10 καλύτερες χώρες για να ζεις αν είσαι γυναίκα

217 35 3
                                    

10. Νέα Ζηλανδία


Η χώρα είναι ηγέτης της διατήρησης της ειρήνης, καθιστώντας την ένα από τα καλύτερα μέρη για την ισότητα των φύλων.

9. Αυστρία

Πλούσια σε πολιτισμό, δημοκρατία υψηλού εισοδήματος, έρχεται ένατη καλύτερη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες.

8. Αυστραλία

Μια χώρα με υψηλή αθλητική συμμετοχή και στα δύο φύλα, η Αυστραλία έχει υψηλό προσδόκιμο ζωής τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

7. Ελβετία

Η χώρα υπερηφανεύεται για την πολυπολιτισμικότητά της και η ανοιχτή στάση της αντανακλάται στη στάση της απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών.

6. Φινλανδία

Η χώρα ήταν μία από τις πρώτες στον κόσμο που χορήγησε στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου. Ήταν επίσης η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την καθολική ψηφοφορία.

5. Καναδάς

Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών είναι βασική γραμμή της εγχώριας και εξωτερικής πολιτικής αυτής της βορειοαμερικανικής χώρας.

4. Ολλανδία

Η χώρα αυτή προσφέρει οφέλη σε νέες μητέρες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής νοσηλευτή μητρότητας, με το κόστος (ή τμήμα αυτού) καλυπτόμενο από ασφάλιση.

3. Νορβηγία

Θεωρείται από τα έθνη με τους υψηλότερους δείκτες ισοτιμίας μεταξύ των φύλων. Οι μητέρες μπορούν να λάβουν 35 εβδομάδες άδειας μητρότητας με πλήρη αμοιβή ή 45 εβδομάδες με 80% της συνολικής αμοιβής.

2. Δανία

Η Δανία είναι το δεύτερο καλύτερο κράτος για γυναίκες με ένα σύστημα φροντίδας που σχετίζεται με τα εισοδήματα και μια από τις πιο ευέλικτες πολιτικές γονικής άδειας στην ΕΕ.

1. Σουηδία

Η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους "ακρογωνιαίους λίθους" της κοινωνίας στη Σουηδία, καθιστώντας την την καλύτερη χώρα για να ζήσουν οι γυναίκες. Περίπου τα δύο τρίτα των πανεπιστημιακών τίτλων απονέμονται στις γυναίκες και χορηγούνται περίπου τρεις μήνες άδειας σε κάθε γονέα κατά τη διάρκεια της γονικής άδειας.

Ο νόμος της Σουηδίας περί διακρίσεων απαιτεί επίσης όλοι οι εργοδότες να επιδιώκουν ενεργά με συγκεκριμένους στόχους την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Top10Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin