În Hogsmade

40 10 5
                                    

Încă o zi trecuse cu ușurință. După tot ce aflase, Hermione a început să petreacă și mai mt timp în bibliotecă. Harry nu își imaginase până atunci că așa ceva e posibil.

Picăturile de ploaie tomnatică loveau geamul din camera comună a celor de la Gryffindor. Theia își petrecea mare parte din timp alături de Harry și Hermione. Era bucuroasă pentru că își satisfăcuse dorința de a vedea cum arată camera comună a celor de la Gryffindor.

-Super! Mai bine decât mi-am imaginat, deși camera celor de la Hufflepuff este superbă... Fratele meu mai mic, Scorpius, este la Slytherin, la fel ca tot restul familiei mele.

Theia se gândi să le facă o surpriză plăcută noilor ei prieteni așa că îi invită în Hogsmade, satul vrăjitorilor, la o plimbare.

-Serios acum, Hermione. Ar trebui să te mai relaxezi puțin. I-am cerut voie lui Dumbledore. Toți profesorii lucrează din greu la salvarea celorlalți... încerca Theia să o convingă. Știi deja că Dumedore știe cine sunt cu adevărat.

-Chiar îmi pare rău că refuz oferta, dar cred că mi-am dat seama... dar trebuie să verific... Ne vedem! Spuse Hermione grăbită. Alergă rapid spre bibliotecă. În scurt timp i se mai vedea doar părul castaniu, vâlvoi.

-Cunosc privirea... O idee măreață. Se întâmplă des... Voi veni eu cu tine în Hogsmade dacă vrei. Putem să îi aducem ceva și geniului, zâmbi Harry și arătă spre locul unde în urmă cu câteva secunde se vedea părul lui Hermione.

-Sigur, zise Theia senină ca întotdeauna.

Trecu o oră de la plecarea Theiei și a lui Harry în oraș. Castelul era pustiu. Atmosfera era foarte tristă. Mereu în perioada aceea se auzeau tropăituri și râsete prin castel. Acum decât pixul lui Hermione mai scârțâia în bibliotecă de la luatul notițelor în grabă.

-Nu îmi vine să cred că s-a ajuns la așa ceva... spuse Hermione strâmbând din nas și trăgând o carte din bibliotecă. Pe coperta maronie, spălăcită era scris în litere aurii în relief "Cum să înțelegi Prezicerile".

În Hogsmade, Theia și Harry parcă uitaseră de griji. Se simțeau ca niște elevi oarecare, bucurându-se de timpul lor liber. Aproape uitaseră că unul dintre ei vine din viitor și este copilul dușmanului celuilalt și că soarta prezentului, trecutului și viitorului stă în mâinile lor. Acum erau doar niște copii. Nimic nu putea merge rău în acea după-amiază. Pur și simplu nu se putea întâmpla una ca asta.

Natura era amorțită și nemișcată. Doar păsările care zburau peste lac păreau să se miște. Ele și o fată care alerga pe lăngă Pădurea Interzisă. Fata era îmbrăcată gros, numai părul zburlit rămăsese descoperit. Alerga și alerga, nu dădea importanță la nimic altceva.

Înapoi în Hogsmade, Harry și Theia au decis să intre la "Trei Cozi de Mătură". Voiau să bea bere de caramel.

-Nu prea  s-au schimbat multe de acum. Hogsmade arată la fel... spuse Theia uitându-se la magazinele și prăvăliile din orășel, nu foarte uimită.

-Aproape am ajuns, spuse Harry.

Când au vrut să intre înăuntru, totul era schimbat. Podeaua măturată era acum prăfuită, mesele și scaunele frumos aranjate erau rupte și aruncate peste tot, geamurile erau sparte, ușile de abia se mai țineau în balamale și nici urmă de tânăra și amabila Madam Rosmerta, patroana.

-Retrag ce am spus. S-au schimbat multe aici în Hogsmade, zise Theia.

-Parcă a fost un război aici...zise Harry. Mă duc să mă uit în depozit să văd dacă văd vreun indiciu despre Madam Rosmerta.

-Te-aș însoți cu plăcere, Harry, dar nu vreau să găsesc vreun șobolan pe acolo...

După 20 de secunde, Hermione intră aproape dărâmând ușa șubredă.

-HARRY, THEIA, FUGIȚI! ACUM! E O CAPCANĂ! striga Hermione cât o țineau plămânii. Harry? Theia?

-Se mărește petrecerea... Intrați, domnișoară, intrați. Să nu vă fie teamă, se auzi un glas pițigăiat.

-Cine ești? întrebă Hermione ferm.

-Serios acum... Doar ne-am mai întâlnit. Nu pot să cred că nu mă mai știi.

Din umbră ieși Șobi. Adeptul Lordului Voldemort și fostul șobolan al lui Ron.
O ține strâns pe Theia care părea că se sufocă.

Hermione Granger și misterul de la HogwartsWhere stories live. Discover now