19 babam

198 6 0
                                    

Hayatımda babam dan hiç bir şey istememiştim ilk defa duygularımı paylaşmak istedim.. Evet bu bir ilkti. Cesaret ister...   Aramızda mesefa vardı hep... Konu duygular olunca belli etmezdik normalde yakındık  babamla her konu hakkında konuşurdum siyaset olsun dinle ilgili olsn insanlıkla ilgili her konuda konuşurdum ama duygularımı asla belli etmezdim ve hiç birşey de istemezdim..Anneme söyledim babama söyleyecem kayit olacam diye "Annem" senbilirsin dedi
Babam odada tek başına oturmuştu her zaman ki gibi haber izliyordu ..
Artk 19 zuma girecek yaştaydım  artık olgnlaşmaya başlamiştm utanmak yerine cesaretli olmaya başlamiştm bir şey istiyorsan cesaretli  olmalısın bende bunu öğrenmiştim.. Odaya girdim kiz kardeşim de vardı yanımda.. Babama baktm süyleyemiyordum resmen insanın dili kilitleniyor ya bana da öyle oluyordu ter basıyordu tam bişey diyeçektm birden sustum o sırada "Babam" bana baktı o kadar güzel güldü ki bişey söyleyeceksin  ama söylemedin dedi... . Onun gülmesi bana ceserat verdi  yok bişey dedim ... "Babam" var bişey söyleyn hadı ... Bana cok zor geliyordu tepkisi ne olacak merak ediyordum ya olumsuzsa ben bu odadan ya ağlayarak ya da sevinerek çikacaktim evet bunlardan birini yaşayacaktm bir taraftan korku vardı çünkü babamın bir sinirli bakışı beni dünyadan soğdura bilirdi bazen... Bu nu yapmalıydım  çok istiyordum çünkü..

- baba ben okumak istiyorum Açıköğretimden iznin olursa..
Nihayet diyebildim   iki kelimelik bişey aslında zor geliyordu hiç beklemediğim bir tepki verdi bana  gülümseyerk şöyle dedi..

- tamam neden olmasın çok güzel olur istersen kardeşinide liseden kaydet..

Demişti gülerek  şaşırdım böyle bir tepki beklemiyordum açikcasi ben ölsemde o güzel gülümsemesini asla unutmayacam hep güzümün önünde olacak  gülümsemesi bir hatira kalacak bana normalde de güler ama o gülmesi başkaydı.. Babam buna sevindi aslında ondan bir şey istememize  çünkü ilk defa bişey istedik ben o sırada babama sarılmak istedim ve bunu yaptm bu da bir ilkti aslinda:) güzel bir duyguydu çok farklı bişeydi... Annene sarildığın gibi değildi ya da aşık olduğun birine sarıldığı gibi değil tamamn farkliydi. insan anlatamiyor bile...çok sevinmiştim  içimde ilk defa mutluluğu hissettim.. O gece sanki hayatımın ilklerini yaşiyordum..
-

ÇOCUK KALBİWhere stories live. Discover now