Hoofdstuk 3 - De schommel

234 14 19
                                    

4 januari (het verleden)

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

4 januari (het verleden)

Lilly

Nadat Meghan en ik de voorstelling Sneeuwwitje hadden gezien besloten we om samen naar nog een voorstelling te gaan. We hadden lange discussies over welke voorstelling we moesten kiezen. We besloten uiteindelijk voor Meghan haar lievelingsstuk: Romeo en Julia. Elke dag stuurden we elkaar berichtjes. Heel soms belden we, gewoon om elkaars stem even te horen. Steeds meer en meer werden we vriendinnen. We kwamen erachter dat we dezelfde dingen leuk vonden. Onze passie voor toneelstukken was hetzelfde. Ook hadden we dezelfde liefde voor actiefilms. Het bijzonderste was onze gedeelde mening over boeken. Ik hield zoveel van boeken. Op mijn kamer stonden twee boekenkasten vol met boeken. Klassiekers, nieuwe boeken, fantasie, realiteit, romantiek, thrillers, psychologische romans enzovoort. Mijn leven bestond uit boeken. Toen ik hier over begon tegenover Meghan werd zij dol enthousiast. Zij hield ook van boeken en had echt honderden boeken. Meghan vertelde me dat haar ouders best rijk waren, hierdoor kon ze zoveel boeken betalen. Ze offerde ook om het kaartje van het toneelstuk Romeo en Julia te betalen, maar ik wees dit aanbod af. Ik wou geen gebruik maken van haar geld. Ik wou niet dat ze dacht dat ik met haar omging, omdat ze veel geld had.

Op 4 januari was het eindelijk zo ver. Wij zouden naar Romeo en Julia gaan. Meghan besloot om mij te halen, want zij zou gebracht worden door een chauffeur dit keer. Ik wees haar gebaar eerst af en zei dat ik wel met de bus kon gaan, maar dat was geen optie voor Meghan Lodge. Ze most en zou mij ophalen. Na lang wachten in de woonkamer zag ik eindelijk de zwarte Mercedes van de vader van Meghan. Al wist ik zeker dat haar vader er op dit moment niet in reed. Ik gaf mijn moeder een snelle kus op haar wang. Zij keek fronsend naar de dure auto die op onze oprit stond. "Met wie ga je naar die voorstelling?" Vroeg ze voor de zoveelste keer onzeker. Zuchtend schudde ik mijn hoofd, mijn moeder vertrouwde het niet. "Met Meghan Logde mama, het komt allemaal goed. Ik ben vanavond weer thuis."

Ik pakte mijn tas op en liep naar de auto toe. Door de harde wind waaide mijn sjaal alle kanten op. Gelukkig droeg ik bijna nooit mijn haren los, anders waren die ook alle kanten op gevlogen. Ik stapte in en liet mezelf welkom heten door het glimlachende gezicht van Meghan. "Hey Lilly," zei ze vrolijk. Ze glimlachte van oor tot oor. "Hey Meghan," zei ik giechelend terug. Ik gaf haar een knuffel. Dit was de tweede keer dat ik haar in het echt zag en toch voelde het alsof ik haar al jaren kende. Ik kon zo erg mezelf zijn bij haar. Ik voelde me zo veilig en vredig.

"Heb je er zin in?" Vroeg ze. Haar chauffeur starte de auto en ik zwaaide voor een laatste keer naar buiten. Niet realiserend dat mijn moeder dat niet kon zien door deze donkere ramen. "Ik ben laaiend enthousiast," antwoordde ik. Mijn stem klonk nogal sarcastisch en dag veroorzaakte dat Meghan mij sloeg op mijn schouder. Lachend vroeg ik haar te stoppen, "ik was niet sarcastisch! Ik meende het."

Na een uur in de auto te hebben gezeten waren we eindelijk bij onze bestemming aangekomen. Er stond al een flinke groep mensen buiten en ook binnen. "Zouden ze allemaal naar dezelfde voorstelling gaan?" Vroeg ik mij hardop af. Meghan schudde haar hoofd, "nee, toch?" We lieten onze kaartjes zien aan een vrouw bij de ingang. Ze knikte dat we door mochten lopen. Binnen was het nog drukker dan het leek. Overal stonden groepjes mensen te praten. De garderobe werd overspoeld door mensen die hun jas kwijt wouden. "Geef mij maar je jas,"zei Meghan. "Dan hang ik hem op. Wacht hier, ik ben zo terug." Meghan pakte mijn jas en liep naar de garderobe. Ik bleef bij de trap staan wachten op haar. Een aantal minuten later kwam Meghan terug en liepen we naar boven. We konden al de zaal in, dus we besloten dat te doen. Onze plaatsten waren op de tweed rij in het midden. Eerst hadden we plekken aan het gangpad, maar Meghan haar vader kende iemand die dat voor ons kon veranderen.

"Ik hou van Romeo en Julia." Meghan leek liefdevol naar het grote doek dat voor het podium hing. "Ik heb er zoveel zin in." Haar enthousiaste blik liet mij lachen. Ze keek zo schattig en hoopvol. Ze zag er lief uit als ze praatte over iets wat ze leuk vond. "Ik hoorde dat de Julia in dit stuk super knap is," fluisterde ze plotseling in mijn oor. Mijn ogen werden groot en ik kreeg kippenvel van haar adem zo dicht bij mijn huid. Nou als Julia op Meghan leek dan was ze inderdaad knap.

Ik keek naar Meghan haar parelketting. "Hij is erg mooi." Ze keek naar haar ketting die ik vasthield. Haar ogen begonnen te glunderen. "Van mijn vader gekregen. Hij heeft het gekocht bij een juwelier in het centrum. Ik draag deze ketting zo vaak mogelijk. Niet alleen omdat ik hem mooi vind, maar ook om mijn vader te laten zien hoe dankbaar ik hem ben. Ik wil niet als een verwend kind overkomen tegenover hem. Ik waardeer alles wat hij voor mij doet." Oh wat was ze geweldig. Ze kon zo mooi vertellen vol met passie. Ik wou dat we elkaar vaker zagen. Jammer genoeg was dat niet het geval, maar misschien konden we daar verandering in brengen.

"Hey Lilly," zei Meghan plotseling. Ik keek op, "ja?" Ze staarde verlegen naar de grond, "je ziet er mooi uit vandaag." Op haar wangen verscheen een lichtroze blos. Lachend schudde ik mijn hoofd. Ik had niks speciaals aan vandaag. Ik zag er hetzelfde uit zoals altijd. "Niet nee schudden!" Zei ze hardop. "Ik meen het Lilly. Je bent mooi." Nu was het mijn beurt om te blozen, "dankjewel. Jij bent ook Mooi." Wat waren wij een verwarrend stelletje idioten.

Plotseling begon de muziek en schoven de gordijnen opzij. De voorstelling begon en wij konden samen naar een mooi stuk kijken.

———————————
De schommel - Hoofdstuk 3
Woorden: 1065

Bedankt voor het lezen! Hopelijk vonden jullie dit hoofdstuk leuk om te lezen. Ik vond het in ieder geval leuk om te schrijven. Het volgende hoofdstuk is weer in het verleden.

Fijne feestdagen!

Xx Romy

De Schommel | gxg Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu