0.1 Girl Code

17 1 0
                                    

Girl Code

Part 1

Vrijdag 14 juni

P.O.V Amber

'OKÉ, OKÉ!' Schreeuw ik lachend uit als ik naar mijn vriendinnen kijk die een dopje van hun shot op hun neus hebben. Ze dwingen mij om mee te drinken, ik ben niet echt een drinker. Wij allemaal niet, maar op sommige momenten laten we ons ook gaan. We zijn tieners toch?

'Atten Amber' Roept Hailey. De jongste onder ons. Ze is slechts 17 jaar en om haar mee te krijgen in een club is een heel gedoe. Gelukkig kent Liv een goed ID Faker. Oh ja, we hebben besloten vandaag weer uit te gaan. Dit zijn een van onze rituelen op een vrijdag avond.

Ik sla mijn shotje in een keer achterover en knijp mijn ogen dicht. Ik voel de alcohol door mijn keel branden. Hailey en Faye begin te juichen en ik moet lachen van mijn gekke vriendinnen.

'Oké, ik ga Amber als eerste optutten voor straks. Niet te veel drinken!' Zegt Liv. Ik sta op van mijn plek en loop Liv achterna naar gaar kamer.

'Heb je al ideeën hoe je ons gaat mooi maken?' Vraag ik haar als ik op haar bureau stoel ga zitten. Ze knikt.

'Ik ken jullie al te lang om dit niet te weten' grinnikt ze en kijkt tussen haar kleding en schoenen. 'Got it' ze pakt een kort geruite rok, een zwarte croptop en een lang zwart vest uit haar kast en legt het op haar bureau.

'Een croptop?' Vraag ik een beetje onzeker.

'Oh Amber.. Jij rockt die croptop beter dan mij dus trek hem aan' ze slaat kort haar armen om me heen en drukt dan de kleren in mijn handen. 'Mocht het niet lekker zitten voor jou gevoel, dan zoek ik nog wat anders. Maar probeer het eerst oké?' Ik knik en sta op. Ze heeft gelijk. Als ik me er echt niet fijn in zou voelen hoef ik er ook niet in te lopen. Ik trek de outfit die ik nu draag uit.

'Wacht. Een stipjes onderbroek? Amber!' Liv lacht. Ze loopt weer naar haar kast en geeft me een zwarte string met kant. Ik draai me om en doe mijn onderbroek uit en doe de string aan. Ik heb persoonlijk een hekel aan strings maar ik draag ze ook alleen als Liv ziet dat ik weer een van mijn stipjes aan heb. Ik maak de bandjes los van mijn beha en trek de zwarte croptop aan. De croptop is off-shoulder. Zodra ik het vest en de rok aan heb draai ik me terug naar Liv.

'Jaaaaa, kijk nou!' Zegt ze enthousiast. Ik kijk naar mezelf in de spiegel en kijk wel tevreden. Zo erg ziet het er niet uit.

'Mijn all stars staan er leuk onder toch?' Ik hou mijn zwarte all stars voor mijn benen. Liv knikt.

'Nu je haar een beetje en je make-up en je bent klaar voor vanavond' ik ga zitten op Liv's bureau stoel en laat haar, haar ding doen. Als ze na een tijdje klaar is met alles kijk ik in de spiegel. Ze heeft mijn haar alleen een beetje in model gebracht en wat bruine oogschaduw op gedaan. Tevreden kijk ik naar Liv.

'Als we jou niet hadden, leken we allemaal op clowns' lach ik naar haar. Liv grinnikt.

'Dat doen jullie ook met mij' lachend lopen we terug naar de rest.

'Wow, Am.' Zegt Mae. 'Ik wil nu!' Meteen staat ze op en loopt naar Liv. Ze verdwijnen naar haar kamer en ik ga bij de andere zitten.

'We waren trouwens Hailey haar verjaardag aan het plannen' zegt Faye. Een hele poos hebben we over Hailey's verjaardag gepraat. Als Mae weer terug komt staat Hailey op. Ik kijk naar Mae. Ze draagt een zwarte broek, croptop en old skool vans. Daarop draagt ze een oversized denim jasje. Haar make-up is basic.

'Hey girls!' Zegt ze en komt naast me zitten.

Als na een tijdje iedereen is geweest en liv zichzelf ook heeft gedaan, lopen we met z'n vijven door naar de club. Hailey draagt een zwart bloemetjes bloesje met een licht blauwe jeans en zwarte puma's. Faye draagt een witte two piece outfit met zwarte bolletjes en zwarte laarsjes. Liv draagt een wit hemdje, licht blauwe jeans en witte adidas super stars. Alle drie dragen ze hun haren los en stijl. Zodra we de ingang in lopen van de club, lopen Faye en Mae meteen door naar de bar om onze favoriete drankjes te halen; Tequila's. Ik zie vanuit mijn ooghoek een groepje jongens binnen lopen.

Girl CodeWhere stories live. Discover now