Încuiatul magic

80 16 0
                                    

Profetul Vrăjitorilor sosește, la fel ca în fiecare zi, la Vizuină. Însă, de data aceasta, sparge tiparele normalității încă din prima clipă. Pe prima pagină se afla un portret mișcător al unui vrăjitor cu păr alb, deși nu părea bătrân, înalt, slab și cu niște ochi ce te priveau fix de pe chipul său palid.

-Ăsta cine o mai fi? spuse Ron nepăsător, înfulecând ce îi mai rămăsese din micul dejun delicios.

Hermione se apropie de ziar puțin dezorientată și spuse: -El nu e un vrăjitor.  Nici pe departe. E un Încuiat foarte ciudat! Locuia la două străzi distanță de noi, mereu meșterea ceva în garaj și părea deosebit de interesat de plecarea mea la Hogwarts. Bineînțeles că nu știa unde învățam eu, dar devenise un fel de spion ciudat și încerca să afle.

-Mă întreb cum ar fi reacționat familia Dursley dacă vreun vecin de al lor s-ar fi interesat de studiile mele la ,,școala aia de ciudați'', zise Harry, spărgând liniștea ce se așternuse în camera tensionată.

-Probabil că există Încuiați pasionați de lumea noastră la fel cum există vrăjitori de ai noștri pasionați de lumea lor, adăugară Fred și George, chicotind și arătând cu degetul spre domnul Weasley.

-Întrebarea este, cum a aflat că există vrăjitori, spuse Ginny, ceva mai precaută.

Șirul lung de întrebări și presupuneri a fost întrerupt de o bătaie scurtă în ușă. Se auzi din hol un strigăt ''Intră'' și ușa se deschise. Înăuntru pătrunse un vrăjitor înalt și zvelt, cu o figură pe care atât Harry, cât și familia Weasley, o cunoșteau. Era Cornelius Fudge, Ministrul Afacerilor Magice, șeful domnului Weasley.

-Domnule Ministru, vă rog, intrați, spuseră ambii soți Weasley. Vă poftim la masă, tocmai ce mâncam, cu ce să vă servim?

-O nu mulțumesc, Molly, Arthur, la fel de amabili ca de obicei. Îmi pare foarte rău să vă refuz, mai ales că știu cât de pricepută este Molly în ale gătitului. Am venit în circumstanțe mai puțin vesele de această dată. Probabil că ați văzut și voi în Profet. E vorba despre vrăjitorul acela. Este extrem de periculos. Bănuiesc că domnișoara Granger a mai auzit de el, nu-i așa?

Toată lumea din încăpere, mai ales Hermione, păru foarte confuză.

-Da, tocmai ce le povesteam că omul acela este, de fapt, Încuiat, spuse Hermione continuând să istorisească ceea ce le spusese și prietenilor ei și părinților acestora.

-Da, așa este, povestea este aproape corectă. Omul acela nu este Încuiat, este Vrăjichix. Când a auzit că un copil de origine mageamească pleacă la studii într-un loc despre care nu îi sunt oferite detalii amănunțite, la vârsta de 11 ani, își dă seama că școala nu poate fi alta decât Hogwarts, spuse Fudge pe un ton neutru, încercând să nu pară stresat.

-Nu înțeleg de ce acest om reprezintă un pericol, din moment ce este Vrăjichix, remarcă Ron.

-În mod normal așa ar sta lucrurile. Nu este vorba de puterea individului respectiv, ci de puterea aliaților săi. Revenind la domnișoara Granger, acest om este un spion. Se zvonește că ar lucra pentru un Mortivor. Deci, cu alte cuvinte, îi este subordonat unui om subordonat Celui-Ce-Nu-Trebuie-Numit. După cum știm, acesta s-a întors și este foarte puternic. O să încerce să o spioneze pe domnișoara Granger din două motive: primul este acela că ea este o prietenă foarte apropiată lui Harry Potter, persoana pe care respectivul o dorește cel mai mult. Al doilea motiv este acela că ea, spuse Fudge arătând spre Hermione, este elevă la școala la care este director Albus Dumbledore, singura persoană de care Știm-Noi-Cine s-a temut vreodată este la Hogwarts. Credea că domnișoara Granger îl va conduce la Hogwarts, fără a fi suspectat, din naivitate. Evident că s-a înșelat.

-Tot nu înțelegem ce are de gând să facă, spuse Harry, vorbind pentru toată lumea aici.

-Ei bine, vrea să distrugă Hogwarts, mai degrabă să facă în așa fel încât Hogwarts nu ar mai fi existat. Încă nu știm cum și de ce exact ar face asta, dar este foarte determinat să o facă. Nu vă faceți griji. Sigur vom afla și vom reuși să oprim planul acesta, le zise Fudge tuturor, însă nu așa de încrezător pe cât voia să pară. Însă vă cer să fiți cu băgare de seamă. Vă rog, este în joc soarta întregului Hogwarts și a vrăjitorilor care au studiat acolo. Prudență! În special voi doi, încheie el, arătând cu degetul spre Harry și Hermione.

După ce Fudge plecă, Hermione, Harry, Ron, Luna și Ginny au rămas să se gândească la un plan și la motivele din cauza cărora  necunoscutul este determinat să facă ceea ce are de gând să facă. Însă, planul lor nu respecta măsurile de precauție impuse de Fudge.


În capitolul următor, eroii noștri vor ajunge la Hogwarts, unde lucrurile se complică. Sper să vă placă!

Hermione Granger și misterul de la HogwartsOnde histórias criam vida. Descubra agora