Un alt Malfoy

51 10 2
                                    

-Hermione, la ce te referi?

-Păi, după cum știm, Mortivorii au plecat de la Hogwarts. Încă este imposibil să te aparetezi sau dezaparetezi aici. De fapt, e imposibil să ajungi prin magie undeva când ești la Hogwarts...

-Da, așa este, mi-ai mai spus asta, dar se pare că au reușit să găsească o cale de a dispărea altundeva.

-Nu, Harry! Nu altundeva, ci altcândva. Totul capătă sens acum! Au călătorit în timp!

-Hermione, ești genială! Dar cum au reușit să facă asta? Crezi că au folosit girotimpurile?

-Nu. I-am fi văzut folosindu-le. Au găsit altă metodă.Va trebui să aflăm care...

-La bibliotecă? spuse Harry cu un zâmbet spre Hermione, întrerupând-o.

-Mă cunoști așa de bine, răspunse Hermione cu un surâs.

După patru ore de citit fără oprire, Harry și Hermione nu au găsit încă nimic. Amândoi aveau dureri de cap și urechile roșii.

-Hermione...

-Ce e, Harry, încă nu am găsit nimic dacă la asta te referi, răspunse Hermione pufnind.

-Știu, adică, ce vreau să spun e că ar fi bine dacă am lua o pauză, mergem la aer și după revenim. Plus, nu sunt sigur câte lucruri vom putea găsi aici despre călătorie în timp fără niciun ajutor de la vreun obiect magic.

-Înțeleg, ai dreptate. Chiar și pentru lumea vrăjitorilor asta sună cam exagerat.

-Exagerat și uimitor.

-Nu te contrazic. Mergem? zise Hermione puțin mai relaxată arătând spre ușa ce ducea afară din castel.

-Mergem.

În scurt timp, Hermione și Harry aproape că uitaseră de toate grijile. Stăteau de vorbă sub copacul lor favorit. Brusc, se auzi o șoaptă. Hermione crezu că era doar vântul, însă Harry o trase pe fată de mânecă și o duse în spatele lui. Hermione nu înțelesăse nimic din toate astea până când Harry îi răspunse vocii. Vorbeau în reptomită. Amândoi, Hermione și Harry își scoseseră baghetele.
Din copac a coborât o fată cu părul blond-argintiu, față ascuțită, palidă și ochi metalici, reci. Fata aducea foarte mult cu un cunoscut de-al lui Hermione și Harry, nu tocmai simpatic lor. Draco Malfoy. Dar fata purta o robă de la Hufflepuff. Nu putea să fie o Malfoy. Nimeni din familia aia nu a fost într-o altă casă exceptând Slytherin. Plus, or fi semănând ei, dar fata cu siguranță nu avea zâmbetul acela urâcios și batjocoritor. Avea un zâmbet larg și cald.

-Tu cine ești? Cum ai reușit să evadezi? Plus, ești reptomită? întrebară Hermione și Harry într-un glas.

-Luați-o ușor, surâse fata. O să răspund la întrebări pe rând. Sunt Theodora Malfoy. Prietenii îmi spun Theia. Nu, nu sunt deloc precum familia mea, de aceea ei nu mă consideră tocmai o "Malfoy adevărată". Sunt sora mai mică a lui Draco, dar vă asigur că semănăm fizic. Doar fizic. Nu vorbesc reptomită, un prieten foarte drag mie m-a învățat câteva cuvinte, doar atât. Știu că sună ciudat, dar nu, nu am evadat. De asta am nevoie de voi. Fata scoase din roba galben cu negru un ziar.  Era un număr din profetul vrăjitorilor.

-Înainte să vă arăt ce am de arătat, vreau să vă avertizez. O să vi se pară o nebunie curată. Și pentru mine e la fel.

"Savantă de succes și Ministra Magiei, Hermione Jean Granger reușește ceea ce nimeni nu a mai reușit până acum: călătoria în timp fără ajutorul unor obiecte magice. Se știe că de când este dumneaei ministră, lumea magică este mai sigură și mai bună pentru toți....."

Articolul îi fu smuls din mână lui Hermione.

-Scuze pentru brutalitate, dar ceea ce facem este foarte periculos și deja ați văzut prea multe. Adevărul este că am călătorit în timp. Nu sunt sora lui Draco Malfoy, sunt fiica lui. Îmi pare rău că v-am mințit în legătură cu asta, doar că nu puteam începe o conversație cu doi necunoscuți în felul ăsta. M-ați fi crezut nebună de legat. Harry, știu că nu mă crezi în totalitate și nici nu îți cer să o faci, o să te încrezi în mine pe parcurs. Iar tu, Hermione, sub toată această suprafață dură, știu că mă crezi.

-Are dreptate, Harry. Spune adevărul. Oricât de greu mi-ar fi să o cred, spune adevărul. Mereu am fost de părere că dacă ai călători în timp și ai vedea un lucru sau o persoană foarte importantă pentru tine, lucru care încă nu există, poți să îți amintești de el.

-Așa e! Nici nu ai idee ce mult ajuți! zise fata zâmbind larg. Acum să vă explic planul...

Hermione Granger și misterul de la HogwartsМесто, где живут истории. Откройте их для себя