0.8 Girl Code

3 0 0
                                    

Girl Code

Part 8

Maandag 17 juni

P.O.V Amber

Langzaam wordt ik wakker. Ik zie dat ik op Dylan zijn rug in slaap ben gevallen. Ik ga van zijn rug af en haal zijn haar dat voor zijn ogen zat weg. Hij ziet er heel lief uit als hij slaapt. Ik kriebel met mijn nagels over zijn rug. Hij mompelt wat en zijn hoofd beweegt een beetje. Langzaamaan draait hij zich om en kijkt hij me aan, met slaperige oogjes.

'Hey' glimlacht hij. 'dit is pas goed wakker worden' Ik bloos. Hij is een van de liefste jongens die ik ken. Hij gaat recht op zitten.

'Ik ben op je rug in slaap gevallen' Zeg ik.

'Sliep ik lekker?' Hij grinnikt. Ik sla plagend tegen zijn arm. Hij staat op en trekt zijn shirt uit. 'wil je vannacht blijven slapen?'

'Ik heb alleen niks bij' Zeg ik.

'Ik neem aan dat dat een ja is en je hoopt dat je wat krijgt van mij. Ik heb nog wel ergens een reserve tandenborstel' Zegt hij.

'Ik app mijn moeder even' Ik pak mijn telefoon en stuur haar een bericht terwijl Dylan zoekt voor een tandenborstel.

Ik: Hey mam, ik slaap bij Dylan. Zie je morgen x

Mama: Hey schat, is goed.

Ik leg mijn telefoon op het nachtkastje naast Dylan zijn bed. Ik kijk eens rond. Hij heeft een twee persoons bed, dat overigens heerlijk ligt. Daarnaast staat een zwart nachtkastje met 3 laatjes erin en op het nachtkastje staat een lampje en onze telefoons. Hij heeft aan de andere kant van de kamer een kledingkast staan dat ook zwart is en groot. Waarschijnlijk heeft hij duizenden kleren, vergeleken met mij. Ik denk dat mijn kast 2 keer zo klein is. Aan die kast zitten spiegels even lang als de deuren. Naast de kledingkast staat een boekenkast. Er staan een paar boeken in met datums van zeker 10 jaar geleden, fotolijstjes en een paar stoffige laatjes die je eruit kan halen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar foto albums van hem, maar dat vind ik een beetje onbeschoft.

'ik heb een tandborstel gevonden, en mijn moeder gezegd dat je blijft slapen. We hebben na het eten het huis voor ons allen. Sem heeft voetbal training en mijn ouders gaan een avond doorbrengen bij vrienden.' Hij ploft naast me op bed en legt zijn hand op mijn been. Ik kijk hem aan.

'Wat gaan we doen als we alleen zijn?' vraag ik.

'zegt het maar, jij mag kiezen. Trouwens wat zou je willen eten?' 'Uhm, we zouden netflix kunnen kijken, en ik eet eigenlijk alles behalve vis'

'Pizza?' Ik knik. Ik ben altijd in voor pizza. 'goed dan geef ik dat door.' Ik glimlach naar hem. Hij staat op en verdwijnt weer uit zijn kamer. Mijn blik glijd weer naar die albums. Waarom ben ik zo nieuwsgierig als het om zijn jeugd gaat? Ik wil weten hoe hij er vroeger uitzag en of er van die geinige foto's in zaten als mijn moeder van mij maakte. Ik heb zelfs een foto waar mijn hele gezicht onder zat met slagroom of waar ik heel vies keek. Dylan komt weer terug zijn kamer in en dit keer springt hij achter me op bed en trekt hij me tegen zich aan.

'Mama gaat pizza halen, ik heb gezegd dat je alles lekker vind behalve vis dan' Zegt hij.

'Goed gedaan' Zeg ik en draai mijn hoofd naar hem. Ik merk dat hij naar mijn lippen kijkt. Zal dit het moment worden van onze eerste zoen? Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hier vaker over droomde of over nadacht. Zijn lippen lijken zacht. Ik denk niet eens meer na en druk mijn lippen op de zijne. Ik voel zijn stoppeltjes prikken op mijn bovenlip, maar het laat me niet stoppen om zijn zachte lippen aan te raken. Dylan legt een hand op mijn onderrug en de andere op mijn hoofd. Ik geniet van het moment, hoe het voelt en dat het met hem samen is. Mijn gevoelens zijn nu nog sterker geworden.

Na een tijdje trekt hij terug. Hij kijkt me met glinsterende ogen aan. Ik glimlach een beetje verlegen.

'Dylan, eten!' Roept zijn moeder naar boven.

'Kom eraan!' roept hij terug. Hij strijkt mijn haar een beetje platter op mijn hoofd en staat op hij strekt zijn arm en ik pak zijn hand vast. Ik laat me door hem omhoog trekken en we lopen naar onder. Zodra we onder zijn krijg ik 2 blikken op me gericht. Zijn vader en zijn broertje Sem. Voor ik aan tafel ga zitten geef ik een hand aan Dylan zijn vader. Hij schudt mijn hand.

'Ik ben Amber. Amber Lahey' stel ik me voor aan hem. Hij kijkt vriendelijk.

'Hey Amber, mijn naam is Jerónimo, Dylan zijn vader. Leuk je te ontmoeten.' Ik glimlach naar hem. Hij heeft een klein beetje een Spaans accent. Dat had Dylan ook verteld, dat zijn familie van Colombia is.

'Ik ben Sem' zegt Sem die naast zijn vader is gaan staan. Ik glimlach ook naar hem en gaan dan allemaal aan tafel zitten.

'Ik hoop dat ik een goede pizza voor je hebt gehaald' Zegt Dylan zijn moeder en legt een pizza op mijn bord. Er zit van alles op.

'Ja, ziet er heerlijk uit, mevrouw Carvalho' Zeg ik. Ze lacht naar me en geeft de andere en zichzelf ook een pizza. Aan tafel heb ik heel veel nog over mezelf verteld, aangezien ik Dylan zijn vader nu pas ontmoet. Dylan zijn ouders zijn heel vriendelijk. Zijn vader vertelde dat hij werkt in het ziekenhuis als dokter. Zijn moeder werkt in een basisschool. Sem zit op een opleiding voor atleet, en zit in een voetbal team. Als de pizza op is, kletsen we allemaal nog na. Dylan zijn moeder brengt Sem naar zijn voetbal training.

'Dus, Amber. Wat doen jou ouders voor werk?' vraagt hij.

'Mijn moeder is make-up artiest en mijn vader ook in een basisschool' zeg ik.

'dat verklaart waarom je er altijd zo on point uit ziet' Zegt Dylan. Ik voel mezelf rood worden.

'Ze heeft me wel wat dingen geleerd' Zeg ik.

'Goed, ik ga me even klaar maken voor vanavond. Jullie vermaken jullie wel straks hé?' zegt zijn vader.

'Oh jawel' Dylan glimlacht en pakt mijn hand. 'netflix kijken' Hij trekt me mee naar de woonkamer en zet de tv aan. 'Wat wil je kijken?' Ik haal mijn schouders op.

'eh, het maakt mij niet uit' zeg ik lachend.

'Heb je the 5th wave gezien?' vraagt hij. Ik schud mijn hoofd.

'Leek me wel een leuke film, maar heb hem nooit gezien' Zeg ik. Hij klikt op de film en zet snel op pauze. Hij verdwijnt naar de keuken en komt terug met twee glazen en een fles cocacola. Hij zet de glazen op tafel en schud ze in. De fles zet hij naast de tafel op de grond en komt naast me zitten. Ik druk op een knopje en de begint. Dylan trekt me tegen zich aan waardoor ik in zijn arm lig en mijn hoofd op zijn borst lig. Hier kan ik wel aan wennen..



Girl CodeWhere stories live. Discover now