4. kapitola

1.4K 111 4
                                    

Keďže naposledy sa Bree terigala k internátom Sam, dohodli sa, že tentoraz príde Sam za ňou a spoločne šli do blízkej kaviarne, prebrať, čo sa im za posledné dva dni udialo. Usadili sa k stolu pri okne a zatiaľ čo si Sam prezerala nápojový lístok, Bree hľadela von oknom.

"Dobrý deň, už ste si vybrali?" ozval sa hlboký hlas pri nich a obe otočili hlavy k ryšavému čašníkovi. Bree zablúdila pohľadom k menovke na jeho modrej košeli a dozvedela sa, že sa volá Ed.

"Áno," prikývla Sam a usmiala sa naňho, "Ed. Dám si horúcu čokoládu."

"Ja tiež," pridala sa Bree a keď Ed odkráčal, opäť sa obrátila ku kamarátke.

"Tak čo ten tvoj kamarát zo sprchy?" zasmiala sa Sam, ktorú už Bree samozrejme informovala o neželanej návšteve v sprchách, ktorú zažila.

"Včera som ho stretla na jednej párty," povedala a videla, ako Sam dvihla obočie, zrejme sa chystala spýtať, ako to, že ona na žiadnu párty pozvaná nebola.

"Jeden chalan z nášho poschodia zavolal všetkých na izbu, ale len sa tam húlilo a chľastalo, nič významné," objasnila, "ale tam som ho stretla. Volá sa Henry. Vlastne nie. Harry."

"A prečo sa červenáš, keď o ňom rozprávaš?" uškrnula sa Sam, načo Bree okamžite zvolala: "Nečervenám!" Pre istotu však skontrolovala svoj odraz v mobile, čo u jej priateľky len vyvolalo veľavýznamný pohľad, ale viac k tomu nepovedala.

"Takže vravíš, že sa ti nepáči."

"To som nepovedala," reagovala červenovláska s úsmevom. "Ale ty by si chcela chlapa, čo špehuje ženy, ako sa sprchujú?"

"Myslím," ozvala sa Sam, "že ti už niekoľkokrát povedal, že to bolo nedorozumenie."

"Prečo sa ho zastávaš?"

"Nezastávam."

"Zastávaš."

"Ale páči sa ti."

"To s tým predsa nijako nesúvisí."

Ich malú výmenu názorov prerušil Ed, ktorý sa objavil vedľa nich s podnosom v ruke.

:::

Harryho prudko vytrhlo zo sna, keď naňho čosi ťažko dopadlo. Automaticky tú vec odstrčil, pričom musel vynaložiť poriadne úsilie, aby obrovský predmet zhodil na zem. Keď sa však zo zeme ozvalo tiché "au", došlo mu, že to niečo nebolo niečo, ale niekto. Vykukol spod prikrývky k Zaynovi, ktorý zvláštne pokrútený ležal na zemi, oči zatvorené a na tvári bolestný výraz. Čosi Harrymu nahováralo, že sa tak netvári len preto, že spadol z postele. Možno to bolo tým belostným odtieňom v jeho tvári, alebo alkoholovým zápachom, ktorý z neho razil, zmiešaný s cigaretami a potom.

"Zayn," oslovil ho potichu.

"Hm."

"Zayn," ozval sa hlasnejšie, načo jeho ruka vystrelila k Harrymu a naslepo mu strelil zaucho.

"Neziap tak."

"Neziapem," zareagoval Harry automaticky.

"Ešte raz, Henry, a prisahám..."

"Som Harry," zamrmlal, no nie dostatočne hlasno na to, aby ho Zayn, ktorý práve opisoval, ako veľmi sa ho chystá udrieť, počul.

"Tak poď, vstávaj." Harry zliezol z postele a omotal jedno rameno okolo Zayna, aby mu pomohol vstať na nohy. Po chvíli si uvedomil, že to vôbec nebude jednoduché, keďže jeho spolubývajúci nemal ani najmenšiu snahu postaviť sa, zrejme sa mu zem zdala celkom pohodlná. Nakoniec sa Harrymu podarilo odvliecť Zayna ten kúsok, čo delil ich postele a ubezpečil sa, že dopadol na matrac bez toho, aby sa o niečo udrel. Na chvíľu premýšľal, či ho nezbaví toho zasmradeného šatstva, no nakoniec ho nechal tak, len ho zakryl perinou a pootvoril okno predtým, ako sám vliezol do postele. Veľa toho ale nenaspal, keďže Zayn hlasno chrápal a on mal skoro ráno dve prednášky, tak napokon vstal a začal sa pomaly chystať.

Do školy prišiel s predstihom, ale aspoň mal čas prejsť si pred hodinou sylaby a pripraviť sa na to, čo ho čaká.

Keď na lavičke sedel už takmer dvadsať minút a ešte mu stále ostávalo trochu času do prednášky, zamieril na toalety. Boli na vedľajšej chodbe hneď za rohom a akonáhle sa spoza neho vynoril a načiahol sa za kľučkou, ozval sa známy hlas: "Ideš zle, dievčenské sú vedľa."

Dvihol zrak a zbadal tam stáť Bree, len pár metrov pred ním, na tvári široký úškrn, dlhé červené vlasy prehodené cez jedno plece a vo veľkých zelených očiach rovnaká hravá iskra, ako naposledy.

"Nesleduješ náhodou ty mňa?" vrátil jej to pobavene a otočil sa k nej.

"Nie," oponovala okamžite, "ty sleduješ mňa, zabudol si? Ty máš úchylku na sledovanie ľudí."

"Aha, jasné. Naozaj som takmer zabudol." Bree sa po tej poznámke usmiala ešte širšie, no skôr, ako ho mohla opäť počastovať niektorou zo svojich narážok, ozval sa on.

"Takže máš nejakú hodinu?"

"Hej, ale nechystala som sa na ňu. Spolubývajúca ma však zobudila nadránom, lebo cítila potrebu telefonovať svojmu teraz už asi ex-priateľovi a neobťažovala sa byť potichu." Bree sa striasla, akoby opisovala niečo zvlášť nechutné.

"Viem si predstaviť," prikývol Harry a chystal sa opísať jej svoj ranný zážitok so Zaynom, no Bree padol pohľad na hodinky na jeho ruke a vyskočila.

"Meškám! Je mi to ľúto, musíš si nájsť niekoho iného, koho budeš sledovať v kúpeľni." Zasmiala sa a rozbehla sa preč, pričom Harry sledoval, ako za ňou vejú jej ryšavé vlasy.

S úsmevom pokrútil hlavou nad tým sarkastickým dievčaťom a konečne otvoril dvere na toalety, na ktoré mal pôvodne zamierené.

So spomienkou na raňajšiu slovnú prestrelku sa mu na prednáške sedelo ľahšie, aj keď mal problém sústrediť sa, keďže profesorka sa rozhodla rozprávať nielen monotónne, ale aj potichu a jej hlas ho akurát tak uspával. Celkom ho prebralo, keď mu z ničoho nič hlava skĺzla z ruky, o ktorú si ju podopieral a hlasno tresla o lavicu.

"Nespím!" zakričal automaticky, oči rozšírené a žmurkajúc pred seba sa snažil spomenúť si, kde sa nachádza.

"To ma teší, že nespíte, ste totiž na prednáške, kde by ste mali dávať pozor." Profesorka naňho pozrela ponad rám okuliarov a na malý moment jej hlas znel celkom jasne. Harry sa len čudoval, prečo takým tónom aj neprednáša. Keďže netúžil po tom, aby ho opäť niekto vyhodil, len sa široko na profesorku usmial, pričom odhalil svoje jamky v lícach a možno práve tie ju obmäkčili, lebo len mávla rukou a otočila sa späť k svojej prezentácii, aby mohla pokračovať.

Nová správa od: Zayn Malik

Brácho nevieš kde je moja škola?

Nová správa od: Henry

Dúfam, že žartuješ.

Nová správa od: Zayn Malik

Chcel som ísť na hodinu ale uvedomil som si, že neviem, kde škola je. Nič z toho. Oh, koľká škoda, budem si musieť nájsť alternatívne riešenie, ako zabiť čas.

Nová správa od: Henry

Myslím, že s tým nebudeš mať problém. Ale ak máš hodiny v tej istej budove ako ja, potom je to asi desať minút pešo popri parku.

Nová správa od: Zayn Malik

To mi vyjde akurát na dve cigy. Diky, Henry.

Nová správa od: Henry

...som Harry.

Ako sa nezblázniť [SK]Where stories live. Discover now