Hoofdstuk 20 - De Schommel

89 7 10
                                    


30 april (het verleden)

Lilly

"Ben je moe?" Vroeg ik bezorgd aan mijn vriendin. Ze knikte vermoeid alsof haar hoofd te zwaar was om te bewegen. "Ja," hijgde ze. Haar ademhaling was sneller, dan had gemoeten. We stonden voor de deur van de boekenwinkel. Vandaag hadden we weer een boek bespreking en we waren laat. Ik keek Meghan aandachtig aan. Ze zag er niet goed uit. Met mijn rechterhand pakte ik haar pols beet, ze protesteerde even maar zweeg toen ze mijn boze blik zag. Ik kon met mijn duim en wijsvinger helemaal om haar pols heen, dat had nooit eerder gekund. "Je bent heel veel afgevallen," zei ik stilletjes. Meghan zweeg en ik liet haar pols los. Ze drukte met haar vingers tegen de zijkanten van haar voorhoofd. "Heb je ook hoofdpijn?" Vroeg ik bezorgd. Ze knikte en keek de andere kant op.

"Zullen we naar binnengaan?" Haar stem klonk schor, waardoor ze nog zieliger leek. Ik schudde mijn hoofd, "jij verzwijgt iets voor me. Ben je ziek Meghan? Moeten we naar de dokter?" Meghan rolde met haar ogen, "ik voel me prima. Ik voel me juist fantastischer dan ooit. Ik voelde me geweldig en-"

Ik onderbrak haar, "voelde?"

Meghan ademde diep in en uit en zei dat we naar binnen gingen. Ze trok de deur open en liep van mij vandaan. Verbijsterd bleef ik enkele secondes staan in de kou. Vervolgens liep ik achter haar aan naar de tafel waar iedereen al zat. Meghan had omgeruild met Thomas, waardoor hij nu naast mij zat. Ik zuchtte diep, terwijl ik mijn best moest doen om niet te huilen. Liefde is zo anders dan ik had verwacht.

"Daar ben je!" Zei Noah. Zijn rode haren stonden alle kanten op. Was hij net uit bed gekomen? Waar was de altijd fatsoenlijk geklede baas gebleven? Iedereen leek langzaam te veranderen en niet op een goede manier. "Denise, jij staat nu op de lijst om een boek te kiezen. Hier heb je volgens mijn lang op gewacht."

Denise zat net haar eigen haar te vlechten toen Noah het over haar had. Ze had een groot bos rood haar, dus haar vlecht werd erg lang. "Eindelijk," zuchtte ze opgelucht. Ze wou op staan, maar ik stak mijn hand op. Noah knikte naar me als teken dat ik mocht gaan praten. "Ik heb het verzoek om in plaats van Denise een boek te mogen kiezen."

Denise haar mond viel open van verbazing. Ze stond gelijk op, "waar haal jij het lef vandaan blonde trut!" Haar ogen werden koud en hard, terwijl ze mij met ongeloof aankeek. Ik schrok op door Denise haar belediging, dit had ik niet verwacht. "Rustig Denise, ik heb een verklaring."

Er verschenen rode vlekken in haar nek, "verklaring?! Regels zijn regels Lilly! Voordringen is verboden." Haar lange nagels drukte ze in haar pols, waardoor er diepe afdrukken verschenen. "Denise, laat je pols los straks gaat het bloeden." Denise was te kwaad om op mij te reageren, daarom besloot Fiona om Denise haar handen van elkaar af te trekken. Er verscheen een dankbare blik richting Fiona en vervolgens een boze blik richting mij.

"Jullie waren er niet bij toen Noah de regels had samengesteld. We hebben niet voor niets een lijst. Voordringen is verboden!" Ik keek Noah aan voor hulp, maar hij hield wijs zijn mond gesloten. Hij dacht waarschijnlijk laat die meiden het maar uitvechten. Lafaard.

"Ik sta helemaal onderaan de lijst," begon ik mijn verhaal. "Normaal gesproken was dat niet erg geweest, maar ik kwam erachter dat ik op vakantie ga als we mijn boek moeten kiezen. Ik wil er gewoon graag bij zijn als we mijn boek kiezen."

Het boeide haar niet veel. "Kun je dan niet ruilen met Axel? Of met Fiona?" Ze keek de groep een voor een aan. Niemand durfde iets te zeggen. Denise grijnsde, want ze wist dat ze gewonnen had. Net op het moment dat ik wou opgeven stond Meghan op. Ze keek ongeïnteresseerde naar Denise.

"Denise, wees geen bitch en geef Lilly voorrang. Ze heeft een prima reden om eerst te mogen. Je gaat een beetje te ver met je regels." Meghan keek de groep aan en ik zag een aantal mensen knikken, waaronder Fiona en Axel. Misschien mocht ik van hen wel voorrang krijgen.

Denise schudde vol ongeloof haar hoofd. "Jij neemt het gewoon op voor je kleine vriendinnetje, terwijl je weet dat ik gelijk heb." Ze wees naar Meghan, terwijl ze naar mij keek. "Kan je het niet zonder haar? Ach wat zielig." Nu was ze gewoon uit op ruzie. Het had niks meer te maken met de oorspronkelijke discussie.

"Denise," begon ik weer. Verder besloot ik niet te gaan, ze was de moeite niet waard. Ik had opgegeven en besloten om na de vergadering Axel of Fiona te vragen om hulp. Dankbaar keek ik Meghan aan, ze glimlachte kort terug. Het was raar om haar zo te zien, zo zwakjes. Ik wou dat ik iets voor haar kon betekenen, maar mijn hulp nam ze niet aan.

"Ik kies het boek 'Regel nummer één'." Denise had een boek in haar hand met een foeilelijke gele kaft. De titel sloeg natuurlijk op haar prachtige innerlijk. Ik was echt geïrriteerd door haar en ik zat te overwegen om dit boek niet te lezen. Misschien was dat iets te gemeen.

Toen de vergadering was afgelopen en iedereen langzamerhand naar huis ging besloot ik om nogmaals Meghan te confronteren. Ze stond bij de voordeur op mij te wachten, misschien wist ze al dat ik zou komen. Ik ademde diep in en wou beginnen met praten, maar Meghan onderbrak me met een kus. Haar lippen proefde droog en hard door de stress. Het was een wanhoopskreet, maar toch vol met passie. Toen ze me losliet en mij aankeek, zag ik haar tranen.

"Laten we naar de Schommel gaan," fluisterde ze. Haar stem nog steeds twijfelend over haar keuze. Ik liet me deze kans niet ontglippen en liep vastberaden met haar mee. Moest ik iets zeggen om haar gerust te stellen? Moest ik haar hand vasthouden? Moest ik haar verzekeren dat ik van haar hield? Moest ik mijn bezorgdheid tonen? Ik zweeg.

Toen we bij de schommel waren rolde er tranen over Meghan haar wangen. Ik wou haar hand vastpakken, maar twijfelde opnieuw. Ze zuchtte diep en veegde haar boos tranen weg. "Lilly," begon ze zachtjes. "Ik moet je iets vertellen."

Ik ademde in en wachtte af.

————————————————
Hoofdstuk 20 - De Schommel
Woorden: 1119

Wat zou Meghan gaan vertellen aan Lilly? Wordt haar grote geheim eindelijk duidelijk? En wat heeft dit geheim te maken met de moord?

Het volgende hoofdstuk wordt geschreven in het heden, dus jullie moeten nog even wachten :)

Bedankt voor het lezen!

Xx Romy

De Schommel | gxg Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang