18.

208 6 0
                                    

Aradan iki yıl geçti ve ben hala kayıt olamadm babama sordamadn yapamadım 7 yıl oldu okuldan ayrıldığım.. Az bir zaman değil . çocukluğumu geçirdiğim arkadaşlarm büyüdükten sonra onlarla tekrar bir araya geldik.. Yakın olmaya başladım zaten aramızda çok güçlü bir bağ var çocukluğunu geçirdiğn insanların yerini kimse alamaz en çok onlar seni anlar. Şimdi bir araya geldiğimizde çocukluktan bahsederz en komik yerlerini anlattığımizda yaşamış gibi oluyoruz.. Bide benim kuzenlermdi akraba bağımız var.. Onun için çok bağlıydık birbirimize şimdi de öyle .. Yanyana geldiğimiz akşamlar bir başka oluyor.

Onlr artık liseyi bitirdiler.. Üniversiteyi kazandılar herbiri başka şehirlere gitti onlarn adına çok sevindim.. Ama kendime çok üzülüyordum. Onlar okulda diğer yaşıtlarm evli kendimi çok yanlız hissediyordum zaten öyleydi Ablam da yoktu.. Bir gün odaya çekilip ağlama başladım içimde ki bu kötü duygulari boşaltmak istiyordum.. Tek çare de ağlamaktı Annem o sıra da beni fark etti.. Annem in yanında hiç ağlamam aslında yanlız ağlamayi seviyorm kimse görmesin diye çoğu zaman ağlayamiyorm.
Annem"
Neden ağladığımı sordu?? "bende"
Neden ağlamıyayım bunu bana sor ağlamamak için bir sebep söyle bak arkadaslarıma ne güzel kendi ayaklarının özerinde durmak için okuyorlar.. Peki ben burda ne yapiyorn..Anne"
Hiç bişey tamamen boş... Yaşıyorum..
Annem bana üzülmüştü.. Akşam babama söylemişti " bak kizina ne halde bu gün saatlerce oda da ağladı eğer sen okutsaydın bu halde olmazdı" babam"" biraz sustuktan sonra böyle olmasını bende istemezdim biliyorsun o zamnlr ben yollayamazdım" demişti

Demek öyley di yapacak bişey yok. okul öyle bir şeyki bütün hayatını etkiliyor.. Okumayıp ne yapabilirsin ki en fazla evlenirsin ya kötü bir insansa ne olacak hayatın kabusa düner kaybolursun resmen ... Tabi bide aşık olamkta var olmadan nasıl evlenebilir ki insan... Benim aşik olma ihtimalim de yoktu herkesten uzak bir evimiz vardı hiç evden de çikmiyordum ki hep aynı evde. Sosyal bir hayatımız yoktu dışarı çıkmak için sadece okuman lazımdı evet böyley di ama dışarı çıkmak için değil okumak istediğm için okumak istiyordum..
Her konuda bilgi sahibi olmak istiyordum. Kendimi geliştirmk istiyordm.. Ve okumam lazımdı.

ÇOCUK KALBİWhere stories live. Discover now