Top4"Παραξενες μπύρες "

218 26 3
                                    

1. Μπύρα Πίτσα 》Γνωστή ως Μπύρα Πίτσας Mamma Mia, γεννήθηκε από τη σκέψη του συνδυασμού ντομάτας, σκόρδου και βοτάνων. Μια πίτσα μαργαρίτα αλλά και διάφορα μπαχαρικά προστίθενται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρασμού. Σύμφωνα με τις κριτικές, η μπύρα έχει γεύση και μυρωδιά ακριβώς όπως αυτή μιας πίτσας

2.Mangalitsa Pig Porter 《Παρασκευάζεται με τη χρήση κεφαλών και οστών γουρουνιού, τα οποία αφού καπνιστούν ρίχνονται με σακουλάκια στο μείγμα. Στη συνέχεια η μπύρα μεταφέρεται σε μια άλλη δεξαμενή για να φύγει το περισσότερο λίπος από τα κρέατα. Οι κριτικοί ανέφεραν ότι στον ουρανίσκο έχει μια καπνιστή επίγευση, με τη γεύση του λιπαρού χοιρινού να έρχεται σαν αίσθηση στο τέλος.

3.The end of the world 》Για μερικούς ανθρώπους, η ζυθοποιεία είναι ένα πάθος. Για άλλους, είναι ένας απλός ανταγωνισμός. Έτσι, υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος για το ποιος θα φτιάξει την πιο δυνατή σε αλκοόλ μπύρα. Σε αυτή λοιπόν την αρένα του «extreme ABV brewing», οι ζυθοποιίες από όλο τον κόσμο εργάζονται για να δημιουργήσουν ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα από αυτά τα ζυθοποιεία είναι το BrewDog με έδρα τη Σκωτία. Έβγαλε με μια μπύρα που ονομάζεται The End of History και έχει δείκτη 55%! Μόνο 12 φιάλες έχουν κατασκευαστεί.

4.Rocky Mountain oyster  Stout 《Αυτή η μπύρα με αλκοόλ 7,5% περιέχει πολλά και αρκετά ιδιαίτερα συστατικά στο μείγμα της. Επτά είδη βύνης, λυκίσκο Styrian Goldings, λυκίσκο Κολοράντο, κριθάρι και…όρχεις ταύρου! H τελική γεύση είναι αρκετά αξιοπρεπής, με τους γευσιγνώστες να συγχαίρουν τη ζυθοποιία για την έντονη γεύση και το άρωμα “κρέατος” που φέρνει στον ουρανίσκο .

5.Celest-jewel-ale 》Οι ζυθοποιοί στο Dogfish Head αποφάσισαν να προσθέσουν στη μπύρα τους κάτι που είναι από άλλον πλανήτη. Λίγους σεληνιακούς μετεωρίτες. Πριν τους κατηγορήσετε, λένε ότι υπάρχει λογική στη χρήση των διαστημικών πετρωμάτων σε μια μπύρα. Η σύστασή τους σε άλατα και άλλα μέταλλα τους επιτρέπει να βοηθούν στη ζύμωση της μπύρας. Η όλη διεργασία δίνει στην μπύρα μια ενδιαφέρουσα “εξωγήινη” γεύση.

Top10Where stories live. Discover now