Poglavlje 20

4.8K 210 0
                                    

Lucia P.O.V.

Sledećeg dana sam se probudila u čudnoj sobi. Zarežala sam i otvorila oči. Protrljala sam ih i prozevnula. Sunce je već izašlo i pogledala sam oko sobe. Ima još dva kreveta i malo je neuredno.

Oh ne. Vratila su mi se sećanja od juče i uzdahnula sam ali i ustala. Našli su me. Trebala bih da budem uplašena ili nešto ali juče kada je Darmetir stao ispred mene osetila sam se sigurnom. Znala sam da će mi pomoći. Ali verovatno će me ubiti kada se probudi. Polako sam otvorila vrata i izašla napolje. Moram do moje sobe da uzmem novac. Držim ih ispod jastuka. Znam, znam, ali nisam mogla da nadjem bolje mesto. Došla sam do lifta i zakoračila unutra. Kada je stao na moj sprat uzdahnula sam.

Prošla sam rukom kroz kosu i otvorila vrata. Otključano je, dobro je. Ne znam ni gde su mi ključevi. Kada sam pošla ka krevetu videla sam da je zauzet. Oh sranje. Prišla sam na prstima i ugledala Darmetirovo poznato lice na jastuku. Sranje sranje.

Moje ruke su dohvatila jastuk. Polako sam ih stavila ispod jastuka, pokušavajući da osetim kovertu sa novcem. Zarežao je i okrenuo se na drugu stranu tako da sad mogu da mu vidim ledja. Izdahnula sam tiho. Ne bih znala šta da uradim da se probudi. I još bitnije ne bih znala šta će on uraditi da se probudi i ugleda me. Mogu samo da zamislim ali ne želim.

Napokon sam uhvatila koveru ispod jastuka kada sam odjednom osetila stisak na mojoj ruci. Nisam shvatila da se okrenuo i da me gleda.

Povukao me je ka njemu, tako da sam pala ma njega. Seo je, zbog čega sam i ja sela. Jedan pogled na njegovo lice i znam da ne vi trebala da se svadjam sada. Izgleda i više nego iznervirano. Čak nisam ni pogledala u njegove izložene grudi. Morala sam da pogledam u stranu zbog njegovog pogleda. Ali njegov izraz lica se promenio u sekundi. Izgleda kao da je smekšao. Možda je samo gluma ali ako jeste, starno je dobar.

Ruka koja je držala moju sada je prešla na mom kuku. Njegova druga ruka je držala pokrivač da ne bih mogla da vidim ispod njegovog stomaka. Progutala sam jer nije progovorio već neko vreme koje se činilo kao večnost.

"Kako si?" Pitao je i iznenadio samog sebe. Ostala sam bez vazduha. Šta? Očekivala sam da viče ili da me udari ili nešto.
"D-dobro sam." Mucala sam. Klimnuo je glavom i nastavio da bulji u mene. Ne znam šta da kažem ili uradim. Nikad ga nisam videla sa takvim izrazom lica. Kao da je uplašen da ću pobeći ponovo. Odjednom su se vrata otvorila.

"Niki! Ona je- oh!" Čula sam kako Plavušan viče. Okrenula sam glavu prema njemu. Smešio nam se dok sam silazila sa Darmetira, ignorišući njegov napet pogled.
"Uh, šta imamo ovde?" Sean je pitao, pojavljajući se iza Plavušana. Ne mogu da verujem da sam ponovo s ovim momcima. Zarežala sam i otišla u kupatilo, svesna pogleda na meni.

Zaključala sam vrata i brzo se istuširala.

Nikolaos P.O.V.

Zarežao sam kada je ušla u kupatilo. Šta se dođavola desilo? Zašto se nisam drao ili nešto? Kako si? KAKO SI?!! Zašto je nisam pitao i šta je doručkovala, idiot. Pogledao sam u momke koji su se smeškali.

"Šta?" Brecnuo sam se.
"Šta se desilo tamo?" Sean je pitao i seo na mali kauč.
"Ništa se nije desilo." Odgovorio sam
I zašto me ovo nervira toliko? Bože, kako sam sjeban.
"Nije izgledalo kao ništa." Leonard mi se smešio.

"Samo jebeno prestani. Prerano je." Zarežao sam i ustao da se obučem.
"Isuse! Sledećeg puta nam kaži kada si go." Leonard je rekao i pogledao u stranu.
"Zašto? Uplašen si da te ne ugrze?" Nasmejao sam se dok sam prevlačio majcu preko glave.

Neko je je pročistio grlo iza mene i tiho sam zarežao. Sranje, da li je čula to? Okrenuo sam se i ugledao je kako stoji u peškiru. Došla je do ormana i izvadila odeće, izbegavajući da me pogleda. Stisnuo sam vilicu i okrenuo se ka Seanu.

"Ima li vesti od policije?" Pitao sam ga i protresao je glavom. Prozevnuo sam se i istegao. Čuo sam kako se vrata kupatila ponovo zatvaraju.

"Šta si uradio čoveku?" Čuo sam kako nežan glas pitao. Okrenuo sam se i seo na krevet.
"Pozvali smo policiju." Slegnuo sam ramenima.
"A-ali. Da li znate ko je on?" Pitala je u neverici. Namrštio sam se i protresao glavom.
"Rekao mi je. On...on je..uhm." mucala je.
"Ispljuj." Leonard se izdrao i pogledao sam ga

Uzdahnula je pre nego što je odgovorila. "Rekao mi je da je on taj koji mi je ubio roditelje." Pogledala me je čekajući moju reakciju. Ustao sam i približio joj se. Ona se udaljila i progutala.
"Ponovi?" Rekao sam smireno.

"On mi je r-rekao da mi je ujak i da je samo hteo da zna neku šifru za sef." Rekla je. Nema šanse! Jebeno me je prevario!
"Nisi li to mogla da kažeš juče?!" Izdrao sam se i ona se cimnula. Odmah sam zažalio. Protresao sam glavom i okrenuo se.

"Sean, sa mnom. Leonard ostani s njom." Zapovedao sam i klimnuli su glavom. Tako sam ljut sada. Mogu da ubijem nekoga. Zakoračili smo u lift kad mi je telefon zazvonio.

"Halo?" Javio sam se.
"Gospodine, imamo informaciju o čoveku koji je pokušao da Vas opljačka." Osoba je rekla.
"Dolazim." Prekinuo sam.

"Gde?" Sean je pitao kada smo ušli u auto.
"U policijsku stanicu." Zapovedao sam i upalio je mašinu.

A Cookie for the Big BoyWhere stories live. Discover now