25. BÖLÜM " ÇARKIFELEK "

137 83 243
                                    

Arif Bey her nedense çok sıkılmış görünüyordu.Aşırı terliyordu kızının yüzük takma gecesinde . Mutluluktan mı desem mümkün değil!   Yüzü gülmüyordu bir türlü .
Semra Hanım, kızını zengin ve  yakışıklı bir doktora vermenin hazzını yaşıyordu. Eliza' nın suratı bir mutlu bir mutsuzdu.  Bunların sebebini mutlaka öğrenecektim ilerleyen günlerde.

Aradan bir- iki hafta geçmişti ve bizim 'Üniversiteye  Giriş  Sınavı ' vardı. Ben zaten girmeyecektin ,direk geçiş hakkımı kullanıp  bankada çalışmaya başlayacaktım. İki yıllık  Bankacılık  Yüksekokulu'na gitmeye gerek duymadım. Adana'da  'Bankacılık ve  Sigortacılık Fakültesi' henüz yoktu.  Bundan dolayı özel bankada çalışırsam ona zaten gerek kalmayacaktı.
Bu zaman zarfında kıymetli eniştemiz Sabri Bey beni Finansbank'a yönlendirmişti.  Gidip görüşmüştüm hala yanıt bekliyorum ....Onlar da haklı diplomayı istiyorlardı .Nitekim okul hala kapanmamıştı. Sanırım olacak gibi!...  Çünkü banka müdürü ,eniştemiz Sabri' nin arkadaşıydı .
Hafta sonu gelip çattı .Eliza sınava gitti. Arif amca onu götüremedi çünkü Çiftlik evinde kalıyordu.
Eliza , Sabri beyle gitmişti.  Sınav dönüşü hemen dönmedi tabii .
Bütün gün evdeydim ve akşama kadar onu pencere kenarında sabırsızca beklemekle geçti. 
Bu arada annem hazırlık yapıyordu akşama Harun' ları yemeğe davet etmiştik. Benim  de gözüm dışarıda.... Eliza'nın dönüşünü bekliyordum.  Sınavı nasıl geçti diye merak etmiştim.
Okul yılları boyunca hep başarılı olmuştu. Ama özel olarak ders çalışıp dershaneye gitmemişti .ÖSS yani üniversite seçme sınavı bu kadar basit miydi ? Sadece derste gördüklerimiz yeterli miydi? Çünkü iki yıl boyunca haftada  sadece 2 gün okula gidiyorduk.  Ne kadar yeterli gelecekti ki bir sınav için!?  Müfredat buna yeterli miydi ?
Ayrıca başka bir alan seçme durumumuzda puanlarımız bir kat daha aşağıdan hesaplanacaktı .
Neyse hava karardı en nihayetinde Sabri Bey son model Mercedes' i evin kapısına yanaştırdı. Sanırım küçük bir veda busesinden sonra Eliza,arabadan indi ve el salladı dönüş yapmakta olan müstakbel damada.
 Sabri bey, ayıp etmişti. Çünkü sen o evin  kızını sabah alıp akşam bırakıyorsun ,insan eve çıkar selam verir ....hal hatır sorar! Neden bu kaybolmuşluk ?Nerede o saygı ? Gram yoktu Sabri Bey' de .
Dünyayı kurtarmış gibi bakıyordu herkese tepeden.

  Dışarı çıkıp arkadaşıma seslendim.  Dönüp baktı ve gülümsedi .

"Eliza canım çok merak ettim, gün boyunca dönüşünü bekledim. Nasıl geçti sınav ,zor muydu ?"

"Evet canım  sınav zordu!  Tabii  bize göre ama ben alan dışına gireceğim için ikinci basamağa da girmem gerek ! Hukuk istiyorum ".

" Ciddi misin sen bunu ilk defa senden duyuyorum?   Allah hayırlı eylesin inşallah!  Bu sınavı geçince ikinci basamak  sınavına girmeye  şansın olur bari " dedim.

Sadece gülümsemekle yetindi ,sanki bana mı şans diliyorsun! Buna gerek var mı ki ? dercesine.

Üzüm üzüme baka baka kararır atasözünden  yola çıkarak;
Eliza, Sabri  Bey'le gezip  tozunca onun gibi bir kişiliğe bürünmüş .Herkese zirveden bakıyor !  Yazık ne hale gelmiş Eliza' cım.
Sana acımak istemiyorum kendi eliyle düşene el uzatmamak  gerek.
"Hakkında hayırlısı  olsun canım" "Teşekkür ederim  Almira"  dedi nazikçe. " Gel bize geçelim,biraz laflarız.  Ne zamandır konuşup dertleşmiyoruz " sitemli konuştum.

"Öyle mi diyorsun? Haklısın ama bir yukarı çıkayım annem merak etmiştir, ama birazdan gelirim canım " dedi. Şaşırdım ve "Tamam" diyerek arkamı dönüp eve geçtim.
Evdeki hazırlık son aşamasına gelmişti zaten az sonra Harun'lar gelecekti .

Ya ben tamamen unutmuşum!!!
Eliza' yı  davet ettim ama bu arada ona  misafirlerimizin geleceğini söylemeyi unuttum. Gelince umarım kırılmaz bana.

E L İ Z A                                     Gözyaşımda Saklı SevdamWhere stories live. Discover now