4|BEKLEYİŞ

40K 1.5K 178
                                    

Perri Carol

Saat gece yarısını çoktan geçmişti ve ben hâlâ daha uyumamıştım. Gözlerim uykusuzluktun direnemeyerek hale gelmiş, kendi kendilerini yorgunlukla kapıyorlardı ama bu gece bana uyku yoktu. Çünkü onu bekliyordum.

Dün akşamki yaşadıklarımın rüya olup olmadığını anlamam gerekiyordu. Yoksa düşünmekten kafayı yiyecektim.

Bunun için de birkaç saattir yatakta uyuyor numarası yapıyor, gelmesini bekliyordum. Aynı zamanda da korkuyordum. Bunun rüya olduğuna kendimi inandırmak istesem de olmuyordu. Tek çarem ise bekleyip neyin ne olduğunu anlamaktı.

Uzun süredir yatakta yatmama rağmen hiçbir şey olmamış, derin bir rahatlamayla hissettiklerimin sadece bir rüya olduğunu kabullenmiştim. Derin bir rahatlamayla yattığım yerden doğruldum. Ciddi anlamda sıkılmıştım.

Su içmek için aşağı inmeye karar verdiğimde odamdan çıktım. Merdivenleri sarsak adımlarla indikten sonra çoktan mutfağa gelmiştim. Dolaptan su şişesini çıkarıp tezgahın üzerindeki bardağı aldım.

Suyu bardağa doldurup bir dikişte içtim. Uzun süredir hareketsizce yatakta yattığım ve susamama rağmen yataktan çıkmadığım için bu kadar susamam normaldi.

Bir anda ensemde hissettiğim solukla olduğum yere çakılıp kaldım. Birisi arkamda soluk alıp veriyor, bunun sesini kulaklarımın dibinde net bir şekilde hissediyordum. Beynim tüm işlevini yitirmiş gibi hareket etmek için kendisinde güç dahi bulamazken gözlerimi korkuyla kapatıp yavaşça arkama döndüm.

Gözlerimi açmaya korkuyordum ama başka bir çarem yokmuş gibi hissediyordum. En fazla ne olabilir diye düşünerekten usulca araladım gözlerimi. Karşımdaki kişiye bakışlarımı yönelttiğimde kendimi ağlamamak için zor tutuyordum.

Elimdeki tuttuğum su bardağı korkudan titrememe dayanamamış olacak ki çoktan yeri boylamıştı. Adamın bakışları önce kırılan bardağı buldu. Ardından da bana çevirdi bakışlarını. Bana öylece bakarken aklından ne geçiriyor bilmiyordum. Tek temennim bana zarar vermemesi yönündeydi sadece.

Yoğun parfüm kokusu genzime ulaştığında bunun dünki sapık olduğunu geç de olsa anlamıştım. Korkuyla onun gözlerine bakarken karşımdaki adam gülümsüyordu.

"Beni özledin mi, bebeğim?"

SAPLANTIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin