Kapitola 22. Donnie Donkeyová

59 8 4
                                    

Kdyby se náhodou někdo divil, proč je po 19. kapitole 22., je to z toho důvodu, že 1) čekám na 20. kapitolu od Piskor (nijak nechvátám) a 2) 21. kapitolu napíšu až po tom, co zjistím, jak skončila ta 20. V hlavě se mi zrodil grandiózní nápad na tuhle kapitolu, tak snad se budete bavit stejně, jako já :D

-

    Ty Auřiny dračí spalničky přišly nečekaně.

    Bylo to zrovna v době, kdy Ambo hrál s Llyan šachy, když přiběhla celá udýchaná Piskor a mezi žblebtáním o nespravedlnosti světa zjistili, že Auru přes noc převezli ke Svatému Mungovi. Nečekaně u ní totiž vypukly dračí spalničky. 

    „Cože?" zděsila se Llyan a na tři sekundy se jí zastavilo srdce. 

   „Jo!" vypoulila oči Piskor. „Když celá zčervenala, už mi to bylo divný. Pak mi to v noci nedalo a vzbudila jsem jí, jakože dojdeme za Longbottomovou. Ale to už byla rudá jak ředkev a nesrozumitelně blekotala! Longbottomová ihned zavolala rychlý převoz k Mungovi..." 

   „To je strašný." prohlásila Llyan a pokřižovala se. Ambo jí dal za pravdu. 

   „Ale aspoň mám jednu dobrou zprávu. Aura ty spalničky dostala od Notta, ten už je taky u Munga!" vydechla Piskor a praštila sebou zem. 

    „Výborně." zamumlal Ambo a zableskly se mu oči. 

   „Ambine!" drkla Llyan do svého havraspárského spolužáka a dala si ruce vbok. „Jak se vůbec opovažuješ myslet na nějakou lumpáru, když tu není Aura?" 

    „Ajo." odfrkl si Ambo a dal otřesené Llyan mat. 

/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/

    Auřin převoz do nemocnice byl utajen, tak že to věděla celá škola. Studenti se pak rozdělili na dva tábory - jeden, který si z Aury i Notta dělal strašnou srandu a druhý, který pomalu těm dvěma strojil pohřeb. 

    Llyan se přidala k pohřebákům, zatímco Ambo prohlašoval, že dnešní léky dokáží spalničky vyléčit a dělal si vtípky z Notta. Piskor jen bezmocně přihlížela nastalé situaci. 

   Všechny myšlenky zbylých LAPAčů byly však velice nečekaně zahnány, když na scénu přišla Donnie Donkeyová. 

    Tato extrémně otravná přísavka byla shodou okolností také z prváku. Chodila do Mrzimoru a celá škola si o ní povídala jako o "otravné vlesprdeli". Bylo o ní známo, že se vnutí kdekoli a komukoli; svými řečmi bývá více než otravná a vždy bývá v nesprávný řas na nesprávném místě. Ambo tedy málem dostal infarkt, když se k němu, Llyan a Piskor při jedné snídani přikolébala. 

   Všichni se té malé boubelaté postavičce s hnědými vlasy vyhýbali širokým obloukem, když procházela Velkou síní. K obrovskému neštěstí se zastavila u LAPAčů a bez jakéhokoli dovolení se přišoupla k Piskor, která se od ní zhnuseně odtáhla. 

    „Čau." utrousila, jako by to bylo pod její úroveň. „Zaslechla jsem, že odvezli tu vaší Auru." 

   „To jsi asi zaslechla správně." odvětil Ambo.

   Donnie mu věnovala se svůj přihlouplý úsměv a pokračovala: „Tak mě napadlo, že by jste za ní možná chtěli náhradu." 

    „Cože?!" vyprskla Llyan džus. 

    „Že by jste chtěli za Auroru Blackovou náhradu." opakovala sladce Donnie svým přihlouplým hlasem a zubatě se na Lly usmála. 

   „No-no to teda rozhodně-" zakoktala Piskor, naprosto vyvedena z míry, jak se vůbec může někdo o něco takového pokoušet. 

Příhody z Bradavic [ZASTAVENO 4EVER]Där berättelser lever. Upptäck nu