34.KAPITOLA

1.1K 90 4
                                    

Daniel 

Uháňal som vpred. Nemyslel som a nič iné len na to, že sa tam musím dostať na čas a správať sa presne ako Josh.  Keď ja ani len netuším, ako sa on správa na nejakom stretnutí. Je to vôbec stretnutie s niekým dôležitým? Alebo je to nejaký jeho kamarát? Začínam z toho mať divný pocit. Prejde chvíľa a ja sa ocitám pre hotelom. Zhlboka sa nadýchnem, rozopnem si pás, vystúpim, kľúče podám obsluhujúcemu, aby mi ho zaparkoval a vchádzam do hotelu. Milá mladá slečna  ma nasmeruje do reštaurácie s takým úsmevom, ako keby ma už poznala veľmi dlho. Nie je to vylúčené. S Joshom sa pravdepodobne poznajú. 

,,Nech sa páči, pán Wilson. Stôl vzadu vľavo," povie a ukáže prstom. Následne na mňa žmurkne a odíde preč. Dal by som ruku do ohňa za to, že s ňou Josh niečo mal. Opäť začnem kráčať a obzerám sa všade naokolo, neviem totiž ani trochu, ako má daný muž vyzerať. Našťastie skôr, ako začnem byť veľmi nervózny, jeden pomerne mladý, potetovaný, vysoký chlap na mňa začne mávať. Pochopím, že je to on a s úsmevom zamierim k jeho stolu. Postaví sa, podá mi ruku a ja urobím to isté. Sadneme si a mám pocit, že každú chvíľu praskne to , že nie som Josh.  Síce vyzerám úplne rovnako ako on, nemôže sa toho pocitu zbaviť. 

,,Už som sa bál, že neprídeš, bráško. Pomaly som chcel odísť," začne našu konverzáciu muž. 

,,Viem, že som trochu meškal, ale padlo mi strašne veľa červených na semaforoch," ospravedlním sa. 

,,Ha,ha,ha,ha ten bol dobrý," začne sa veľmi smiať a buchne ma do ramena. Nerozumiem ani trochu tomu, prečo, ale aby som nevyzeral podozrivo, nasilu sa začnem smiať aj ja. 

,,Vraj stál na semaforoch, to by som ti nikdy neuveril. Ty?" smeje sa ďalej. Táto situácia mi je tak nepríjemná. Vôbec nechápem jeho reakciám. 

,,Jasné, že som srandoval. Proste som sa doma zdržal prípravami, keby som stretol nejakú mačičku," poviem so znechutením v hlave, ale myslím si, že dosť presvedčivo. Tuším totiž, že títo dvaja väčšinou vedú takéto debaty. Muž sa uškrnie : 

,,To som si myslel, napríklad takú Sheryl, čo?" žmurkne na mňa a ukáže na slečnu, ktorá ma sem doprovodila. 

,,Napríklad," prikývnem. Už by som chcel, aby sme sa dostali k tomu, kvôli čomu sa mali oni dvaja stretnúť. Netuším však, ako sa k tomu dostať. Popíjame drahú whiskey a rozprávame sa. Prečo nič nehovorí? 

,,Inak, neprešli by sme k téme?" navrhnem zrazu  ja a ani sám neviem, čo hovorím. 

,,Máš pravdu, vidím na tebe, že si dnes nejaký iný, asi ťa to dieťa dosť serie, čo?" opýta sa. Takže sa to bude týkať toho dieťaťa, ja som to vedel. 

,,Áno, dosť. Takže by som to rád už vedel." 

,,A ja som ti to všetko zistil, všetko. Vieš, potom ako sme po mučení zabili toho chlapa, lebo nechcel prezradiť meno sa nedarilo. Dobre sa pred nami skrývali a nič sa zistiť nedalo. Jeden z ich radov však nedávno prišiel za nami, a všetko nám povedal. Sám od seba, za pekný balík peňazí. Jednoducho zradca. Takže teraz viem všetko. Chceš to meno?" 

Josh dal v podstate niekoho zabiť? Tvrdil predsa, že toho chlapa pustili. Ako môže byť až taký netvor. Ja svojho brata vôbec nepoznám. Telom mi prejdú zimomriavky. 

,,Chcem to vedieť, hneď," rázne poviem. 

,,Jessica Rolls,"vysloví a ja skameniem. Cítim, ako blednem a chce sa mi vracať. 

,,Stalo sa niečo?" nechápavo sa opýta muž. 

,,Nie, nie vôbec nič," takmer zakoktám, keď k nášmu stolu pristúpi kričiaci Josh: 

,,Čo má toto všetko, do riti, znamenať?" 

♥ Snáď sa vám páčila. Ďakujem za každý jeden votes, ste úžasní♥


Double problemWhere stories live. Discover now