19. BÖLÜM " ALMİRA VE HARUN SÖZLENDİ "

152 116 140
                                    

Dr. Sabri Bey , Eliza ile uzunca bir müddet içeride kaldı çok ilgilendiği belliydi.... ilgiliydi.Canim şapşik arkadaşım doktorunu çok hoş bulmuştu. Bu sebeple meraklandım ve sabırsızlandım. Sekreter, hastalarıyla seanslarını hiç bu kadar uzatmadığını, belirli bir süresi olduğunu söyleyince .... dayanamadım kapıya vurdum.
" Gir" diye bir ses duyunca içeri daldım. "Buyurun" dedi Sabri Bey .

"Doktor bey çok merak ettim de arkadaşımı, gecikince bir de ...."
şapşal şapşal bakıyordum öylece ikisinin yüz ifadesine .
"Merak edilecek bir durum yok . Bitince çıkacaktı zaten. Lütfen bir daha seansımı bozmayın ! Sekreter Hülya hanım sizi uyarmadı mı ? Şimdi çıkın hanımefendi... dışarıda salonda bekleyin !"dedi.

" Peki, tekrar özür dilerim" dedim ama çok utanmıştım bu hareketimden.
Dışarı çıktım ve sekreter de belli ki merak etmişti ,beni piyon olarak kullandı.
Halbuki bu onun işiydi .

Eliza çıktığında yüzü gülümsüyordu, yanında Sabri Bey vardı ...teşekkür ettik ve bir sonraki terapi tarihini aldıktan sonra doktor bizi kapıya kadar uğurladı.

"Eliza'cım iyi görünüyorsun .Ne konuştunuz, neler anlattın ya? Anlatsana deliye döneceğim!"

" Tamam tamam Almiş,haklısın. Sabri Bey çok iyi bir yaklaşımla bana terapi uyguladı; Sanki iki arkadaş oturmuş dertleşiyor gibiydik .Şimdilik çok iyi gidiyor .Onunla tekrar konuşmak için sabırsızlanıyorum .Ben bu doktordan etkilendim galiba. Hem biliyor musun? Yaşı da 29 henüz branşında bir yılını tamamlamamış ".

"Anladım.... Korkarım ki doktor da senden etkilenmişe benziyor arkadaşım!"
Bir nebze de olsa içimi ısıttı yani Eliza aşktan besleniyordu .Bu da onun iyileşmesine katkı sağlayacaktır!
Belki de Sabri bey Onun açlığını görmüş ona göre terapi uyguluyor ve yaklaşımda bulunuyordu. Bu uygulamanın doğruluğunu ve sonuçlarını zaman gösterecekti.
Önemli olan bu tedavinin olumlu bir sonuç vermesi . Eliza' nın kafasından Çağatay'ın bıraktığı izlerin silinmesi ve derin yaranın kapanması amaçlanıyordu.

Öğlen olmuştu ; Çarşıda biraz dolaştık. Kafası dağılsın diye alışveriş yapmak en iyi yöntemdi. İnanılmaz bir çılgınlık evresinde bir alışverişti. Eliza ilk defa bu kadar gerekli -gereksiz kıyafet aldığını gördüm. Diyebilirim ki her beğendiğini aldı. Ben de takı manyağıyım. Bujiteriye geçtik ve takılar aldım; Özellikle küpe ve kolyelere çok merakım vardı.... derken çok yorulduk ve acıktık. Bir Cafe'ye geçtik ,yedik -içtik ,sohbet ettik. Çok keyif aldığım bir gündü .

Oradan eve dönmeliydik! 'Bayağı bir merak etmişlerdir 'düşüncesiyle acele ettik.

İlk görüşmenin ilk seansının nasıl geçtiğini falan ....bütün bunları şimdi anlatmak da vardı !
Daha Semra teyze, görüşmenin detaylarını ve diyaloğu öğrenmeden Eliza' nın yakasını bırakmazdı .
Allah'tan ben içerde değildim,paçayı kurtarmıştım!

Eve geçtik, Harun beni bekliyormuş?! Unutmuşum ,çocuğa söz vermiştim . 'Beni evden alırsın oradan gideriz' demiştim. Annem onunla vakit geçirmiş bütün seceresini çıkartmıştı !
Tabii dışarı gidemedik, evde oturduk. Bana müjde verdi : Ailesi gelip ailemle tanışmak ve söz yüzüğünü takmak için bir gün vermemizi istedi. Annem ve babam' buyursunlar 'dediler .

Bir hafta sonrasına kararlaştırdılar .Aileler tanışacak ve sözleneceğim.

Heyecanlıyım şimdiden !...

Eliza,eve geçmişti ama durur mu..?
Telefonla aradı ,oradan devam ettik konuşmaya .

"Almiş! Var ya ? Elbise harika oturdu üzerime .Özellikle de dizüstü olan açık mavi, yarım kol elbise. İşte onu annem çok beğendi ..Babam da ' Kızım, iyi yaptın ! Daha alacakların varsa, yarın git tamamla. Çünkü çiftlikevine gitmeyi ve yaz boyunca orda kalmayı düşünüyorum" dedi. Hatta ayakkabı, çanta ve pantolon için de yarın annemle çıkacağız .
Sana kötü bir haberim var; Almiş ,babam karar almış; Çiftlikevine taşınacağız. Yazı orda geçireceğiz dediğine göre. Babam ve annem orada daha rahatlarmış .Köy havası temiz ve sağlıklı organik yiyecekler var diyorlar. Ben haftada bir gelip seansa katılacağım."

E L İ Z A                                     Gözyaşımda Saklı SevdamWhere stories live. Discover now