:9:

238 14 0
                                    

p.o.v Julia

Zodra we dan beide zitten kijken een paar kinderen ons aan. 'Niall gaat voor de nieuwe, goede keuze maat' roept een jongen lachend door de klas. Mokkend kijkt Niall weg. 'trek je er niks van aan, ik ken de school nog niet goed maar volgens mij doen tieners dit wel vaker'. 'weet ik, maar bij mij doen ze het altijd, vooral hij' zegt Niall kijkend naar een jongen die er ook niet echt gezellig uitziet.

Er zijn genoeg mensen die er wel lief uit zien, maar er zijn sommige waar ik toch liever geen praatje mee maak.

Na de schooldag gaan Finn en ik samen snel naar de school van Justin en Jake. Niall en ik hebben de hele dag samen rond gehangen en het was echt gezellig.

Daar aangekomen komen al snel alle kinderen naar buiten gelopen, waaronder Justin en Jake naar ons.

'hee jongens, hoe was het' vraag ik aan beide kinderen. 'wat heb je met je wang gedaan' vraagt Jake, mijn hele vraag negerend. 'niks bijzonders, ik voel er niks van'.

Met de 3 kinderen ga ik weer naar huis toe. Zodra ik binnen kom lopen, voel ik al snel 4 armpjes om me heen. 'hee kleintjes, hoe was het' vraag ik aan ze. 'heel leuk. maar jij leuker' zegt Kate.

Met zijn alle lopen we naar binnen, waar ik Oma zie zitten op de bank. Kane zit op zijn kleedje wat te spelen. 'hee oma'. 'hee liefie, hoe was het' vraagt ze. 'ging wel. Ik heb tenminste al een vriend gemaakt'. 'zo te zien ook vijanden' zegt Oma, wrijvend over mijn wang. 'soort van. Ze zijn de vijand van iedereen. Niks nieuws'. Na dat oma naar huis is gegaan, is het al snel tijd om te eten.

'Julia'. Finn komt de keuken in lopen, en komt dan voor me staan. 'ik heb Niall net gebeld, en je gaat vanavond iets met hem doen. Even het huis uit'. 'Finn' zeg ik zuchtend.

'nee, geen gemaar. Je gaat vanavond met hem iets doen. Hij heeft er super veel zin in en is super blij dus ben alsjeblieft wel een beetje blij. Het is weer even tijd om het huis uit te gaan voor jou'. 'ik ben de hele ochtend en halve middag uit huis geweest en heb de kleintjes gemist. Waarom nou net vandaag Finn? Ik ben al kapot van school en alles'.

'toch ga je. Ik weet dat het moeilijk is om ze zo lang niet te hebben gezien, maar het is goed voor je om eindelijk eens wat vrienden te hebben en ik denk dat Niall daar de perfecte jongen voor is'. 'oke voor hem. Maar dit flik je me niet de heletijd Finn. Ik ben graag thuis en heb genoeg aan jullie'.

'dat is jou probleem ook. Je denkt genoeg te hebben aan ons, maar later kom je erachter dat je dat niet hebt. Je hebt vrienden nodig in je leven, ook jij Julia Brugge. Of wil je soms samen wonen met 20 katten?'. Dat maakt me aan het lachen.

Na die woorden loopt Finn de keuken uit. Zuchtend zet ik mijn elle bogen op de aanrecht en leg mijn handen er dan in. Ik weet dat hij het goed bedoelt, maar ik heb er vandaag gewoon echt geen zin in. Ik wil gewoon bij de kleintjes zijn. Maar ik zal Niall zijn humeur niet verpesten. Hij kan er niks aan doen. En daarbij zal hij achter de kleintjes komen als ik ineens niet mee wil ofzo.

Hij zal me raar vinden als hij hoort dat ik een soort van moeder ben voor 6 kinderen. Misschien wil hij wel niet met mij omgaan ofzo. Ik wil er gewoon niet aan denken.

Na het eten gaat de bel. Kane wou niet eten en heeft uiteindelijk maar een kwart van zijn potje gegeten. Ik maak me zorgen om hem en wil graag bij hem thuis blijven. Snel pak ik mijn laatste spullen en maak dan de deur open, waar Niall staat. Hij ziet er echt schattig uit.

Een geruite blouse met daaronder een zwarte broek. Hij heeft wat gel in zijn haar gedaan, wat hem wel leuk staat. Toch heeft hij toch nog zijn eigen stijl in zijn haar door het wat warrig te houden. Mijn god, ik val als een blok voor deze jongen.

'hee Niall'. 'hee Julia. Finn zei dat je iets wou doen met me vanavond' zegt hij wat verlegen. Op school was hij heel anders dan dat hij nu is. 'jaa, graag zelfs. Het leek me wel leuk'. 'oke dan. Laten we gaan'. 'even Finn gedag zeggen'.

Ik loop snel naar de woonkamer waar Finn op de bank zit. 'bel me als er iets is, maakt me niet uit wat'. Ik geef hem nog een kus op zijn voorhoofd en loop dan de deur uit.

Ik weet het, niet cool om een kus op je voorhoofd te krijgen van je zus, maar dat maakt hem niks uit. Finn is niet van reputaties hebben zoiets.

'wat gaan we doen' vraag ik aan Niall. 'ik dacht dat je de bioscoop misschien wel leuk vind' vraagt hij twijfelend. 'natuurlijk, dat vind ik geweldig'.

Ik stap bij Niall achter op de fiets en houd hem goed vast. Door de raam zie ik Finn meteen grijnzend naar ons kijken. Die jongen heeft alles met Niall besproken, ik weet het zeker.

Na een tijdje komen we aan bij de bioscoop. Niall zet zijn fiets weg en zo lopen we samen de bioscoop in. Zodra we in de rij staan voor popcorn voel ik zachtjes een hand tegen die van mij aan komen.

Langzaam maar zeker pakt Niall mijn hand vast. Een glimlach is te zien op mijn gezicht. Hij is zo schattig. Na dat we popcorn hebben gaan we in de zaal zitten. Al snel begint de film. Het is comedy, dus Niall en ik kunnen samen lachen. Het is echt een gezellige sfeer.

Na de film brengt Niall me weer naar huis. 'ik vond het gezellig Niall'. 'ik vond het ook leuk. Ik hoop dat we dit vaker kunnen doen. Of gewoon een keer thuis afspreken ofzo, is ook gezellig'.

This is my life ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora