúri, že sa na ňu rozbehnem. Skočím na ňu a zhodím ju k zemi v tej chvíli začujem výstrel a zdesene sa obzriem naokolo. Našťastie uvidím všetkých bez zranenia a víťazoslavne sa usmejem. Držím Laylu pri zemi, Jess je v bezpečí a zbraň jej rýchlo vytrhnem z ruky. Ona bezmocná na zemi začne nadávať a kričať. Zdvihnem ju a chytím jej ruky za chrbátom. Na nikoho sa ani nepozriem a vediem ju von. 

,,Zostaňte tu," prísne poviem Louisovi, ktorý chce ísť za mnou. Vyvediem Laylu von a pritisnem ju k stene. 

,,Ako si mohla toto urobiť? To si až taká sviňa?"

,,Asi som, chcela som len jedno, teba."

,,Mňa si mala, ale už nikdy mať nebudeš a som šťastný, že nebudeš, pretože si psychopat a teraz pôjdeš priamo za mreže."

,,Si si istý? Pošleš ma za mreže a prásknem na tvojho brata všetko."

,,To by si nespravila, veď on ti nič neurobil," pritisnem ju k stene ešte silnejšie. 

,,Upokoj sa trochu. Samozrejme, že urobila. Chcem len jedno, nechaj ma ísť. Odídem si späť na druhú stranu Ameriky  a už o mne nebudeš počuť. Keď mi to nevyšlo s tebou, začnem inde. Ale chcem, aby si ma nechal ísť."

,,To nemôžem urobiť, chcela si zabiť dievča, ktoré milujem," vykríknem. 

,,Tak potom tvoj bráško pôjde do basy so mnou. Mám toho na neho dosť." Neviem sa rozhodnúť. Nemôžem ju nechať len tak ísť, ale nemôžem dovoliť, aby môj brat šiel  do väzenia. Po dlhej chvíli premýšľania sa rozhodnem.

,,Vypadni teda, ale už sa nikdy nevracaj." Celou silou ju odhodím preč a počkám, kým sa nestratí jej auto v diaľke. Nadýchnem sa a vraciam sa späť do tmavých priestorov, za mojou Jess. 

Jess 

Daniel odišiel a ja netuším kam. Plačem ako malé dieťa a objímem najskôr Clare a potom Louisa. Vidím, ako sa držia za ruky a chcem vysvetlenie, ale naznačia mi, že mi všetko povedia a len na objímajú. Obaja vedia, čo teraz potrebujem. 

,,Keby ste len vedeli," plačem v objatí a nemôžem sa poriadne ani nadýchnuť. 

,,Ja viem, ja viem," upokojuje ma Louis a zosilní svoje objatie. 

,,Ďakujem vám, ďakujem," plače ďalej. 

,,Jess," začujem svoje meno a zodvihnem hlavu. Uvidím Daniela, ktorý plače rovnako ako ja. Neváham ani sekundu a rozbehnem sa k nemu. Chytí ma do náručia a objíme ma takou silou, že nemôžem dýchať. 

,,Prepáč mi, odpusť mi, to je moja vina, láska, odpusť mi," plače aj on. 

,,Odpúšťam ti, ďakujem, že si ma zachránil. Milujem ťa, ďakujem," plačem už hystericky. Takto tam sme ešte aspoň pól hodiny, kým Daniel nenavrhne, aby som šla k nemu. Nasadneme do auta, ale sme všetci ticho. Asi chápu, že o tom nechcem hneď hovoriť. Daniel ma vezme k sebe a prvé kam idem, je sprcha. Celú ju preplačem, ale som šťastná, že je po všetkom. Vyjdem z kúpelne a uvidím na posteli ležať Daniela, netrpezlivo na mňa čakal. Rozbehnem sa k nemu a začnem ho bozkávať. Tak veľmi ho milujem. Nikdy mu nevrátim to, že ma zachránil. Bez neho by som už nežila. Daniel ma však od seba odsunie a chce vysvetlenia, veľa vysvetlení. 

,,Jess, ja to musím vedieť, prosím povedz mi všetko," začne a do očí sa mu nahrnú slzy. 

♥ Všetko konečne vyriešené a dúfam, že ste spokojní

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

♥ Všetko konečne vyriešené a dúfam, že ste spokojní. Teraz môžeme ísť na nové zápletky.Viem, že to hovorím vždy, ale veľmi vám ďakujem za podporu, len preto ma to baví písať. ♥ 

Double problemWhere stories live. Discover now