Top5"Παράξενα Εδέσματα "

151 19 4
                                    

Κρασί με… φίδια:

Αν τρέμετε στην ιδέα του σκουληκιού που συνοδεύει την τεκίλα, τότε μάλλον μη δοκιμάσετε το κρασί με… φίδια! Παρασκευάζεται σε χώρες όπως το Βιετνάμ και την Κίνα και όσοι θαρραλέοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα τονωτικό και θεραπευτικό. Το κρασί ωριμάζει μέσα σε μπουκάλια όπου μέσα έχει ένα φίδι (κατά προτίμηση κόμπρα) και δεν υπάρχει κίνδυνος με το δηλητήριο καθώς εξουδετερώνεται από το αλκοόλ.

Ψάρι Fogu:

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά και εκλεκτό πιάτο. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Τηγανιτές… αράχνες

Η νοστιμιά που θα βρείτε κυρίως στην Καμπότζη και φυσικά δεν ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αραχνοφοβία! Τα αρθρόποδα που συνήθως καταλήγουν στο πιάτο, είναι κυρίως ταραντούλες και σερβίρονται με λάιμ και μαύρο πιπέρι. Και αν αναρωτιέστε ποιοι επιλέγουν ένα τέτοιο πιάτο από το μενού, ένα εστιατόριο στην παραπάνω χώρα, σερβίρει σε πελάτες του πάνω από 200 την εβδομάδα.

Ακρίδες στο τηγάνι:
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τις βρείτε και να τις παραγγείλετε ως νοστιμιά, σε διάφορες ασιατικές κουζίνες αλλά και στο Μεξικό.

Tong zi dan made in China
Πράγματι πρόκειται για αυγά από κοτόπουλα αλλά το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Ονομάζονται Tong zi dan και κάθε άνοιξη στην πόλη Dongyang βράζουν αυγά από τα ούρα νεαρών αγοριών!

Top10Where stories live. Discover now