Putuj igumane...

228 29 0
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pole toga otišla sam kod Ane, lektora i moje strine, kako bi ispravile članak sa Levićem, pre nego što ode u štampu.

U čitavoj gužvi koja je izbila oko Pajićevog intervjua i neplaniranog puta za Kopaonik, potpuno sam zaboravila da idem na večeru kod Sonje i Ivana.

- Jako vam je fina sekretarica, može da radi kao čuvar u nekom od zatvora. Ideš li kod Sonje na večeru? – rekla je Irena ušavši u Aninu kancelariju bez kucanja, dok smo nas dve radile poslednje finese na intervjuu sa Levićem.

- Idi. - rekla je Ana vedro skidajući naočare za čitanje ustajući i ispraćajući me ljubazno do vrata. - Srediću ga ja, ne bi trebala glavna i odgovorna urednica Sonja Davidović da te čeka.

- Hvala Vam na svemu.- rekla sam čvrsto zagrlivši je.

- „Putuj igumane, za manastir ne brini.", prekosutra ćeš ovaj članak čitati pored kamina uz čaj i kolačiće. – rekla je Ana izvukavši nešto iz tašne i gurnuvši mi u džep od jakne.- I budi nežna tamo prema Aleksandri, uprkos svemu, imate samo jedna drugu, novinarstvo je jedan surov i okrutan svet Saro, a vas dve ste ipak sestre...

- Strina... - prekinula sam je, ali ona je nastavila da priča.

- Saro, obe ste veoma talentovane novinarke, zato i prkosite jedna drugoj. To je razlog što vas zajedno šalje na Kopaonik. Zvezdan je svestan da ste najveća konkurencija jedna drugoj i da njemu prestoji veoma teška odluka jer uskoro treba da odabere novog urednika. Ovo je samo jedan od testova, a biće ih još. Dokaži se, mila, jedva čekam da čitam tvoj članak sa Pajićem. Srećan put! – rekla je Ana zagrlivši me majčinski pre nego što sam izašla iz njene kancelarije.

Dok smo išle prema liftu, mogla sam da primetim kako se Irena okreće za Aleksandrom i odmerava je od glave do pete.

Nije bilo ni prvi ni poslednji put da Irena merka neku devojku, ali Aleksandru, to je bilo i previše i za moj želudac.

Tek u kolima sam stavila ruku u džep od jakne i našla par novčanica od hiljadu dinara uvijenih u papirić na kome je pisalo:

„Da ti se nađe."

Samo sam se osmehnula i vratila novac u džep ne brojeći ga.

sdpriority50 *�ܞ�p8

Iz rikošeta u target: Igra bele dameWhere stories live. Discover now