Top11"Παράνομα στις ΗΠΑ"

144 16 5
                                    

Ξεκινάμε με την Αλάσκα, όπου απαγορεύεται ένας άνθρωπος να ξυπνήσει μια αρκούδα με σκοπό να την φωτογραφίσει. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι απολύτως δικαιολογημένο και συνήθως οι άνθρωποι δεν επιδιώκουν να ξυπνούν τέτοια σωματώδη ζώα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής!

Στο Ντέλαγουερ απαγορεύεται κάποιος να πουλήσει τρίχες σκύλου. Ναι, υπήρξαν τέτοια κρούσματα και το αποτέλεσμα ήταν να θεσπιστεί αυτός ο νόμος.

Στην πολιτεία του Ιλινόις συμβαίνει κάτι παράξενο. Οι έμποροι ερπετών υποχρεούνται από το νόμο να προειδοποιούν τους εν δυνάμει αγοραστές να μη φιλούν τα ερπετά στο στόμα.

Στο Κάνσας τώρα υπάρχει ένας ακόμη παράξενος νόμος σε ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος επιχειρήσει να αλλάξει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, θα πρέπει προηγουμένως να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια.

Η Νέα Υόρκη, αυτή η φημισμένη μητρόπολη των ΗΠΑ, έχει θεσπίσει έναν ιδιαίτερα ανησυχητικό νόμο. Ανησυχητικό ως προς την έμπνευσή του, δηλαδή. Αν κάποιος θελήσει να περπατήσει μια Κυριακή με ένα παγωτό χωνάκι στην τσέπη του παντελονιού του, δεν μπορεί νομικά να το κάνει. Για τις υπόλοιπες ημέρες δεν έχει προβλεφθεί κάτι από το νόμο.

Στην πολιτεία του Όρεγκον είναι παράνομο να κυνηγά κάποιος το θήραμά του μέσα σε ένα νεκροταφείο. Προφανώς και ανάμεσα στα θηράματα δεν υπολογίζονται τα φαντάσματα ή τα ζόμπι, καθώς τότε ο νόμος μάλλον θα κάνει μία εξαίρεση.

Η Γιούτα έχει επίσης μία ενδιαφέρουσα νομοθεσία σε πλήρη ισχύ ακόμη και σήμερα. Φυσικά, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι παράνομη. Ωστόσο, εάν κάποιος οδηγεί ένα ζώο, τότε δεν τον σταματά τίποτε από το να μεθύσει και να οδηγήσει χωρίς πλήρη συναίσθηση των κινήσεών του.

Στην πολιτεία της Βιρτζίνια τώρα δεν επιτρέπεται να απελευθερώνεις στον ουρανό περισσότερα από 50 μπαλόνια στο σύνολο ανά ώρα. Αυτό το όριο σαφώς και έχει αποφασιστεί ύστερα από ενδελεχείς έρευνες και πειράματα.

Στο Μιζούρι δεν επιτρέπεται να επαιτείς και να λαμβάνεις χρηματικά ποσά, εάν υποκρίνεσαι ότι είσαι τυφλός. Αντίστοιχες διατάξεις δεν υπάρχουν για τις υπόλοιπες αναπηρίες που μπορεί κάποιος να υποκριθεί.

Ψαρεύεις με δίχτυα; Πολύ ωραία! Αν βρίσκεσαι όμως στο Οχάιο, τότε πρέπει να προσέξεις πολύ. Σε περίπτωση που πιτσιλίσεις τριγύρω με τα νερά εξαιτίας των διχτυών, τότε παρανομείς.

Τέλος, αφήσαμε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον από την πολιτεία της Χαβάης και συγκεκριμένα το Μάουι. Αν λοιπόν επιχειρήσεις να κατασκευάσεις μία πυρηνική βόμβα, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι ενδέχεται να πληρώσεις κάποιο πρόστιμο. Βεβαίως και η ποινή δεν είναι ανάλογη με το πιθανό έγκλημα, αλλά και πάλι η καταβολή ενός χρηματικού ποσού ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά στην τέλεσή του.

Top10Where stories live. Discover now