14. kapitola

1K 99 5
                                    

Harrymu sa podarilo dopraviť všetko jeho oblečenie na izbu, teda minimálne pred jej dvere a aspoň dúfal, že po ceste nič nestratil, aj keď bolo pravdepodobné, že pri jeho triedení mu bude chýbať jedna ponožka alebo také niečo. Niekoľkokrát zabúchal na dvere dúfajúc, že mu Zayn príde otvoriť a on nebude musieť premýšľať, ako s plnou náručou vyloví z vrecka kľúč, no keď po niekoľkých minútach stále neprišla žiadna reakcia, vedel, že mu nič iné nezostáva. Len čo sa mu podarilo odomknúť, opäť pozbierať svoje veci a vojsť dnu, vedel prečo jeho spolubývajúci neprišiel k dverám. Sedel totiž na zemi obklopený niekoľkými dievčatami, pričom Harrymu neušlo, že niektoré z nich boli len v spodnej bielizni a aj Zaynovi chýbalo tričko.

"Čo sa..." začal, no hneď si uvedomil, že mu nikto nevenuje pozornosť, keďže zborovo povzbudzovali akúsi Hayley a tak Harry vošiel do izby ďalej, dvere za sebou zatvoril nohou a až keď sa postavil k tej bande polonahých tínedžerov, otvoril ústa znova, že tentoraz sa Zayna naozaj opýta, čo sa to tam deje. Nevydal však zo seba ani hláska, pretože jedna z dievčat, pravdepodobne Hayley, si s naoko zahanbeným úsmevom rozopla podprsenku a pomalými pohybmi ju cez ruky stiahla dole. Nato sa dievčatá dali do smiechu, potlesku a burácania, Zayn si spokojne potiahol zo svojej cigarety, nespúšťajúc oči z Hayley, alebo presnejšie povedané z jej hrudníku a Harry mal podobný problém.

Až po takmer minúte Zayn cez oblak dymu z cigariet rozoznal postavu stojacu nad nimi a hneď si domyslel, že patrí jeho spolubývajúcemu.

"Čau Henry!" oslovil ho nadšene a dvihol ruku na pozdrav, pričom si Harry všimol, že v ruke drží karty a pochopil, čo sa tam deje aj bez toho, aby mu to Zayn v nasledujúcej vete vysvetlil.

"Hráme poker. Vyzliekací, lebo obyčajný je nuda. Sadni si sem a pridaj sa k nám." Zayn sa trochu posunul a potľapkal na prázdne miesto vedľa seba.

Harry pohľadom zablúdil späť k Hayley, ktorá si to samozrejme všimla, no miesto toho, aby sa zakryla, len sa naňho sebavedomo usmiala.

"Henry?" ozval sa Zaynov hlas kdesi zdiaľky, no ten nebol natoľko mimo, aby zo seba nedostal automatické: "Harry."

Z tranzu ho vytrhlo až zapípanie svojho mobilu - rýchlo potriasol hlavou, zložil si veci na posteľ a vybral si telefón z vrecka. Na jeho prekvapenie, písala mu Bree a už len keď videl jej meno na displeji, zaplavil ho pocit viny, aj keď sám nevedel prečo. Spomínala akúsi mikinu alebo čosi, a či mu ju má doniesť - správu preletel len tak zbežne. Hlavu otočil späť k Hayley, ktorá teraz nadšene nadskakovala na mieste, pretože jej Zayn podával svoju cigaretu a hneď mu bolo jasné, že nejaká mikina ho teraz vonkoncom nezaujíma. Narýchlo vyťukal odpoveď, nech si ju nechá a hneď nato už sedel vedľa Zayna - hoci si nebol istý, či sa mu páčilo, že sa u nich na izbe odohrával ďalší večierok, tentoraz tam síce bolo menej ľudí, no alkohol sa zdal byť v rovnakom množstve, súdiac podľa fliaš rozložených po zemi. Len čo si však pozorne prezrel dievčiny jednu za druhou, takmer každá z nich už len v spodnom prádle, okamžite zahnal akékoľvek myšlienky na to, že by zábavu zatrhol.

"Tak rozdávaj!" zavelil a sledoval, ako Zayn všetkým dáva najprv jednu, potom dve karty a keď už čakal, že balíček položí naspäť na zem, dostal ešte ďalšie tri. Nechápavo na spolubývajúceho pozrel, poker sa predsa nehral s piatimi kartami v ruke.

"Ideš," povedalo jedno z dievčat a podalo susedke dve kocky. Počkať, kocky? Odkedy sú v pokri kocky?

"Zayn," šepol spolubývajúcemu Harry a sledoval, ako jedno z dievčat hodilo najprv jednou kockou a potom aj druhou. "Nemyslím si, že..."

"Pššššt." Zayn zrejme vedel, čo chce povedať a rýchlo si priložil prst na pery. "Ja viem, trochu som upravil pravidlá, aby bola väčšia zábava. Neboj sa, čoskoro sa do toho dostaneš."

Harry pochopil, že protestovať jednoducho nemá zmysel a tak nechal dievčatá, aby hádzali kockami, nahlas sa dohadovali, ktoré z čísel padlo a následne Zayn oznámil, že "šestka znamená kus oblečenia dole, Rose."

Presne ako vravel, Harry sa do toho veľmi rýchlo dostal, pretože sa zdalo, že Zaynov poker mal jediné pravidlo. Nech padlo čokoľvek, nech dievčatá zahrali hocijakú kartu, výsledok bol vždy rovnaký - dievčatá sa vyzliekali, zatiaľ čo Zayn s Harrym ostali oblečení. Teda, Zayn nemal tričko, ale to bolo pravdepodobne len preto, aby nevzbudil podozrenie.

"O-ou," dostal zo seba Harry pripito po dobrej pol hodine, čo so Zaynom spoločne pili z jednej fľaše a fajčili jednu od druhej. "Lena, červená sedmička, to nevyzerá dobre."

Lena bola jediná, na ktorej okrem spodnej bielizne ostalo aj tričko. "Prečo? Čo sa deje pri červenej sedmičke?"

"Dva kusy oblečenia idú dole," dodal, možno trochu viac nedočkavo, ako plánoval.

Lena pochybovačne povytiahla obočie, no Zayn okamžite súhlasne prikývol, aby potvrdil kamarátove slová a ostatné dievčatá ju s výskaním a tlieskaním povzbudzovali, tak si pomaly rozopla blúzku a striasla ju z pliec, o niekoľko sekúnd nasledovalo aj to, čo mala pod ňou.

Samozrejme, Harry si ani tentoraz nemohol pomôcť a jednoducho musel zízať na odhalenú Lenu, a keďže teraz mal v krvi o 100% viac alkoholu než predtým, ani sa nesnažil byť nenápadný. Vtom mu však do zorného poľa vošla ruka dievčiny sediacej hneď vedľa neho a z vystretého ukazováka jej visela čerstvo rozopnutá podprsenka. Harry pohľadom prešiel k jej majiteľke Jade, ktorá sa naňho zmyselne usmievala.

"Hej, to je proti pravidlám, Jade!" zvolal Zayn pohoršene s fľašou na polceste k ústam. "Nemôžeš sa vyzliekať len tak, musíš počkať, kým je na tebe rad! Ani som to nevidel, kurva," dodal sklamane už tichším hlasom.

"Ja som sa dohrala. Toto bolo čisto pre Henryho," oznámila Jade, nespúšťajúc z menovaného zrak.

To Zayna na malý moment umlčalo, ale hneď nato sa mu na tvári zjavil výraz pochopenia a pripitými pohybmi už hnal Harryho s Jade preč z kruhu. Harry chcel namietať, že on sa chce hrať aj naďalej, no keď ho Jade pevne schmatla za ruku a ťahala preč, pochopil aj on a zaraz ho prešla chuť protestovať. Keď za nimi zavrela dvere toalety, klesla pred ním na kolená a rýchlym pohybom mu stiahla nohavice, celkom zabudol, že nie tak dávno sledoval Lásku nebeskú s tichým vrčaním práčky v pozadí.

Ako sa nezblázniť [SK]Where stories live. Discover now