Dva zeca u mecavi

161 30 5
                                    

U baru hotelskog restorana Mia je sedela sama za šankom i pila koktel, ugledavši nas kako joj prilazimo, osmehnula se i vedro upitala:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


U baru hotelskog restorana Mia je sedela sama za šankom i pila koktel, ugledavši nas kako joj prilazimo, osmehnula se i vedro upitala:

- Od kud vas dvoje?

- Bili u prolazu pa reko' smo da svratimo. – odgovorio je Igor.

- Šta ima novo? – upitala sam je, smeštajući se u Igorovo krilo, dok nam je Igor poručivao kod malog bucmastog barmena kuvano vino.

- Ništa. Irena je otišla sa Viktorom na noćno skijanje, a meni je bilo dosadno samoj u sobi, pa sam sišla ovde, nadajući se da ću ovde da naletim na Teinog misterioznog obožavaoca ili nešto zanimljivo. – odgovorila je Mia.

- I ima li nešto zanimljivo? – upitao je Igor radoznalo.

- Pa i ne baš, ali ona devojka tamo za onim stolom mi privlači pažnju sve vreme od kako sam došla. – odgovorila je Mia pokazavši nam na jednu anoreksičnu plavušicu koja je sedela u blizini vrata restorana sa jednim markantnim crnim muškarcem, našminkana i obučena u fazonu „sve mi bole lepo stoje", čija je sama pojava prisutnima bola oči.

- Elena, veruj mi nije ona. – rekao je Aleks prislonivši se na šank pored Mie i poručivši sebi margaritu. - To je Teina frizerka, ne podnosi je koliko i Kojića, ali je prinuđena da sarađuje s njom, jer je pravi profesionalac u svom poslu. Jedina mana joj je što svaki aber MORA da ubere, to joj je profesionalna deformacija, valjda, šuška se, da kada bi ona progovorila, pola brakova na estradi raspalo, a druga polovina poubijala međusobno. Teška torokuša, jeste, ali otmičar nije.

- Kad smo već kod Kojića. – dodao je Igor ispivši jedan poveći cug kuvanog vina. - Sreo sam ga danas u holu i obavio mali informativni razgovor sa njim. Bio je naduvan toliko da nije znao kako se zove, a kamoli da mi dâ opis misteriozne devojke i kaže šta se desilo toga dana na setu. Pola sata sam mu samo objašnjavao ko je Tea Martinović, a ostalo tek možete da zamislite.

- Ne muči tebe samo misteriozna devojka i Kojić, već i nešto drugo, zar ne? Čuo sam žučnu raspravu između tebe i Generala, kada sam malo pre prošao pored sobe.- rekao je Aleks igrajući sa svojom čašom, zabrinuto posmatrajući Igora.

Oklevao je da mu bilo šta kaže u vezi sa tim, ali kao spas u zadnji čas u restoran su ušli Viktor i Irena, koja je bila uvaljana sva u sneg i gegala na jednu nogu.

- Irena, znaš da čak ni zečevi ne izlaze da se krešu po ovakvoj mećavi? Mogla si vrat da slomiš, a ne samo nogu! – rekao je Igor kada su prišli dovoljno blizu promenivši temu na šta je Aleksa samo prevrnuo očima i sklonio se od nas.

- Slomiću ja tebi vrat, kada te se dočepam! Samo da mi prođe ova noga! – režala je na njega Irena pridržavajući se za Viktora.

- Stani u red. - na te Igorove reči krenula je na njega da ga udari, ali ju je bol u nozi zaustavio, namrštila se i istoga trena sručila se na stolicu pored Mie.

- Platićeš mi za ovo, Martinoviću! – siktala je Irena.

- Važi, poslaću ti ček poštom, samo mi kaži sa koliko nula da ga napišem. – rekao je ispijajući vino na iskap.

Ustala je i snažno gurnula Igora tako da oboje umalo nismo pali sa stolice i demonstrativno pridržavajući se za Viktora napustila restoran.

Iz rikošeta u target: Igra bele dameWhere stories live. Discover now