Vikova tajna

157 28 0
                                    

Ujutru sam se probudila mamurna, ne zbog vina koje sam pila kod Irene sinoć, već zato što nisam ni spavala zbog Igora koji se celu noć prevrtao po krevetu, ustajao, izlazio na terasu pušio, vraćao se u krevet

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Ujutru sam se probudila mamurna, ne zbog vina koje sam pila kod Irene sinoć, već zato što nisam ni spavala zbog Igora koji se celu noć prevrtao po krevetu, ustajao, izlazio na terasu pušio, vraćao se u krevet... zaspao je tek pred zoru i mislim da nije ni sat vremena kvalitetno odspavao, kada ga je General pozvao da hitno dođe kod njega na strateški dogovor u vezi sa Teodorinom otmicom.

Kada je Igor otrčao kod Generala pokušala sam makar malo da odspavam, ali uzalud, vrpoljila sam se po krevetu i na kraju ustala.

Izašavši iz kupatila poručila sam kafu, otvorila laptop i ponovo se vratila na sliku generala Borote i male devojčice, imalo je nešto u toj slici što mi nije davalo mira, ali nisam znala šta.

Kako bih skrenula malo misli od svega toga radoznalo sam ukucala FODNDACIJA LANA, zanimalo me je kakva je to organizacija o kojoj je Viktor sinoć govorio Igoru.

Čim sam kliknula na ENTER, pred mojim očima se pojavila slika prelepe plavuše, mojih godina, predivnog osmeha i krupnih bademastih očiju koje su me prijateljski posmatrale. Na sredini ekrana krupnim crvenim slovima je pisalo:

FONDACIJA LANA LEVIĆ

Uzdahnula sam i kliknula na informacije:

„Lana Lević, rođena 13.05.1979. godine.

Foto-model i Miss Srbije 1996. godine.

Student medicine u Beogradu. Kidnapovana 21. 12. 2001. godine, u ulici Vojvode Stepe dok se vraćala sa vežbi na fakultetu. Otmičari su roditeljima dali rok od 72h da prikupe novac od 20 000 nemačkih maraka, uz uslov da ne obaveštavaju policiju ili više nikada neće videti svoju mezimicu, što su oni odbili i istog trena čitav slučaj prijavili policiji koja je 48h besomučno tragala za nestalom devojkom.

Otmičari su kao na odgovor na njihovu neposlušnost svirepo pretukli devojku i bacili je u hladan Dunav, gde su je alasi našli i izvukli posle četiri dana od njenog nestanka.

Nakon Lenine smrti porodica Lević više nikada nije bila ista. Njen otac Mihajlo Lević, ugledni beogradski advokat ubrzo je pretrpeo težak moždani udar i preminuo. Lenina majka Dragana Dragić – Lević, kardio-hirurg u Urgentnom centru u Beogradu doživela je nervni slom i sada je na lečenju u institutu „Laza Lazarević".

Fondaciju osnovao njen mlađi brat Viktor Lević 2003. godine. U cilju da pomogne porodicama koje su doživele istu ili sličnu sudbinu, kao što je njihova i kao znak sećanje na njegovu tragično preminulu sestru Lanu Lević."

Zanemela sam.

Zašto je Viktor sinoć prećutao Igoru da je on osnivač fondacije?

Uzdahnula sam i ispila veći gutljaj kafe, posmatrajući nemo devojku koja mi se nevino smešila sa slike.

- Igore, Saro! – okrenula se i ugledala Viktora kako stoji iza mene, nisam čula kada je ušao u sobu, teško je uzdahnuo i rekao videvši šta radim.

- Izgleda da si dobro odradila domaći zadatak.

- Zašto nam nisi rekao? – upitala sam ga zbunjeno.

- Nisam hteo da obeshrabrim Igora, za Teu još ima nade. – rekao je pruživši mi belu kovertu.

- Viktore... - prošaputala sam.

- Nemoj molim te ništa da mu kažeš. – rekao je krajnje molećivo, klimnula sam glavom i ispratila ga do vrata.

- Biće Tea dobro videćeš. – dodao je krajnje optimistički zagrlivši me i pre no što sam bilo šta stigla da kažem on je već krenuo stepenicama dole ne okrenuvš

Iz rikošeta u target: Igra bele dameTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang